Jo Nesbo
Yunan bir polis dedektifi, özel yaşamındaki bazı tecrübeler yüzünden bir kıskançlık uzmanına dönüşmüştür. Kalimnos Adası’nda bir Alman turist kaybolduğunda adaya o gönderilir. Uzakta başka bir ülkede, bir taksi şoförü, şirket sahibine ait aracın arka koltuğunda karısının küpesini bulur. Küpenin orada ne işi vardır? Ve Londra’ya giden uçakta bir kadın, kocasının onu en yakın arkadaşıyla aldattığını öğrendiği için canına kıymak üzeredir. Yanında oturan adam kimdir? Kıskanç Adam ve Diğer Öyküler yedi suç öyküsünden oluşuyor. Nesbo, romanlarındaki tüyler ürperten suçları, zekâyı, beklenmedik sürprizleri, ince mizahı ustalıkla öykülerine taşıyor. Çoksatan Harry Hole serisinin yazarı Nesbo ilk öykü kitabında romanlarının ayırt edici ana unsurlarını sergiliyor: Zekice kurgulanmış olay örgülerinde, arada insani duygu parıltıları gösteren derinden arızalı karakterler, içlerindeki karanlık tarafından sürekli yok edilme tehlikesi altındalar. - Booklist
224 sayfa · İlk Yayın Tarihi: 8 Nisan 2021

9/10 puan verdi
İçimizdeki şüpheler karanlıkla buluştu: Kıskanç Adam
Tüm dünyanın severek okuduğu ve kitapları dizilere konu olan, “Harry Hole” karakterini bizlere sevdiren
Jo Nesbo
7 hikayeden oluşan polisiye kitabıyla yeniden hayranları ile buluştu.
Kıskanç Adam
, konu derinliği ile, olaylara yaklaşımındaki özen ve bulguları döküp saçması ile 2024’ün en sevilen kitabı olmaya aday. Yazım dili temiz ve akıcı, okuyucuyu aksiyona doyuran güneşi doğurtan bir eser. İçindeki birbirinden özel hikayelere gelirsek; -Londra: Gökyüzünün üst katlarında, uçakta geçen bir hikaye. Pişmanlık, şüphe ve bir kadının gel-gitlerini okuyacaksınız. -Kıskanç Adam: Kitaba adını veren ve içlerindeki en sevdiğim hikaye. Yunanlı bir polis dedektifinin dağcılar ile ilgili olan cinayet sarmalını nasıl çözmeye çalıştığını okurken kendinizi birden Kalimnos Adasının tatlı esintisinde bulabilirsiniz. -Sıra: Markette sıraya girdiğimizde geçen dakikaları bir de kasiyerin gözünden okuyalım. -Çöp: ‘Birinin temizlik işini üstlenmesi gerekiyor’ sloganıyla başladığı yolculuk karısı ve aşığı için pek de iyi sonuçlanmıyor. -İtiraf: Zengin bir kadının kocası olan profesyonel fotoğrafçı adamın polislere ifade vermesiyle hayatındaki gerçekler arasında duygusal matematik kuran bir hikaye. -Odd: Ünlü bir yazarın, kitabını satmak için gizemli adamı oynadığı ve nihayetinde tanınmışlığın verdiği star adamlığın muhteşem bir yansıması. -Küpe: Kendi taksi plakası olsun diye gece gündüz demeden çalışan bir taksicinin arka koltuğunda bulduğu küpenin karısına ait olduğunu anlayınca içine ekilen nifak tohumlarının sulanarak büyümesini merakla okudum.
7/10 puan verdi
Jo Nesbo'nun yazarlık kariyerini ikiye ayırmak gerek. Polisiye serileriyle tanınsa da, çocuk kitapları da sevildi. Yazarın polisiye serileri arasında Türkçede Doğan Kitap etiketiyle yayımlanan Dedektif Harry Hole serisi oldukça popüler. Bir diğer polisiye serisi de, henüz Türkçede yayımlanmayan Olav Johansen serisi. Nesbo aynı zamanda şarkı
Puan vermedi
Kitabın içinde yedi suç öyküsü var. En uzun olanı ise kitaba ismini veren Kıskanç Adam. Bunun yanı sıra çok kısa olanları da var. Sıra öyküsü bunlardan biri. Ben de öykünün karakteri gibi sırada araya kaynamaya çalışan insanlardan haz etmem. Öykü okumayı zaten çok severim. Üstelik suç zeminli olunca daha da hareketli bir okuma oldu. Kitaba ismini veren öyküden bahsetmek gerekirse, Kalimnos Adası 'nda kaybolan Alman bir turiste ne olmuştu bunun yanıtı için, okurken sayfa aralarında ipuçları arıyorsunuz siz de. Bunun için kaybolan kadının kardeşinin söyleyecekleri çok önemliydi. Herkesin gözü önünde bir gece önceki kavgaları, onun kaybolması ile ilgili acaba bir anlam taşıyor muydu bunu araştırmak gerekecekti. Benim sonu ile ilgili birkaç tahminim vardı ve tahminimde de yanılmadım. Suç öykülerini okurken yazar bir taraftan da alt metinde yaşamla ilgili bazı kavramların öneminden de bahsetmiş aslında. İnsanlara ve haklarına saygı duymamanın, hırsların, başkasının yerine tercih edilmenin ya da kıskançlık gibi kavramların insanlara neler yaptırabileceğinin altını çizmiş. Her biri o kadar gerçek ki, yaşamda sıkça rastlamak mümkün. İnsan bu tür konuları okurken diğer yandan da düşünmeden edemiyor. İnsana ait her duygu onu suça itebiliyordu. Bu da bazen yaşam içindeki olumlu duyguların bile fazlalığından kaynaklanabiliyor olması ne kadar ilginç. İnsan içinde mücadele edemediği duygular sonucunda, suça yönelik eyleme döktüğü her tür davranışın bedelini başkasına ödetiyordu.
7/10 puan verdi
Jo Nesbo'nun ilk öykü kitabı olan Kıskanç Adam, yedi suç öyküsünden oluşuyor. Yazar bu kitabında resmen insan ruhunu masaya yatırmış, onun otopsisini yapmış. İnsan ruhunun karanlık köşelerini ve kötücül doğasını mercek altına almış. O kadar derine inmiş ki. Psikolojik anlamda tabii. Örneğin kıskançlığı ele alalım. Artıları ve eksileri sayfaya adeta nakış işler gibi işlemiş. Bu kitap hakkında düşüncem çok karışık. Tıpkı siyah ile beyazın bir arada olması gibi. Yarım bırakıp kendimi bu eziyetten kurtarsam dediğim anlar olduğu kadar, beni dürten, okumaya devam etmimi sağlayan sayfalar da oldu. Her öykü ruhsal analizlerle dolu. Kişisel gelişim okuyormuşum gibi hissettim. Bana göre her öykü aynı derecedeydi. Bu daha iyiydi veya bu vasattı dediğim öyküler olmadı. Okunmalı mı? Karar sizin.
8/10 puan verdi
Merhaba arkadaşlar: Eserimiz yedi suç öyküsünden oluşuyor.Nesbo, romanlarındaki tüyler ürperten suçları, zekayı, beklenmedik sürprizleri, ince mizahı ustalıkla öykülerine taşıyor. Bu tarz öyküleri okumayı sevene tavsiye ederim.
8/10 puan verdi
Herkese Merhaba Bugün sizlere
kaleminden
Kıskanç Adam
kitabının yorumu ile geldim Kasım ayının sıradaki kitabı 2024 yılı basımlı 221 sayfalık bir kitap. ●Kıskanç Adam; Norveç Edebiyatı ve Jo Nesbo kalemi ile tanışma kitabım oldu. ●Kitap 7 farklı öyküden oluşuyor. Bunlar; Londra, Kıskanç Adam, Sıra, Çöp, İtiraf, Odd, Küpe. Hepsi de oldukça
Puan vermedi
"Ne iş yapıyorsun?" diye sordun. " Psikoloğum ve araştırma yapıyorum." " Ne araştırıyorsun?" " İnsanları." " Elbette. Bulgular nedir?" " Freud'un haklı olduğu." " Hangi konuda?" " Birkaç istisna dışında insanların ciğerinin beş para etmediği konusunda." Herkese merhaba Bugün, kitapları dizilere konu olan, “Harry Hole” karakterinin yaratıcısı Jo Nesbo’nun Kıskanç Adam isimli kitabıyla geldim. Kitap, 7 adet polisiye öyküden oluşuyor. Öykülerin tamamı cinayet, suç, intikam, nefret temaları içeriyor. İnsanların içindeki kötülük duygusunu ele almış, herkesin özünde karanlık ve kıskanç bir yön olduğu konusunda yoğunlaşmış. Polisiye çeşidinde daha önce hiç öykü okumamıştım, benim için ilk oldu. Kitaba adını veren Kıskanç Adam ve bazı öyküler tek başına kitap olabilirmiş aslında, yazar harcamış gibi geldi; keyifliydi ama tek polisiye okumayı tercih ederim. Keyifli okumalar
7/10 puan verdi
Jo Nesbo her zaman çok severek okuduğum bir yazar oldu, "Kıskanç Adam" karşıma çıktığından beri de okumak için sabırsızlanıyordum. Şimdiye kadar okuduğum kitapları uzun soluklu polisiye romanları olduğundan bu hikaye kitabı benim için bir ilk oldu. Hikaye türünü genelde tercih etmesem de okumaya başladığım anda ilk hikayesi olan "Londra" ile ilgimi çekmeyi başardığını söylemeliyim. Basit bir anlatımı olduğundan hızlıca okunacak eğlenceli bir hikayeydi, çok büyük bir ters köşe olduğunu düşünmüyorum fakat karakterler arasındaki gizemli hava ve yarım kalmışlık hissi veren sonu hoşuma gitti. İkinci hikaye olan ve kitaba da ismini veren "Kıskanç Adam" şüphesiz kitaptaki en güzel hikayeydi. Yunan bir dedektifin, ikiz kardeşleri konu alan cinayeti çözmek için bir adaya gitmesini ve bir bakıma kendi geçmişiyle de yüzleşmesini anlatıyor. Sıradan bir başlangıca sahip olsa da oldukça gizemli devam eden ve okuyucuyu şaşırtan bir hikayeydi. Okurken bir süredir uzak kaldığım Jo Nesbo polisiyesiyle hasret giderdim. Ne yazık ki kitabın geri kalan kısmındaki hikayeler bana oldukça basit ve üstünkörü geldi. Bazısı çok kısa olduğundan, bazısı da alışılagelmiş hikayeler izlenimi verdiğinden ne konuya ne de karakterlere tam bağlanamadım. Yer yer klişelere rastladım ve bazen de sıkıldım. Yine de genel olarak akıcı ve ilk iki hikayesiyle oldukça ilgi çekiciydi. Yazarın kitaplarını okumaya başlamak isteyenlere önereceğim ilk kitap olmaz fakat kısa hikayeler okumayı seviyorsanız hoşunuza gidecektir.
10/10 puan verdi
Jo Nesbo’nun Harry Hole roman serisinden ve diğer romanlarından sonra ilk hikaye kitabını okumak oldukça keyifliydi. Özellikle kurguya hakimiyeti ve hikayeyi kullanmadaki ustalığını sevdim. Polisiye roman yazarı Nesbo, hikaye türünün tüm imkanlarından yararlanarak yine çok güzel bir iş çıkarmış.
Puan vermedi
"Tuhaf değil mi?" dedim. "Kötü bir haber aldığınız, ancak daha sonra bunun asılsız olduğu ortaya çıkan bir gün, kötü haberi almadan önceki haline göre ne kadar daha iyi bir güne dönüşüyor?" "Hayvanlar insanlardan daha iyi, değil mi?" dedi ve bana baktı." "Bir insanın her zaman seçeneği vardır." "Aşklarımızın basmakalıp sebepleri vardır ama bunlar aşkın lezzetini azaltmaz, öyle değil mi?" #JoNesbo kaleminden #kıskançadam içerisinde 7 suç öyküsünün bulunduğu bir #polisiye #gerilim kitabı. Yazarın daha önceki romanlarını okumuştum ama ilk defa bir #hikâye kitabını okudum. Hikâyelerde Norveç'in o gerilimli ve soğuk atmosferini hissederken her bir hikâyenin ters köşe yapan sonlarını okumak oldukça keyifliydi. Her ne kadar kitabın kapağında polisiye ve gerilim olsa da polisiye kısmının daha ağır bastığını söyleyebilirim. Çünkü çok fazla gerilmedim ama her öyküyü inanılmaz sevdim. Özellikle de kitaba adını veren Kıskanç Adam ve Londra adlı hikâyeyi özellikle sevdiğimi de söyleyebilirim. Kitaptaki hikâyelerin her biri birbirinden oldukça ilginç karakterleri adeta resmederken karakterlerin psikolojik çözümlemelerinin de yapılması benim gibi psikolojik analizi seven okurları daha da mutlu edecektir diye düşünüyorum. Ve elbette #tavsiyeederim #tavsiyekitap Canım @dogan_kitap

Jo NesboYazar · 23 kitap
Yazar Oslo'da doğmuş, Molde'de büyümüştür. Norveç Ekonomi Okulu'nda iktisat ve işletme bölümlerinde okumuş; buradan dereceyle mezun olmuştur. Dedektif Harry Hole karakteri hakkında yazdığı romanlar sayesinde oldukça popülerleşmiş; Norveç çapında bir buçuk milyonluk bir satış elde etmiş ve eserleri kırk dile çevrilmiştir. Norveçli ünlü rock grubu Di Derre'nin de solistliğini yapan yazar, ilk çocuk kitabını da 2007 yılında "Doktor Proktors prompepulver" ismiyle yayımlamıştır. 2010 yılında Edgar Ödülleri'nde aday olurken, Flaggermusmannen isimli ilk romanıyla 1997 yılında Riverton ödülünü, 1998 yılında da Glass Key ödülünü kazanmıştır. Türkçe'ye Koridor Yayıncılık tarafından iki kitabı, yani "Kızılgerdan" ve "Şeytan'ın Yıldızı" isimli romanları çevrilmiştir. Romanları - "Flaggermusmannen" - (1997) (Türkçe: Yarasa) - "Kakerlakkene" - (1998) (Türkçe: Hamamböcekleri) - "Rødstrupe" - (2000) (Türkçe: Kızılgerdan) - "Sorgenfri" - (2002) (Türkçe: Nemesis) - "Marekors" - (2003) (Türkçe: Şeytan Yıldızı) - "Frelseren" - (2005) (Türkçe: Kurtarıcı) - "Snømannen" - (2007) (Türkçe: Kardan Adam) - "Panserhjerte" - (2009) (Türkçe: Leopar) - "Gjenferd" - (2011) (Türkçe:
Hayalet
Hayalet
) - "Politi" - (2013) - ing. Police - "Tørst" - (2017) - ing. The Thirst
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.