Kriminal Komplo

2007
Profil Yayınevi

2016 140. kitabı
Okunma: 15 Temmuz 2016 00:00
Dikkat spoiler içerir. Güzel bir siyasi kurgu romanı. Altan Acar, ülkedeki suç oranının yüksekliğinden ve mevcut kanunların bunu engelleyememesinden şikayetçidir. En sonunda bir gün aktif bir şekilde bu durumu engellemek ister ve P.T.Ö yani Pislikleri Temizleme Örgütü'nü kurar. Kendisi gibi adalet arayan bir kaç kişi ve maddi kaynak temin ettikten sonra katilleri, tacizcileri, hırsızları öldürmeye başlarlar. MİT ve Emniyet haklarında hiç bir şey bulamamıştır. Ve halk da bu örgüte büyük sempati beslemeye başlamıştır. Bir gün tesadüfen Altan'ın kimliği tespit edilir ve polis yakalar. Ancak ülke aleyhinde düşünceleri olan güçlü bir grup da onun peşindedir ve onlar Altan'ı polisin elinden alır. Altan ölmek üzeredir ama yine birileri tarafından kurtarılır. Kurtaranlar kimdir? Aralarında tanıdığı birileri var mıdır? Altan'ın bundan sonraki hayatı nasıl devam edecektir? Keyifle bir solukta okunan bir roman.
Kriminal KomploAtilla Akar · Profil Yayınevi · 200725 okunma
2026 32. kitabı
Bu kitabın yorumu uzun ve yorucu olmalı aslında ama yazar bile 200 sayfaya bu kadar ağır konuyu sığdırdığına göre bana fazla söz düşmez aslında ülkenin durumuna bakış açısını bendeki baskı 2007 şu an 2026 daha kötüye gittiğini daha o yıllarda yazmış önüne gelenin adaleti kendi eliyle verdiği hamile kadınların bile öldürüldüğü gaspçılığın arttığı hırsızlığın ve soygunculuğun çoğaldığı çocuk tetikçilerin kol gezdiği uyuşturucunun başını alıp gittiği bir çok çetenin ortaya çıktığı TV programlarında ahlaksızlığın kol gezdiği insanların beyinlerin uyuşturulduğu kısacası ülkenin adaletinin sorgulandığı cezaların yeterliliğinin tartışıldığı sosyal medyanın önlemez etkisi yalan dolan kara para aklama ve aklınıza daha bir çok örneğin geleceği yazarın deyimiyle devletin yetersiz kabulünü gördüğü ve en önemlisi insanların silkinip bir kendine gelmesi gerektiği bir zaman dilimi işte bunu yazar sayfalarına taşımış ve ortaya politik kurgu kategorisinde bu kitap ortaya çıkmış önemle okunması gerektiğini ve şöyle bir insanların kendini sorgulaması gerektiğini düşünüyorum.
Kriminal KomploAtilla Akar · Profil Yayınevi · 200725 okunma

Atilla AkarYazar · 20 kitap
Atilla Akar, 1960 İstanbul doğumludur. Marmara Üniversitesi Basın-Yayın Yüksekokulu Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Bölümü’nü 1987 yılında bitiren Akar, gazeteciliğe 1982 yılında Hakimiyet Gazetesi’nde başladı. Zorunlu stajını Cumhuriyet Gazetesi’nde tamamladı. Ardından sırasıyla Hürgün, Yeni Olgu, Tempo, Nokta, Panorama, Sosyal Demokrat Dergi, Akşam, Günaydın, Takvim, Radikal, Kanal E, TV8 gibi dergi, gazete, televizyonlarda muhabir, editör, köşe yazarı, yayın yönetmeni ve koordinatör olarak çeşitli görevlerde bulundu. Tüm bunların yanı sıra muhtelif yayın organlarında çok sayıda makale, deneme, röportaj ve yazı dizileri yer aldı. Akar’ın ayrıca ‘Eski Tüfek Sosyalistler’, ‘Horzum Labirenti’, ‘Kimlik Bunalımından Yenilenme Sıkıntısına Sosyal Demokrasi’, ‘Öteki DSP’ ve ‘Kıyamet Komplosu’, ‘Derin Dünya Devleti/ Gizli Doktrinin Küresel Efendileri’ isimli kitapları mevcuttur. Akar’ın ilgi alanları arasında güncel siyaset, siyasi tarih, komplolar ve komplocu yapılar, sinema, parapsikoloji bulunmaktadır. Yazar, hayattaki amacını “Hoşlanmadığı işlerde, hoşlanmadığı kişilerle çalışmak zorunda kalmadan, sadece ve sadece özgürce yazarak yaşamak” olarak tanımlamaktadır.