George Orwell
George Orwell’in ne zaman sigara içmeye başladığına dair herhangi bir kayıt yok. Sadece sigara içmenin yasak olduğu Eton Koleji’ne gelmeden önce başladığını biliyoruz. Hayatı boyunca ciğerlerinde sorunlar yaşayan ve sert tütünden sigaraları tek elle sarmaya Fransa’da geçirdiği dönemde alışan Orwell gerçekten de sağlam bir tiryakiydi, BBC’de çalıştığı sıralarda kantinde yamuk yumuk sarma sigaralar tüttürdüğünü gören arkadaşları bu manzarayı asla unutmayacaklardı. Kitaplar ve Sigaralar, yazarın yedi denemesini bir araya getiriyor. Bu denemelerde, Orwell’in kitaba mı yoksa sigaraya mı daha çok para harcadığına dair hesaplarını, kitapçılık yaptığı günlerdeki anılarını, sansüre ve eleştirmenliğe dair fikirlerini görebiliyor, ayrıca çocukluğunun Birinci Dünya Savaşı öncesindeki günlerini de okuyabilme şansı buluyoruz. “Hastanedeki yatağının yanındaki, hayatta kalsaydı kaleme alabileceği romanlara dair notlarından birinde ‘Sigara Odası Hikâyesi’ yazıyordu. George Orwell’in hayat hikâyesine de uygun bir başlıktı bu.” John Sutherland “Orwell’in denemeciliği, estetik açıdan düşünüldüğünde, romancılığından çok daha iyidir.” Harold Bloom
Yazar:
Çevirmen:
Levent Konca
Levent Konca
Tahmini Okuma Süresi: 3 sa. 24 dk.Sayfa Sayısı: 120Basım Tarihi: Haziran 2021İlk Yayın Tarihi: 1946Yayınevi: İthaki YayınlarıOrijinal Adı: Books v. Cigarettes
ISBN: 9786257442077Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak

Tümünü Gör
120 syf.
7/10 puan verdi
Orwell den Makaleler
ı herkes
ve
Hayvan Çiftliği
kitaplarından çok iyi tanıyor. Bu iki eseri de kusursuz. Amacı ve anlatımı net, çizimi harika eserler. Ama gördüğüm kadarı ile bu iki kitabı hariç çok fazla okunmuyor. Bu söylediğim iki kitabın seviyesine de çıkabilmiş değil diğer eserleri de. https://1000kitap.com/bidunyakitapgrubu da sanırım bundan yola çıkarak oylamaya önce bu
120 syf.
8/10 puan verdi
okunmaya değer kesinlikle
George Orwell
ın dahs önce iki eserini okudum :
ve
Hayvan Çiftliği
. İki eserde benim için muhteşemdi ve yazarın üslubundan çok etkilenmiştim. Yazar zaten benim çok beğendiğim ve hayranlıkla okuduğum bir yazar.
Kitaplar ve Sigaralar
denemelerden oluşan bir kitap. Yazar kendi hayatından kesitleri anlatmış. Daha önce kitaplarını okuduysanız ve yazarı benim gibi
115 syf.
7/10 puan verdi
Bir kitabın iyi anlaşılabilmesi için yazarın hayatının ve eserin kaleme alındığı özelliklerinin gözden geçirilmesi taraftarıyım. "Kitaplar ve Sigaralar" kitabı farklı zamanlarda yazılmış 7 makalenin birleşiminden oluştuğu ve de bu makalelerin yazarın yaşamından kesitler taşınmasından ötürü incelemeye George Orwell'ın hayatını ele
Kitaplar ve SigaralarGeorge Orwell · İthaki Yayınları · 20213,544 okunma
100 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.