Bir Kamu Davası 3

Alper Canıgüz
“Yakında dünya daha iyi bir yer haline gelecek çünkü ben daha iyi biri olacağım; ama önce halletmem gereken işler var.” Mozart 5 yaşında beste yapıyordu, Alper Kamu cinayet çözüyor! Lüks bir otelde gedikli bir gazeteci vahşice öldürülür. Böylece dünyanın en küçük dedektifinin hayatına renk gelir. Zanlılar arasında mekik dokurken, 8 yaşında tecrübeli bir rakibi vardır bu defa: Altan… şeytana pabucunu ters giydiren yeni nesil bir şeytan. Kahramanımız katili Altan’dan önce bulabilecek midir? Yoksa davayı, bahsi ve hayalî arkadaşlarını kaybedecek midir? Kıyamet Park, sahici dehşet ile sahte şöleni biraraya getiriyor. Her sayfasında katilin gölgesini görecek, maktulün parfümünü duyacaksınız. Şöhreti ülke sınırlarını aşan Alper Kamu'ya bir kez daha hayran kalacaksınız. Tıkır tıkır işleyen kurgusu, hiç dinmeyen temposuyla Kıyamet Park bir kahkaha deposu. Türk edebiyatının müstesna müellifi Alper Canıgüz’den akıllara seza bir polisiye şaheseri daha! Descartes ile Kansız Celal, Batı ile Doğunun bu iki büyük filozofu, düşünsel sistemlerinin merkezine yerleştirdikleri şüphe unsurunu farklı biçimlerde ele alıp çözümlüyor ve neticede ikisi de aynı sonuca varıyordu: Tanrı vardır, var olmalıdır. Frenk gururla ünlüyordu: Düşünüyorum öyleyse varım. Türk çocuğu, müdanasız, el yükseltiyordu: Sen varsan, ben de varım! (Tanıtım Bülteninden)
248 sayfa

Beklediğinize değecek:)
"Yakında dünya daha iyi bir yer haline gelecek çünkü ben daha iyi biri olacağım; ama önce halletmem gereken işler var." Bu cümle ile başlıyor kitap ve aslında yaşanacak ilgi çekici ve esrarengiz olayların da fitilini ateşliyor.
ve
Cehennem Çiçeği
kitaplarından da tanıdığımız kahramanımız Alper Kamu, bir psikolog ile sohbet ederken
Gobi
Polisiyeye karşı hep bir ön yargı var, nedendir bilmem. O da edebiyat, şiir gibi bir tür. Okurken her alandan kitap seçmek gerektiğini düşünürüm. Çeşitli bir kaç türe bağlı kalınarak yapılan okumalarda zihnin kendini geliştiremediği aşikar bir durum. Polisiye de meraklılarına ve yeni başlayacak olanlara, cinayeti çözme ve olayların bütününe bağlı
9/10 puan verdi
Bilmiyorum... bilemiyorum... hiç...
Kitaptan önce, kitabın hikayesini anlattığım incelemelerimden birisi de bu olacak. Alper Canıgüz benim yıllar önce keşfettiğim ve kalemini epey bir beğendiğim yazarlardan birisidir. Çok sevdiğim, değer verdiğim bir kitap okuru arkadaşım bana “yeni bir yazar söyle, çok beğeneyim, okuyayım” dedikçe, nihayetinde aklıma Murat Menteş ve Alper Canıgüz
Puan vermedi
Bu kitap yazarın son kitabı yani altıncı kitabı. Muhteşem bir avantür daha. Baştan sona tüm kitapları sırası ile okumuş oldum. Hayatıma Alper Canıgüz'ü katan kim varsa hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Alper Kamu'nun hayatımda bıraktığı izi soracak olursanız net bir ifade kullanamıyorum. Savrulmuş hissediyorum. Ama benim Alper Kamu'yu sevmek için de bir nedenim babası ile olan ilişkisi...
7/10 puan verdi
Bilmiyorum... bilemiyorum... hiç.
4 seneden fazla bir zaman olmuş görüşmeyeli Alper. Nasılsın? İyi misin? Bu sefer seninle buluşmaya yanımda sevdiğim birini de getirdim. Bana senle sohbetimizde bıkmadan, usanmadan eşlik etti hanfendiciğim. Kendisine senin aracılığınla sevgilerimi sunuyorum evvela. Nice eşlikçiliklerimiz olsun umarım. Hazırsan başlayalım. Başlangıçtan beri, kıyas
250 syf.
Bomba Gibiyim!
Tüm cümlelerinden zeka akan bir kitap. Nefis bir dil! Serinin son kitabını (devamını yazması için evrene tüm pozitif enerjilerimi gönderiyorum ^^) okumuş olduğumu bilerek, bitmemesi için olabildiğince yavaşlatarak okusam da her nesnenin bir bitimi var.. :’) Seri şu şekilde: 1.
Kıyamet Park
Serinin ilk kitabında beş yaşı insanın en olgun çağı olarak tanımlayan kahramanımız inatla bu yaşta kalmayı sürdürüyor ve yine türlü maceralara atılarak, bir cinayetin aydınlatılmasında başrolü üstleniyor. Alper Kamu hayranı olmamak elde değil. ‘Hiç büyümesin mi yoksa büyüdüğünde Sherlock Holmes 2.0 mı olsun?’ ikileminde kaldığım bir seri Alper Kamu. Absürt polisiye buysa bizim adalet sisteminin absürtlüğü neden can yakıyor diye de düşünmüyor değilim. Yine harika bir kurgu, çoğu yerin çizilesi ve fazlasıyla gülünesi bir kitaptı. Alper Canıgüz, hep yaz… <3
İndigo Savaşları
Kıyamet Park'ta kıyamet koptuktan sonra ortaya çıkan indigolar, kaosu çözmeye çalışıyorlar. Ortada büyük bir çekişme var. Olayı çözen yerli ve milli, el yapımı kılıcın sahibi olacak. İki indigodan biri dünya satranç şampiyonu Botvinnik diğeri bir başka dünya satranç şampiyonu Mihail Tal ( Aslında Tal satranç oynamaz. O, 16 taş ve bir adet tahta ile dans eder. Dansında öyle değişik figürler vardır ki baştan komik bulursunuz hatta aptalca bulursunuz ama sonrasında o aptalca figürün arkasından öyle bir tsunami çıkar ki eğer dansı izlemeye daldıysanız elinizde şah ile tahtanın başında kala kalırsınız. Dansa ayak uydurabilirseniz beraberliği kurtarabilir hatta yenebilirsiniz. Tabii Tal gibi bir ustanın kavalyesi olmak hiç de kolay değil). İyi olan kazansın... Tal hayranı olduğum belli olmamıştır umarım. Yatırım tavsiyesidir.
Kıyamet Park
, bir serinin üçüncü bölümüymüş, bilmiyordum. Sanırım bu yüzden kitaba ısınamadım. 5 yaşında bir çocuğun aşırı karakteri kitaba adaptasyonumu engelledi. Bu yaş grubuna uzun yıllardır eğitim verdiğim için çok gerçekçi bakıyor da olabilirim tabii. Hayal gücü her daim başımın tacı ama bu sefer olmadı. Kitabı bırakıyorum, eğer diğer bölümleri okuma şansım olursa baştan başlayarak, Alper Kamu'yu tanıyarak ilerleyeceğim. Kitap zevkine güvendiğim insanlar bu seriyi çok sevdiği için, kitabı yarım bırakışımı tamamen kendime bağlıyorum, çünkü
Alper Canıgüz
'ün kalemini severim, bende kredisi var.
7/10 puan verdi
Alper Kamu, seni çok özlemişim! Cehennem Çiçeği, Oğullar ve Rencide Ruhlar’dan tanıdığımız 5 yaşındaki kristal çocuğumuz Alper Kamu yine bir cinayeti aydınlatıyor. Alper Kamu’nın indigo & kristal çocuk olduğunu bu kitaba kadar fark etmemişim, daha doğrusu böyle bir kavram olduğundan bihabermişim. (bkz. Filozof Atakan) Oğullar ve Rencide Ruhlar kitabını bana hüngür hüngür bitirten Hakan’ın bu kitapta yeniden aramıza dönmesine çok sevindim. Kitabın sonundaki QR kod’a ve Alper Kamu’nun hayalinde oynadığı satrancın 1984 Emil Joseph Diemer ve Thomas Healing arasında oynanmış maçı olması detaylarına ise bayıldım, Alper Canıgüz harika bir adam. Diğer kitapları nasıl bekleyeceğiz, bilmiyorum, bilemiyorum hiç.
Bir Kamu Davası-3
En son 2yıl önce Cehennem Çiçeği kitabını bitirdikten sonra kahramanımız Alper Kamu’nun intihar edip öldüğüne hükmettiğim için olsa gerek Kıyamet Park kitabını görüp bir de yeni Alper Kamu macerası olduğunu duyunca aşırı heyecanlandım. İlk iki kitaptan aldığım zevki bu kitapta da aldım diyebilirim. Alper Canıgüz okumak bana hep çok eğlenceli geliyor zaten. Yazarın dili, esprili tespitleri mükemmel. Alper’e bir de rakip koymuş bu kitaba ‘indigo Altan’ :) İşler biraz sarpa sarsa da 5yaşındaki kahramanımız rakip falan dinlemeden tüm cinayetleri aydınlatıyor sonuç olarak. ‘Hayatta başarının tek sebebi talihtir; başarısız olan herkes bunu bilir’ Kitaptaki bir diğer kahraman olan eski popçu Taygun’un ‘bomba gibiyim’ şarkısının son sayfaya eklenmiş karekodunu da okutup dinleyerek kitabı sonlandırmış bulunmaktayım.

Alper CanıgüzYazar · 8 kitap
Alper Canıgüz 13 Şubat 1969 yılında İstanbul’da doğmuştur. Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümü mezunudur. Lise döneminden itibaren öykülerini dergilerde yayınladı. Yayınevlerinde çevirmenlik yaptıktan sonra üniversitede öğretim görevlisi olarak çalıştı. Bir dönem reklam ve metin yazarlığı yaptı.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.