Küllerinden Doğan Dil ve Roman

Mehmed Uzun

Küllerinden Doğan Dil ve Roman Sözleri ve Alıntıları

Küllerinden Doğan Dil ve Roman sözleri ve alıntılarını, Küllerinden Doğan Dil ve Roman kitap alıntılarını, Küllerinden Doğan Dil ve Roman en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
David Bowie dediğinizde "w"yu kullanıyorsunuz. Kürt de Welat dediğinde, o "W" ile yazılan Welat olsun, ne olacak?
Mehmed Uzun devamke…
* Peki o zaman siz kimsiniz? İsveçli mi, yoksa Kürt bir yazar mısınız? Ben sürgün yazarıyım. Tüm edebi modaların dışında duruyorum. Bu yüzden, dünyaya ait olmak istiyorum. Bu dünyada Kürtlerin sesine yer açmak istiyorum. Bu yüzden de hem Kürt, hem de uluslararası bir yazarım.
Sayfa 29 - İthaki Yayınları ,2005Kitabı okuyor
"Söz özellikle savaşlardan ve endüstriyel gelişmelerden dolayı samimiyetinden, nahifliğinden, temizliğinden ve duruluğundan çok şey yitirdi. Söz, yalanın, sahtekarlığın, şiddetin, zorbalığın, totaliter ideolojilerin, insanı ruhen yok eden gelişmelerin, düşüncelerin aracı haline geldi."
Kürtçe, tarihi geriden izliyor. Günümüze uygun jargonları oluşturmuş değil. Yüz bin tane eksikliği, aksaklığı var. Ama buna rağmen Kürtçe'nin bir dinanizmi, zenginliği var. Bir kültür mirası, arka planı ve tarihi var.
"Dil, din, kimlik ve kültür siyasetin dışında olmalıdır. Bunlar bireyin ve toplumların kutsal haklarıdır."
Türkiye bir yandan kendi gerçek sorunlarını yaşarken, bir yandan da yeni sorunlar yaratmakta çok ustadır.
"Bugün dünyanın en karanlık bölgesi Ortadoğu'dur. Askeri diktatörler, fanatik dinciler, para pul düşkünü sivil politikacılar, totaliter düşünceler, saldırgan milliyetçilik, asimilasyon, baskı, zor, cinayet say sayabildiğin kadar, bütün insani felaketler bu bölgede."
Sayfa 110Kitabı okudu
"Kalıcı olan edebiyat, derin bir hümanizm ile yazılmış, insanlığın en büyük sevdası olan eşitlik ve özgürlük ateşi ile tutuşmuş metinlerdir."
250 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.