Avına av olan bir avcının hikâyesi… İnsanoğlu ilk çocukluk yıllarında yaşadıklarından çok etkilenir. Henüz tam ortaya çıkmamış bir heykel gibidir o; hayat da onu ince ince şekillendirmeye çalışan usta bir heykeltıraş… Alır eline keskiyi, usul usul oyar. Ama bazen keskiyi öyle bir savurur ki, bir parça kopuverir ve o parçayı bir daha kimse yerine koyamaz. Kendini hep dorukta görüyor ve asla aşağı düşmeyeceğini sanıyordu. Ama bir gün hayat elindeki keskiyi ona da savuruverdi ve onun da koptu yüreği… Oysa pek çok kadının gönlüne taht kurmuş bir kraldı o… Uzun süre ne kendi inandı tahttan indiğine, ne de kadınlar. Ama bir şeylerin değiştiğini yine de ilk hisseden kadınlar oldu; ona yıllarca köle gibi itaat eden kadınlar… Psikiyatrist Dr. Gülseren Budayıcıoğlu Kral Kaybederse romanında, doruklardan aşağı inmeyeceğini sanan bir avcının avına av olup yuvarlanışını, kendini sevilmeyeceğine inandırmış mutsuz bir kadının da trajik hayatı içinde avken nasıl avcı olduğunu anlatıyor.  (Tanıtım Bülteninden)
384 sayfa

“KRAL ÇIPLAAAK”
10/10 puan verdi
Mutsuz sadece sahibin hissine sahip bir eş, sadece kendini kabul ettirmeye, ben varım diyen bir metres, kalabalıklar içinde yaşayan kadınların peşinden koştuğu kimsenin red edemediği, kimin ne düşündüğünü hiç önemsemeyen, şansın hep yanında olduğunu bilen, hayatı keyifle yaşayan kaybetmek ne demek bilmeyen, kaybetme korkusu olmayan, kendini diğer insanlardan daha üstün gören, parası ve gücü ile övünmekten hoşlanan ve göz önüne bu şekilde çıkmaya çalışan:çevresindekilerin ve özellikle metresinin gözünde bir KRAL o… Unutmayın ki siz,siz değilsiniz : aldığınız kararlar yaşadığınız ya da olmaya çalıştığınız kişi hep küçüklüğünüzdeki siz. Yazar bunu o kadar güzel anlatıyor ki… Ve kurdun kocayınca kaybetmediğini, gençken yaptığı hataların birikmesini görememesi. Ben ben , ben diye diye ömür geçiren lanet ettiği kaderi kendi yazan her daim kazanan KRALI… Kral kaybederse n’olur? ÜSTAT olur mu?, peki ya sürtükten filozof olur mu? İnsan değişerek, olgunlaşarak neler yapabilir? Huzuru ve huzursuzluğu elimizdekilerin kıymetini sadece kaybedince neden biliriz? Kaderimizi nasıl kendimiz yazarız daha çıplak gözle gerçek bir hayat hikayesinden bakmak ister misin? Bu eser tam anlamıyla edebi bir eserdir. İstersen kitabı okumak senin elinde, seçim senin. ( Lütfen her şeyi direk islama bağlayan kesim eleştiri yapmadan önce kitabı okusun, kendi içinde yorumlasın sonra ne isterse yorumlara yazabilir. Okuyanlar yazabilir)
Kaybetmenin değil yeniden doğmanın adıydı: KENAN BARAN
9/10 puan verdi
Bir kitap önerisiyle değil bir kitap tartışmaya geldim buraya. Tarafsız gözle okumanın oldukça zor olduğu, her sayfasında farklı duygulara kapılacağınız, başklarkenki sizle bitirirkenki sizin asla
KRAL KAYBETMEDİ!
10/10 puan verdi
Psikiyatrist Dr. Gülseren Budayıcıoğlu'nun,üç hastasına(Fadi-Fatoş,Kenan Baran ve Handan) verdiği seanslardan oluşan gerçek bir hayat hikayesini kaleme aldığı bir terapi kitabı. Kişisel gelişim
Kral KaybederseGülseren Budayıcıoğlu · Remzi Kitabevi · 201519,3bin okunma
Geçmiş aslında hiç geçmezmiş efendim!
10/10 puan verdi
Çocukluğumuzda yaşadığımız travmalar ile aldığımız yaralar, kimliğimizin ve kişiliğimizin bir parçası haline dönüşerek bizi bir ömür boyu yönlendiriyor ve yönetiyor. O nedenle hangi yaramızın
Kral KaybederseGülseren Budayıcıoğlu · Remzi Kitabevi · 201519,3bin okunma
Mutlu olmak için bir başkasına muhtaç olmak ne kadar doğru?
6/10 puan verdi
Gülseren Budayıcıoğlu
'nun okuduğum ikinci eseri.
Camdaki Kız
Camdaki Kız
okuyunca hemen yazarın bir çok eserini listeme aldım. Sade ve akıcı anlatımı sayesinde kitaba virgül koyamıyorsunuz. Hiç sıkılmadan keyifle okudum.
10/10 puan verdi
İnsan hayatının en ücra derinliklerinde kalan, geçmişte yaşamış olduğu travmalar, hiç beklenmedik bir anda beklenmedik bir şekilde ortaya çıkabilmektedir. Bu travmalar hiç akıllara gelmeyecek bir şekilde dehşet verici büyük acılara sürükleyebilir. Hayatımızda yaşadığımız her ne olursa olsun, krizi farkedebilmeli ve yaşadığımız bizi sarsan olayların içerisinde dönüp durmamalıyız. Saygıdeğer psikiyatrist yazarımız “acılar paylaştıkça azalır” düşüncesini bu sürükleyici romanında sık sık bizlere hatırlatmıştır. Yaşanmış bir olayı bizlere sunan bu roman olay örgüsüyle beni alıp götürdü. Bir insanın yaşamı bu kadar basite almasının, bencilliğinin ve yalnız kalma korkusunun hazin hikayesi... Bizlere altın niteliğinde dersler çıkarmamızı sağlayan bu kitabı herkese tavsiye ediyorum.
9/10 puan verdi
Gülseren Budayıcıoğlu'nun analizleri çok şey kattı bakış açıma kesinlikle yol gösterici buluyorum. Tıp terimlerinden oldukça uzak durmuş. Kesinlikle anlaşılır bir dille yazmış. "Kral Kaybederse" kitabı teknik olarak da deneysel bir kitap olmuş. Oldukça ilginç bir kitap yazarın anlatımı kuvvetli, duygu aktarımı gayet başarılı. Aşk, fedakârlık, ihanet, kadın_erkek ilişkisi ve psikolojisi yani birçok duyguyu yaşayabiliyorsunuz bu kitapta. Bence bu kitabı okumanıza değecek diyorum.
9/10 puan verdi
Yazar bir psikiyatri doktoru, Ve bu olay gerçek bir öyküden esinlenmiş... İsimler ve mekan değiştirilmiş ama kurgu, Bir gerçeğe dayanıyor... Kadın bir doktorun bir erkek etrafında ki tüm,
Kral KaybederseGülseren Budayıcıoğlu · Remzi Kitabevi · 201519,3bin okunma
Bir narsistin kendini tanıması ve evrimi üzerine
9/10 puan verdi
Okuduğumuz bir çok kitap ve makalelerde narsist kişilik bozukluğu olan insanların ömürlerinin sonuna kadar düzelmediği ve empatiden yoksun kaldığı yazıyor. Ama yine de insan düşünmeden edemiyor,
Puan vermedi
''KRAL KAYBEDERSE'' Ne çok şey öğrendim yine okuduğum bu kitaptan. Bitmesin istedim. Kendini kaybeden kahramanların ,kendilerini bulduklarında kitap da bitti ben de... Kenan Baran ...O yıkılmaz, dayanılmaz, karşı konulamaz Kral..Öyle bir düştü ki tahtından .Düştüğü yerde kendini yeniden tanıdı, yeniden keşfetti içindeki benini. Ve gördü ki kaybetmek ,kazanmaktan daha çok öğretiyor hayatı. Gördü ki incilmek daha çok güçlü kılıyor insanı inciltmekten. Onunla birlikte ben de bir kez daha öğreniyorum.Ne kadar çok yükselirsek bu hayatta yere çakılmamız da o kadar derinden oluyor.Kenan Baran çakıldığı yerde kalmak yerine oradan bambaşka biri olarak çıktı.Tatdığını sandığı ama hiç doyasıya tatmamış olduğunu farkettiği duyguları içselleştirerek çıktı..SEVGİ gibi...İYİLİK gibi.. Kaybettiği şeylerden çok daha fazlasını kazanarak yolun sonuna geldi. Sevgili Kenan Baran iyiki senin hayat hikayenin misafiri oldum..Ve sevgili yazarımız Gülseren Hanım.Bir gün, bir yerde ,biz zamanda birlikte olmak arzum...İyiki sizin gibi mesleğini büyük bir tutkuyla ve ihtiyatla yapanlar var...

Gülseren BudayıcıoğluYazar · 9 kitap
Eğitim : İlk ve Orta Öğrenim- TED Ankara Koleji, 1965 Üniversite- Ankara Üniversitesi, Tıp Fakültesi, 1965-1972 İhtisas- Hacettepe Üniversitesi, Psikiyatri Bölümü, 1972-1977 Tıp öğrenimi sırasında önce TRT Ankara Radyosu’nda, daha sonra da TRT televizyonunda 5 yıl boyunca kadrolu spiker ve sunucu olarak görev yaptı.. 1977’de uzman oldu ve 1982 yılına kadar aynı üniversitede öğretim görevlisi olarak meslek yaşamına devam etti. Bu dönemde bir yıl süreyle, Hacettepe Üniversitesi ve TRT'nin iş birliği ile hazırlanan ve TRT Televizyonlarından canlı olarak yayınlanan, "İnsan ve Dünyası" adlı sağlık ve eğitim programlarında, yapımcı ve sunucu olarak görev aldı. 1982 yılında Üniversite'den ayrıldı. 2005 yılına kadar, Ankara'da serbest hekim olarak çalıştı. 2004 yılında, farklı tanı gruplarından hastalarıyla görüşmelerini bire bir kaleme alarak Remzi Kitabevi tarafından yayınlanan "Madalyonun İçi" adlı kitabı yazdı. 07.03.2005 tarihinde en büyük hayalini gerçekleştirerek, her kesimden insanın sosyal  güvencelerini kullanarak başvurabileceği, T.C. Sağlık Bakanlığından ruhsatlı Ankara'nın ilk özel psikiyatri merkezi olan "Madalyon Psikiyatri Merkezi” ni kurdu. 2013 Şubat ayında, Madalyon Psikiyatri Merkezi İstanbul şubesini kurdu. 2008 yılında "Günahın Üç Rengi" ve 2011 yılında “Hayata Dön” adlı kitapları yine Remzi Kitabevi tarafından yayınlandı. Eşini 2007 yılında kaybeden ve iki çocuğu bulunan Budayıcıoğlu, halen ülkemizin en büyük özel psikiyatri merkezi olma özelliğini koruyan Madalyon Psikiyatri Merkezi’nin başkanı olarak meslek yaşantısını sürdürürken, bir yandan da hastaları ile yaptığı görüşmeleri bire bir anlatan, psikiyatriyi kuramsal olmaktan çıkarıp pratik yaşam içinde kitlelere sunan kitaplar yazmaya devam etmektedir. Yayınları: Madalyonun İçi, Bir Psikiyatristin Not Defterinden-(Psikolojik Roman) (2004)Remzi Kitabevi Günahın Üç Rengi, Madalyonun Öteki Yüzü-(Psikolojik Roman) (2008) Remzi Kitabevi Hayata Dön-(Psikolojik Roman) (2011) Remzi Kitabevi
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.