Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Klasik Yunan ve Roma Mitolojisi

Thomas Bulfinch

Klasik Yunan ve Roma Mitolojisi Sözleri ve Alıntıları

Klasik Yunan ve Roma Mitolojisi sözleri ve alıntılarını, Klasik Yunan ve Roma Mitolojisi kitap alıntılarını, Klasik Yunan ve Roma Mitolojisi en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
vay anasını, hımmm. hüpp
Gözle görülür bir nedeni olmaksızın ani korkular Pan’dan bilinir ve “panik” sözcüğü de buradan gelmektedir.
İnkılap KitabeviKitabı okudu
Reklam
Satarnus'un tahttan indirilmesi ile Jupiter ve erkek kardeşleri Neptunus (Poseidon) ile Pluton (Dis) onun idaresindeki bölgeleri paylaştılar. Jupiter'e gök, Neptunus'a Okeanos, Pluton'a ise ölüler diyarı düştü. Yeryüzü ve Olympos ortak mülk olarak kabul edildi. Tanrıların ve insanların kralı ise Jupiter oldu. Silahı yıl­ dırımdı ve Vulcanus'un onun için yaptığı, Aegis denilen bir de kalkanı vardı. Gözde kuşu kartaldı. Yıldırımlarını da kartal taşırdı. Juno (Hera) ise Jupiter'in karısı ve tanrıların da kraliçesiydi. Gökkuşağı tanrı­ çası İris onun yardımcısı ve ulağıydı. Gözde kuşu ise tavus kuşuydu.
Sayfa 19 - İnkılap KitabeviKitabı okudu
herifler kafalarına göre günleri isimlendirmişler
Odin'in ismi Woden diye okunur, haftanın dördüncü günü olan çarşambanın İngilizce karşılığı olan Wednesday, Odin's day'den gelir. Yıldırım tanrısı Thor Odin'in en büyük oğludur ve hem tanrıların hem de insanların en güçlüsüdür. Çok kıymetli üç nesneye sahiptir. Bunlardan biri çekicidir. Çekiç fırlatıldığında kendi kendine Thor'un eline geri döner. Sahip olduğu ikinci olağanüstü nesne kuvvet kemeridir. Bu kemeri takar takmaz tanrısal gücü ikiye katlanır. Üçüncü kıymetli nesnesi ise, çekicini etkili olarak kullanması gerektiğinde giydiği demir eldivenlerdir. Perşembenin İngilizce karşılığı olan Thursday sözcüğü Thor's day'den gelir.
Sayfa 280 - İnkılap KitabeviKitabı okudu
Vay be vefakâr anneye bak sen ..
Semavi sanatkar Vulcanus (Hephaistos), Jupiter ve Juno'nun oğluydu. Doğuş­tan topaldı ve annesi onu gördüğünde öylesine hoşnutsuz olmuştu ki, gökyüzünden fırlatıp atmıştı. Diğer anlatılar ise Jupiter'in, Juno ile aralarında geçen bir tartışma­ da annesinin tarafını tuttuğu için Vulcanus'u gökten aşağı attığını söyler. Bu an­latı Vulcanus'un topallığının nedenini bu düşüş olarak gösterir. Düşüşü gün boyu sürmüş ve o günden sonra onun için kutsal kabul edilen Lemnos Adası'nda son bulmuştu. Milton, Yitik Cennet'in 1. kitabında bu hikayeden şöyle söz eder: ... Sabahtan Öğleye dek düştü, öğleden de çiyle kaplı akşamına Bir yaz gününün ve batan güneşle Düştü zirvesinden göğün, bir yıldız gibi tıpkı, Ege adası Lemnos'a. Savaş tanrısı Mars (Ares), Jupiter ve Juno'nun oğluydu.
Sayfa 19 - İnkılap KitabeviKitabı okudu
Reklam
Sen bu işi biliyosun aslanım
Hyperion'un lüleleri; tıpkı Jove'nin yüzü gibi. -Shakespeare
Sayfa 18 - İnkılap KitabeviKitabı okudu
Bitecek tüm suçlar ve kadim hileler güçten düşecek, Dönen adalet kaldıracak terazisini daha yükseğe Dünyaya barışı yayacak onun zeytin dalı, Ve beyaz giysili Masumiyet inecek gökten.
Sayfa 26
Ey Titan! ölümsüz gözlerine Dayanılmaz acıları faniliğin Kendi gerçeklikleriyle ile görünür, üzgün Tanrıların küçümsediği gibi değildi şeyler; Düştüğün çukurun neydi ödülü? Yoğun ve sessiz bir acı; Kaya, akbaba ve zincir; Gururunu acıtacak her şey; Azap vermez onlar; Istırabın o borcu duygusu kadar. Tanrısal suçun, inceliğindi; Kuralları hiçe sayıp aldığın ceza Yine de az insanlığın sefaletinden, Ve güçlendirir insanı kendi zihniyle,
Reklam
Aşkta kuşkuya yer yoktur. Sana ayrılıktan başka bir ceza vermeyeceğim.
Cupido & Psykhe
...Kıvrımlı deniz kabuklarım var içleri İnci rengi ve parlayan nesneler çekilir Güneş sarayının sundurmasına, Orası ki çıkınca boyunduruğundan Arabasının tekeri durur dalganın ortasında. Sars birini ve uyansın, sonra Parlak dudaklarını kendi dikkatli kulağına daya, Ve hatırlasın kendi Ağustos meskenlerini, Ve mırıldansın orda, mırıldanan Okeanos gibi.
Mitolojinin kökeni Tüm bu tüm bu hikayeler nereden geliyor hakikaten mi dayanıyor yoksa hepsi sadece hayal ürünü mü filozoflar konuyla ilgili çeşitli teoriler öne sürmüştür Bir kitabım Mukaddes teorisine göre bütün mitolojik efsaneler kitabı Mukaddes alıntılarından türetilmiş fakat gerçek olgular başka biçimler kazanmış ve değiştirilmiştir İki tarihsel teoriye göre mitolojide bahşi geçen kişilerin hepsi bir zamanlar gerçekten yaşamış olan insanlardır onlarla ilgili efsaneler ve olağanüstü hikayeler ise yalnızca daha sonraki dönemlerde yapılmış eklemeler ve süslemelerden ibarettir Üç alegorik teori antik medeniyetlere dair bütün mitlerin alegorik bir sembolik olduklarını ve gerçekte alegori Tarzda bazı ahlaki dini ve felsefi hakikatler ya da tarihsel olgular içerdiğini oysa bunların zaman içinde sadece kelime anlamlari ile anlaşılır olduğunu iddia eder 4 Hava ateş ve su elementleri aslında tapınma nesneleri baş tanrılar da doğa güçlerinin kişiselleştirilmiş halleriydi Anlayamadığı doğa olaylarını açıklama arzusu içindeki insanoğlunun bir çok MİTİ yarattığına da değinmek gerekir ayrıca yer ve kişi isimlerini anlam yüklemek için duyulan benzer arzunun ürünü olan mitlerin sayısı da az değildir
91 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.