Bahar Eriş
Bir içinde yaşadığımız hayat var, bir de içimizde taşıdığımız. İçimizde anlatılmamış hikâyeler ve kullanılmamış potansiyeller taşırız. İçimize gömülü hayaller, bizden bir şeyler yapmamızı bekler. “Hayat kişinin cesareti oranında genişler ya da daralır.” diyor Anais Nin. Senin hayatında kaç cesaret denemesi var? Başlangıçta dizlerini titreten ama yaptıktan sonra seni büyüten neler yaşadın? Korkuna rağmen neler yaptın? Korkmasaydın ne yapardın? Bahar Eriş, yeni kitabında insanın dünya içinde kendi küçük dünyasını kurma çabasını anlatıyor. Öğrendiklerini ve düşündüklerini kendi hayatından da hikâyelerle paylaşıyor. Okura serpme kahvaltı tadında bir kültürel karışım sunuyor: Cesaretli kadın modelleri, azimli çocuk hikâyeleri, ebeveynlik halleri, kariyer kurma mücadeleleri, temel insanlık durumları, az gelişmiş ülke dumurları… Başka neler var? • Kendi en iyi versiyonunu nasıl bulacaksın? • Anne olmak ya da olmamak: Bütün mesele bu mu? • “Hak etme” kültürü mü “hak görme” kültürü mü? • Girdiğimiz savaşlar mı bizi yaralar, kaçtıklarımız mı? • Impostor sendromu: Kadının “iç güvesi” nedir? • Tutkun için evlere temizliğe gider miydin?
160 sayfa

8/10 puan verdi
Yazarı bir süredir sosyal medyada takip ettiğim için kitabını okumak farz olmuştu.. Kişisel gelişim kitapları okuyan insanlara hep hayıflanırken bir şekilde kendim okur oldum. Başarının bir anda gelmediğinin hikayelerini dinledim hem yazarın kendi hayatına dair anlattıkları hem diğer hayatların anlatıları.. Kitapta iki şey beni duygulandırdı... İkincisinden bahsetmek istiyorum yazarın babasıyla olan bağı çok güzel. Bir oğlum var ama ileride kızım olursa nasıl bir kız babası olurum acaba diye sorduğum soruyu tekrar sormuş oldum... Kitapta sıkmadan içerik olarak farklı hikayeler anlatılmış olsa da hikayelerin birbiriyle uyumunu beğendim...
7/10 puan verdi
Hayat ve gelecek hakkında dersler veriyor ve size hayatın sürekli devam ettiğini mücadele ruhunuzun asla kaybetmemeyi hersey den ders çıkarmayı bunun yanı sıra hayatınızdan ders cikarilacak başarı hikayelerine yer veriyo .
Puan vermedi
Kitapta başarı, motivasyona dair güzel küçük hikayeler var. Korkmayanların, hatta bazen korkularıyla birlikte adım atmaktan vazgeçmeyenlerin hikayeleri muhteşem.
Puan vermedi
Motivasyonu arttıracak her alana dair örneklerin olduğu sohbet tadında bir kitap. Yoğun dönemlerde rahatlatıp iyi gelecektir. Yazarın samimiyeti iyi hissettiriyor.
8/10 puan verdi
Kitap kendi içinde farklı başlıklarla bize azmin, sabrın, çabanın, başarının örneklerini vererek kişiyi motive eden kişisel bir gelişim kitabı... Bahar Eriş kendi yaşamından ve tanışmış insanların hayatlarından da örnekler vererek güzelliklerin bir bedeli olduğunu hatırlatıyor. Hayatta olumlu ve olumsuzluklarla karşı karşıya kalabiliriz önemli olan zorluklar karşısında biz ne kadar cesuruz? "Hayat tek renge, tek mevsime, tek duyguya sığmayacak kadar muhteşem." "Ne olursa olsun, başına ne gelirse gelsin, her an yeni bir 'sen'e gebedir." "Hayatta başımıza geleceklere biz karar veremeyiz, ama başımıza gelenlere nasıl tepki vereceğimiz bizim seçimimizdir." "Lütfen iç güvemizi susturup özgüvenli iç sesimizi konuşturalım!" Küçücük bir tavsiye, kitabı yavaş yavaş sindirerek okuyun hatta tekrar tekrar okuyun!
Puan vermedi
Azimle çalışmanın, gayret etmenin, cesur olmanın önemini anlatan kısa kısa yaşanmışlıklar var kitapta. Herkesin rahatça okuyabileceği, herkesin kendinden bir şeyler bulabileceği bir kitap. Bir ebeveyn olarak çocuğunuzla paylaşmak isteyeceğiniz, bir öğretmen olarak yararlanacağınız ya da hayatınızda her ne yapıyorsanız farkındalığınızı arttıracak bölümler bulacaksınız. Arada sırada açıp okuyun bir iki bölüm, kendinizi daha iyi hissedersiniz.
Puan vermedi
Kitabın ismini kitabın içinde arama huyumdan vazgeçmem lazım. Kapağın iddialı süsü sizi buna sürüklese de içinde nazikçe verilene odaklanmak daha elzem. Albenili bir kişisel gelişim kitabı diyebilirim. Klişe kitaplar gibi görünerek genele yayılma taktigiyle iyiliği güzelligi yaymak hevesinde olduğunu seziyorum ve yazarın böyle biri olduğunu düşünerek arkasında başka bir şey aramak istemiyorum. Pek çok konuda hayatta izi olan kanlı-canlı düşüncelerini kendi yaşamından ve feyzaldığı anlaşılan düşünürlerden anektodlarla yoğurarak yansıtmaya çalışmış. Genis kesimlere hitap edici hikayeler ve sade diliyle iyiligi güzelliği yayma çabası nazarımda saygıyı hakediyor.
10/10 puan verdi
Bahar Hanım'ın okuduğum ilk kitabıydı ama tek kelimeyle bayıldım. Kitap çok içten bir dille yazılmış. Bu yüzden beni çok etkiledi. İçindeki bilgiler belki sürekli etrafta duyduğumuz olgular olmuş olsa da sıkılmadan okuyorsunuz kesinlikle. Kitabı okurken yazarın kendisinden örnekler vermesi okuyucu olarak kitabın içerisine çekilmemi sağlayan önemli bir etken oldu. Bu bağlamda düşünüldüğünde yazardan alıntıların da olduğu bir kitap olmuş. Ayrıca konulara bakış açısı ve konular hakkında ki söylemleri çok hoşuma gitti. Yazarın diğer kitaplarını da kesinlikle okumak istiyorum.
9/10 puan verdi
Korkmasaydın Ne Yapardın
“ Korkmasaydın ne yapardın? “ sorusuna cevap aratan kitap. Gerçek hikayelerle donatılmış, yazarın kendi hayatından sıcak hikayeler paylaştığı bir düşünsel gelişim kitabı :) Kişisel gelişim kitaplarından çok daha öte. Kişilik geliştirmeden ziyade insanı düşünmeye sevk eden, nerede yanlış yapıyorum demektense neyi yapamıyorum dedirten okuru cesaretlendirme konusunda başarılı yazınsal bir ürün. Kitabı okurken “ Bunu da not etmeliyim. “ dediğim çok cümle, çok hikaye olduğu muhakkak. Kişisel gelişim kitaplarının ötesinde bir kitap düşünenler için tavsiyemdir.

Bahar Eriş
Bahar ErişYazar · 10 kitap
2004'ten bu yana Boğaziçi üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Okul Öncesi Eğitim Programı'nda üstün yetenek konusunda dersler veren Dr. Bahar Eriş, 1998-2000 döneminde Fulbright Bursu ile gittiği ABD'nin New York şehrinde, Columbia üniversitesi'ne bağlı Teachers College'de, üstün Yetenek Eğitimi Programı'nda master eğitimini tamamlamıştır. Daha sonra aynı bölümde doktora eğitimine devam etmiş, 2005 yılında Ed.D. (eğitim doktoru) derecesi almıştır. 2000-2004 yıllarında Teachers College çerçevesindeki üstün yetenek eğitimine yönelik ve heterojen okul öncesi programlarında öğretmen olarak görev yapmıştır. Aynı zamanda profesyonel simultane çevirmen olan Eriş, 1995 yılında Boğaziçi üniversitesi, Yabancı Diller Yüksekokulu Mütercim Tercümanlık Bölümü'nden mezun olduktan sonra 1997 yılında aynı üniversitenin Eğitim Fakültesi, İngilizce Öğretmenliği bölümünden pedagojik formasyon diplomasına hak kazanmıştır.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.