A. Ali Ural
bir günah işle ve onu öldür geçmeden bir deniz kenarından bir günah işle ve onu öldür takmadan köpüklerini peşine ahtapotları, denizatları ve yıldızlarıyla mürekkep balıklarını kurutmadan gidişi bir günah işle ve onu öldür
63 sayfa · İlk Yayın Tarihi: 2000

Puan vermedi
Körün Parmak Uçları... Kuş öldükten sonra uçuşu hatırlasan ne olur demişti biri. Asıl amaç da uçuşu hatırlayıp kuşu ölümsüzleştirmek değil miydi zihinlerde, demişti bir diğeri. Resmini yapsam tavana, zihnime kazısam yüzünün her bir hattını? Sen de, sen de ölümsüzleşir misin kuşlar gibi, yoksa kafese konmuş bir kuş gibi özgürlüğünü mü elinden almış olurum? Ben çizmesem de resmini, sen gelip karşımda mı dursan? Tüm manzaraları sana versem de sen kendi manzaranı bana mı sunsan? Yüzünü unutmamak için tavana yapılan bir resim... Hastalıklı bir tavan... Güvercinler... Ve piyano... Gel izleyelim özgürlüğü elinden alınmamış kuşları ve dinleyelim Ali Ural'ın Fresk'ini.
Puan vermedi
*Lütfen gülümse ! Fotoğrafın çekiliyormuş gibi her an. Daha çok denemeleriyle ve bilhassa
Posta Kutusundaki Mızıka
kitabıyla tanınan yazarın okuduğum ilk şiir kitabı oldu. Birkaç şiir haricinde pek beğendiğim söylenemez. Denemelerini severek okurum lakin şiirlerinin genel anlamda bana hitap ettiğini söyleyemem. Bu anlamda başka bir şiir kitabını okuyacağımı da sanmıyorum. Keyifli okumalar .
Puan vermedi
bir göl nasıl uyandırılır bilmem neresine dokunulur bir taş atsam korkup sıçrar mı bilmem bir göl nasıl uyandırılır Anlam olarak üstteki gibi hafif alengirli şiirler var ama hepsi bu şiir dizesinde ki gibi bana güzel gelemedi maalesef. Dil genel itibariyle sade ama anlam genel itibariyle açıktır diyemeyeceğim.
6/10 puan verdi
Deneme yazarı olarak bildiğimiz Ali Ural'ın birkaç tane olan şiir kitaplarından biri. Yazarın daha önce iki tane deneme kitabını okuyup çok beğenmiştim. Yazar okuma etkinliği vesilesiyle bir de şiirlerine bakmak istedim, o nedenle okudum Körün Parmak Uçları'nı. Beğendim mi? Ehh. Ama kötü de diyemem. Şiir kitaplarını (bir kaç şairi istisna bırakıyorum, malum kişiler :) hep bir albüme benzetirim nasıl albümlerde bir kaç hit parça olur defalarca dinlersin diğerleri albümü doldurmak için konan sıradan parçalardır, ortalama bir şairin şiir kitabı da öyle işte. Bu kitapta da beğendiğim bir kaç şiir oldu.
7/10 puan verdi
İstanbul Uluslararası Şiir Festivali Yürütme Kurulu Üyesi olan
A. Ali Ural
'ın ilk şiiri Mavera dergisinde 1982 yılında yayınlandı. Daha sonrasında Şule Yayınlarını kuran yazarımız aynı zamanda
7/10 puan verdi
BİR GÖL NASIL UYANDIRILIR Bir göl nasıl uyandırılır bilmem Neresine dokunulur Bir taş atsam korkup sıçrar mı Bilmem bir göl nasıl uyandırılır Düş mü görür kâbus mu Acaba saati mi Belki derindir uykusu Balıkları kırılır Bir göl nasıl uyandırılır bilmem Beni karşısında görmek ister mi Rüzgâr eğmişse kaşlarını Kapısı mı vurulur Yorgunsa nasıl kıyılır Bir göl nasıl uyandırılır Ali Ural Güzel bir şiir kitabı diyebilirim. En beğendiğim şiirlerden birisi ;) Keyifle okuyun..
Körün Parmak UçlarıA. Ali Ural · Şule Yayınları · 20221,022 okunma
şiirlerindeki lezzeti tatmanızı öneririm.
9/10 puan verdi
Geçenlerde şairlikten ötürü her bir cümleden saat başı ücret almalıyız diye düşünüyordum kendi kendime. Ancak bu kitabı okuyunca nedense fikrim ekseninden epeyce kaydı. Bundan sonra; cümleler, onlardan beslenmemiz hasebiyle bizden ücret almalı diye düşüneceğim sanırsam. Bu kitap bana tam olarak böyle hissettirdi. Ali Ural günlük olarak açıp okuduğum bir şair değildi açıkçası. Ama kelimeleri ustalıkla yoğurması, şiirlerindeki o ironi beni mest etti. Çoğu şiire mest oluyorum kabul, ama yine de bir başkaydı diyebilirim. Yer yer garipçi havası alırken yer yer de ikinci yenici havasını duyabileceğiniz fevkalade bir şair. Bundan sonra bol bol istifade edeceğim kendisinden. Okuyacaklara şimdiden keyifli okumalar...
4/10 puan verdi
İlk defa bir
A. Ali Ural
kitabı okuyorum ama çok beğenemedim belki de şiir olduğu için beğenemedim
Posta Kutusundaki Mızıka
ve diğer deneme kitapları çok daha iyi olabilir ama şiir konusunda bana hitap ettiğini söyleyemem. Çünkü deneme yazmak ve şiir yazmak çok farklı şeyler... Açıkçası bir kaç şiir dışında beğendiğimi söyleyemem
5/10 puan verdi
Posta kutusundaki mızıka ‘ dan sonra ne yazsa o tad olmayacak sanki… Onun tadı asla yok. Şiirlerini sevmedim fazla. Kısa 64 sayfalık şiir kitabı. Araya attım bitti kahve niyetine Sevgili dost, şiir yazma:)
Ağrılı Şiir
9/10 puan verdi
Şaşırtıcı imgeler ve benzetmelerle dolu ağrılı bir yol bu şiir kitabı. Ali Ural kendine has bir şiir diline sahip. Okuru şaşırtıyor. Değiştirip dönüştürüyor okurun algısını. Şiir, bir serüvene dönüşüyor okurun parmak uçlarında ve dilinde buruk bir tad bırakıyor. Defalarca okunabilir. Defalarca düşünülebilir her bir şiiri üstünde Ali Ural'ın. Bir çocuğun doğumuna şahit olmak gibi...

A. Ali UralYazar · 30 kitap
1959'da Samsun Ladik'te doğdu. İlk ve ortaöğrenimini Ankara'da tamamladı. İlk şiiri Mavera Dergisi'nde çıktı. (1982) Yükseköğreniminin ardından bir süre editörlük yaptıktan sonra Şûle Yayınları'nı kurdu. 1989'da Merdiven Sanat isimli aylık bir sanat dergisi çıkardı. 24 sayı çıkan bu derginin yanı sıra Kitaphaber isimli iki aylık bir kitap-kültür dergisi yayınladı. Yayın yönetmenliğini de yaptığı bu dergilerde şiir, öykü ve makalelerini yayınladı. Ural'ın yayınladığı dergiler arasında bir şiir ve poetika dergisi olan Merdivenşiir de bulunuyor. (2005-2007) 2006-2012 yılları arasında Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul şube başkanlığını yapmış olan A. Ali Ural, bir dönem de Şehir Tiyatroları Repertuar Kurulu üyeliğinde bulundu. İstanbul Uluslararası Şiir Festivali Yürütme Kurulu üyesi olan Ural, Ejderha ve Kelebek adlı eseriyle, Türkiye Yazarlar Birliği'nin 2010 Deneme Ödülü'nü aldı. Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi'nde "Yaratıcı Yazarlık" ve "Yazılı ve Sözlü Anlatım", Süleyman Şah Üniversitesi'nde "Türk Dili" dersleri veren A. Ali Ural, 2012 yılının Şubat ayında birinci sayısı çıkan ve edebiyat ağırlıklı bir sanat dergisi olan Karabatak' ın yayın yönetmenliğini yapıyor.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.