Ahmet Altan

7.910 üzerinden
390 Kişi · 67 İnceleme
159 syf.
Puan vermedi
• Bu kitap, insan duygularının karmaşıklaşıp belirsizleştiği ilişkileri, o ilişkilerin içinde her an biçim değiştiren duyguları, içimizi yaralayan kıskançlığı, kendi mutluluğumuza kendi seçimlerimizle engel olduğumuz anları, kararsız kalmanın korkunç bir karar olarak hayatımıza yansımasını, şehvetin ruhumuzu zaptettiği o karanlık çağıltıyı, kimi zaman ele geçirdiğimiz mutluluğun ışıltısını, o mutluluğu kaybetmemize yol açan hatalarımızın geçmişimize uzanan köklerini anlatıyor bize. • Bazen en büyük öfkeyi en çok sevdiklerimize duyarız. Bazen en yakınlarımız en çok acıtır canımızı. Bazen en tutkulu aşkla bağlı olduğumuzdan en vahşi intikamı almak isteriz. Bazen kendi duygularımızdan bile kuşkuya düşeriz • Kırılgan bir köprüden sana doğru yürüyorum. Sana ulaşamazsam, sesim ve kelimelerim sana değ- mezse ve sen bana bir daha dokunmazsan, işte o zaman, korkarım sonsuz ve sensiz bir boşluğa yapayalnız düşe- ceğim. Beni tut, beni her şeye rağmen tut. • Herkese keyifli okumalar diliyorum ..!
152 syf.
10/10 puan verdi
Kısa hikayeler, hatıralar ve tespitlerden oluşan bir kitap. Kadın-erkek ilişkileri temelli bir konusu var. Ahmet Altan, erkeklerden yana pek açık vermezken; kadınların bütün sırlarını ortaya dökmüş. Sakladığımız duygularımızı, acılarımızı, düşüncelerimizi bir bir ifşa etmiş. Beni şaşırtan, kadınları bu denli inceliklerine kadar çözebilmiş bir adamın; kadınlara böyle nahif ve objektif bir bakış açısıyla yaklaşabilmesi. Kadınları aşağılamadan, küçümsemeden, köleleştirmeden, metalaştırmadan sevebilmesi.. Kadınları kusurlarıyla yüceltmesi.. Hatta fiziksel ve duygusal kusurların en sevilesi şeyler olduğunu düşünmesi.. Kitabı okurken kendimi bir kez daha sevdim. Bazı hikayeler çok vasat, ama bazıları muazzam derecede güzel. Okurken tüylerimi diken diken eden pek çok hikaye oldu. Tanıdık yüzlerle, yazarlarla, olaylarla karşılaşıyorsunuz. Bazı yazarların hiç bilmediğim yönlerini öğrendim. Ayrıca bir kaç film tavsiyesi de aldım. Zevkle okuduğum ve bana kendimi iyi hissettiren bir kitaptı. Tavsiye edilir.. Okuyacaklara iyi sarsılmalar diliyorum.
160 syf.
Puan vermedi
Seviyorum Ahmet Altan okumayı:) Denemelerden oluşan bu kitabı da yine çok keyifliydi. Hele kitapta "ilk düğme" diye bir bölüm var bir kadın olarak ben bile hissettiklerimi o kadar anlaşılır,net ve doğru ifade edemezdim herhalde. Bazen bir bilge ,bazen yaramaz bir çocuk, bazen de iflah olmaz bir romantik...Kadın ruhundan anladığı kesin:) Kitapta ilişkiler ve duygular üzerine düşündüren, sorgulatan harika tespitler var.Kesinlikle okunmalı sevgili okur.
Kristal DenizaltıAhmet Altan · Can Yayınları · 20012,004 okunma
152 syf.
Puan vermedi
Yıllaaar yıllar önce bana psikiyatristim vermişti bu kitabı okumam için. O zamanlar okumuştum, oldukça da derin bulmuştum ama işte yaşım 14-15 civarıdır en fazla. Aklımda pek bir şey yok içeriğine dair ama şu an tekrar okumak isterim. Sırf neden bana bu kitabın verildiğini anlamak için. Fakat arka kapak yazısını hâlâ çok beğenirim.
Kristal DenizaltıAhmet Altan · Everest Yayınları · 20212,004 okunma
159 syf.
8/10 puan verdi
Kristal Denizaltı
Selam herkese kitabı bitirdim açıkcası çok beğendim yaptığımız hatalardan söz ediyor akıcı bir anlatımı var ve güzel Kitabın özeti bu şekilde; Bazen en büyük öfkeyi en çok sevdiklerimize duyarız. Bazen en yakınlarımız en çok acıtır canımızı. Bazen en tutkulu aşkla bağlı olduğumuzdan en vahşi intikamı almak isteriz. Bazen kendi duygularımızdan bile kuşkuya düşeriz. Bazen sevdiğimiz kuşkulandırır bizi. Sevgiyi, aşkı, mutluluğu saf ve lekesiz bir biçimde ele geçirmeyi başaramayız. Hayat, bütün izlerin birbirine karıştığı ürkütücü bir ormana benzer bazen. Böyle zamanlarda bir ses, bir işaret, bir yardım ararız yaşadıklarımızı ve bize yaşatılanları anlayabilmek için. Bizim yaşadıklarımızı başka yaşayanlarda var mı merak ederiz. Bu kitap, insan duygularının karmaşıklaşıp belirsizleştiği ilişkileri, o ilişkilerin içinde her an biçim değiştiren duyguları,içimizi yaralayan kıskançlığı, kendi mutluluğumuza kendi seçimlerimizle engel olduğumuz anları, kararsız kalmanın korkunç bir karar olarak hayatımıza yansımasını, şehvetin ruhumuzu zaptettiği o karanlık çağıltıyı, kimi zaman ele geçirdiğimiz mutluluğun ışıltısını, o mutluluğu kaybetmemize yol açan hatalarımızın geçmişimize uzanan köklerini anlatıyor
Kristal DenizaltıAhmet Altan · Alkım Basın Yayın · 20052,004 okunma
58 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.