Kadim Kanunlar Serisi #3

Joe Abercrombie
"Abercrombie bu seriyle son zamanlardaki en iyi epik fantastik üçlemeye imza attı.” –Junot Diaz DAVID GEMMELL LEGEND EN İYİ FANTASTİK ROMAN ÖDÜLÜ ADAYI Logen Dokuzparmak’ın önünde son bir dövüş daha kalmıştı ama hayli zorlu olacak gibiydi. Savaş bütün Kuzey’i sarmışken Kuzey’in Kralı Bethod tahtını korumayı sürdürüyordu ve sadece tek bir kişi onu durdurabilirdi: Eski dostu ve eski düşmanı Kanlı Dokuz’un eve dönme vakti gelmişti. Çok fazla efendisi ama çok az zamanı olan Üstat Glokta ise başka türden bir mücadelenin içindeydi; kimsenin güvende olmadığı ve kimseye güvenemeyeceği bir tanesinde. Üstelik çevik bir savaşçı olduğu günler artık geçmişte kalmıştı. Neyse ki elindeki silahlarla da en az eskisi kadar ölümcül olabilirdi; şantaj, tehdit ve işkence. Jezal dan Luthar şöhret uğraşının gereğinden fazla acılı olduğuna karar verip yüzünü sevdiği kadınla geçireceği basit bir hayata çevirmişti. Gelgelelim aşk da acı dolu olabiliyordu ve şöhretin, insanın üzerine yapışmak gibi bir huyu vardı. İttifak Kralı ölüm döşeğine düşmüş, köylüler başkaldırmış ve asiller tacın peşinde birbirlerine girmişti. Bu sırada hiç kimse savaş ateşinin İttifak’ın kalbine kadar ulaşmasını beklemiyordu. Dünyayı yalnızca Mecusların İlki kurtarabilirdi ama bu kurtuluşun beraberinde getirdiği riskler de vardı. Yine de İlk Kanun’u çiğnemekten daha büyük risk olamazdı. Kralların son çareye başvurmasının zamanı gelmişti.
632 sayfa · İlk Yayın Tarihi: Mart 2008

Karanlığın içinde tutkulu bir son: Kadim Kanunlar & Kralların Son Çaresi
Son dövüş. Birden çok hesap. İlk Kadim Kanun çiğneniyor. Kanlı Dokuz meydanlarda bir kez öldürmeye başladı mı kaç kişiyi öldürdüğünü hatırlamıyor. Düşman kapıyı kırdı tamamen içeride. Savaş sanatını Bethod ve Logen bir kez daha icra ediyor. Yoksa Kuzeyin yeni kralı artık belli mi oluyor? Başta Rektör ve çok efendisi ama az zamanı olan Üstat Glokta mumlar, eski kitaplar, ilahiler ve tuzdan çemberleri görünce Majestelerine ne yapacak? Ve Majeste soyundan gelen ama bunu yeni öğrenen Jezal imparator olabilecek mi? Halkın içinde yaşamış ve büyümüş olan bu genç kendini kabul ettirebilecek mi? Ferro'nun tohum ile olan büyük bağı açığa çıkacak. Bayaz yeni gelişmeler ve büyüler karşısında Yaratan'ın kızı ve ilk aşkı olan Tolomei ile karşılaşınca ne hissedecek? Mezarına yatırdığımız ve üstüne toprak attığımız bir aşkın küllenmesi yıllar sonra mümkün olacak mı bunu son kitabımız olan ''Kralların Son Çaresi'' ile soluksuz bir şekilde okuyacak ve hangi tarafı seçmeniz gerektiğinize karar vereceksiniz. Unutmayın, aşkın içinde olduğu her karşılaşma içimizdeki savaşa da son verir.
Bayaz
Bu kitap ile beraber çok güzel bir seri son buluyor. En başından itibaren fantastik bir eser olarak okumadığım tam olarak karakter odaklı bu eser ne kendi dünyasını, ne de büyü sistemini açıklamakla uğraşıyor. Karakterleri bize ilk iki kitapta tanıttı empati kurdurttu. Ama bu kitap ile beraber karakterler ile aranızda herhangi bir bağ kalmıyor,
9/10 puan verdi
Oldukça akıcı, heyecanlı, eğlenceli ve merak uyandırıcı bir kitapla üçleme son buldu. Artık seriyi bitirdiğime göre, fantastik okumayı seven ve kaliteli karakterler okumak isteyenlerin kesinlikle okuması gereken bir seriydi, diyebilirim. Joe Abercrombie de en sevdiğim yazarlar arasına girdi. Genel olarak Kadim Kanunlar serisi benim için Centilmen Piç serisini geçemese de yazım olarak Abercrombie'yi Scott Lynch'ten daha çok sevdim. Karakterlerden bahsedersem, Jezal de sonunda sevdiğim bir karaktere dönüştü - gerçi Ardee'yi hiç sevmediğimden aşklarını umursamadım- Bayaz ise oldukça sinir olduğum biri olmasına rağmen özellikle bu kitaptaki aktarımına bayıldım. On üzerinden Astıktan Sonra'yla aynı puanı versem de benim için Astıktan Sonra bir tık daha güzeldi. Ama bu kitap da oldukça iyiydi. Söylemeden de edemeyeceğim ki, kitabın kapağına bayıldım. Kelimenin tam anlamıyla mükemmel olmuş.
9/10 puan verdi
Çok güzel bir kitaptı. "Kadim Kanunlar" serisi güzel bir şekilde sona erdi. Son zamanlarda okuduğum en iyi fantastik serilerinden biriydi. Karakterlerin işlenişi, iyinin içindeki kötülük, kötünün içindeki iyiliğin anlatımı çok güzeldi. Siyasi oyunlar çok ilgi çekiciydi. Seride en sevdiğim karakter Glokta oldu. Çoğu olayda baş karakter olmasa da çok önemli bir yeri var bu seride. Herkese iyi okumalar.
10/10 puan verdi
Muazzam bir serinin muazzam bir finalı. Kanlı Dokuz, Bayaz, Jesal ve özellikle Glokta ile tanıştığım için çok mutluyum. Bu seriyi sevenler için aklımda bir lobi oluşturup ithakiyi devam kitapları için darlama planım var bakalım ne olacak. Ben bu kitabı 2. kitaptan daha çok sevdim özellikle epik fantastiğin alışılagelmiş hikaye droplarını silip atması beni inanılmaz keyiflendirdi. Daha önce Asoiaf ve Harry Potter okurken bu kadar keyif almıştım. En sevdiğim seriler halkasına bir yenisi daha eklendi hala bu seriyi okumayan varsa çok şey kaybeder. Okuyanlara ricam bulabildiğiniz her platformda bu kitabı en azından bir kişiye tavsiye edin veya çeşitli yerlerde kitap ile alakalı bir şey paylaşın eğer kenetlenirsek ithali devam kitaplarını basar.
9/10 puan verdi
Yüzüklerin Efendisi serisinden anladığım şuydu: Kontrolsüz güç sizi yok eder. Kötülüğe karşı sadece farklılıklarınıza aldırmadan bir araya gelerek mücadele edebilirsiniz. Joe Abercrombie'nin Kadim Kanunlar serisi "Kralların Son Çaresi" ile son erdi. Macera dolu bir yolculuktu ve anladığım şu oldu: Hırs ve ihtiras gibi duygulara dikkat edin; sizi başkasının kölesi haline getirebilir. Hayatınızı intikam isteği ele geçirirse sizi bitirir. Ve insan değişemez. İyi okumalar.
536 syf.
8/10 puan verdi
Bir bütün olarak konuşacak olursam gerçekten genresına şak diye oturmuş. Karakterler değişiyor evriliyor fakat ne kadar oluyor bu? Olayların ardındaki sebepler ne? Her şey gözüktüğü kadar gri mi? Klasik örgüde pembe son görürken burada harbiden tam dark bitti. Spoiler olabilir! Her şey örümcek ağını oynatan kişinin işiymiş baştan sona. Sanırım
Last Argument of Kings
Last Argument of KingsJoe Abercrombie · Gollancz · 2008145 okunma
8/10 puan verdi
Kitapta karakterlerin işlenme şeklini beğendim. Kimsenin tamamen beyaz ya da siyah olarak işlenmemiş olmasını gri karakter okumayı seven biri olarak beğendim. İlk kitapta en sevdiğim karakter olan Logenbu kitapta da yerini korudu. Jezal karakter gelişim sürecini ve sonucunu beğendiğim bir karakter oldu. Serinin son kitabı olarak ise sonunda olayların aceleyle bağlandığını düşünüyorum. Açık olaylar bırakılmış sanki devamı ya da yan hikayeleri gelecek gibi.
Puan vermedi
Kadim kanunlar serisinin üçüncü kitabı. Fantastik kitap ama seri evreni detaylı anlatmıyor, direk karakterlerin ağzından olaylara giriyor. İlk kitaptan son kitaba kadar en sevdiğim karakter Glokta oldu. Karakterler bildiğimiz kahramanlar gibi değil daha kötü tipler, bolca da entrika içeren olaylar içerisinde kitaplar ilerliyor. Kitabın sonunu pek sevmedim.
Püüü
BU NASIL BİTMEK BÖYLE! Umarım devamı gelir. İnanılmaz güzeldi bence kıymeti yeterince bilinmeyen bir eser. Karakterler, gidişat, konu işleme tarzı müthişli müthişli! Okuyun okutun böyle eserler daha çok değer görsün. Okuyanlarla kitap hakkında konuşmayı çok isterim.
Kralların Son ÇaresiJoe Abercrombie · İthaki Yayınları · 2021145 okunma
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.