Kur'an, İncil ve Tevrat'ın Sumer'deki Kökeni

Muazzez İlmiye Çığ
Muazzez İlmiye Çığ, 1914 ylında Bursa'da doğdu. 1931'de İlkokul öğretmeni oldu ve Eskişehir'de 4,5 yıl öğretmen olarak çalıştı. 1936'da, yeni açılan Ankara Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi'ne girdi. Fakültenin Sumeroloji Hititoloji ve Arkeoloji bölümlerindeki eğitimini 1940 yılında tamamlayan Çığ, İstanbul Arkeoloji Müzelerine Çiviyazıları uzmanı olarak atandı. Müzede bulunan Sumer, Akad, Hitit dillerinde yazılmış 74 bin çiviyazılı belge üzerinde 33 yıl çalıştıktan sonra emekli oldu. Yurtiçinde ve yurtdışında çok sayıda bilimsel kitabı, makalesi yayımlandı. Muazzez İlmiye Çığ, Sumer kültürü üzerindeki çalışmalarını bugünde sürdürüyor. Yazar bu kitapta, Sumer dini ve edebiyatından Yahudilik, Hrsitiyanlık ve Müslümanlığa; bu dinlerin kutsal kitaplarına ulaşan etkileri ve konuları, belgeleriyle ve karşılaştırmalı olarak sunulmaktadır. Sumerliler, bu dinlerin çıkışından yüzlerce hatta binlerce yıl önce, siyasal yaşamlarını yitirmişlerdi. Ancak, Sumerliler, icat ettikleri ve istenileni yazacak biçimde geliştirdikleri yazılarıyla, Ortadoğu kavimlerini etkileri altına almışlar ve bu etki Batı dünyasına kadar uzanmıştır. (Arka Kapak)
ISBN: 9789753431101Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

116 syf.
5/10 puan verdi
Kafası bu kitap yüzünden karışık olan Müslümanlar, Toplanın!
Yazarın okuduğum ilk kitabıydı. Okuyalı epey zaman oldu. Açıkçası bu kitabı incelemek isteği bu sitedeki incelemeleri okuyunca oluştu. İnceleyenlerin birçoğu uzun uzun açıklamak, örnekler vermek, neden desteklediğini anlatmak yerine adeta Muazzez Hanım’ın fanı gibi okunmalı, mükemmel şeklinde yorumlar yapıyor. O kadar garip, şişirilmiş inceleme
Kur'an, İncil ve Tevrat'ın Sumer'deki Kökeni
Kur'an, İncil ve Tevrat'ın Sumer'deki KökeniMuazzez İlmiye Çığ · Kaynak Yayınları · 20064,560 okunma
116 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Semavi Dinler? Köken?
Muazzez Hoca alanında eşsiz akademisyenlerden biridir. Yaptığı çalışmalar öyle ufuk açıcı ki aynı zamanda inanılmaz bir çelişki sunuyor size Semavi dinler ile ilgili. Acaba gerçek nedir? Sümerlilerde yer alan birçok hikaye ve dini inanç kültleri 500 yıl sonra ilk semavi dinin kitabı olan Tevrat'a sirayet etmiş. Sonrasında gelen diğer iki din İsevilik ve İslamiyete de sinmiştir. Benzer hikayeler zamanla daha kısalmış ya da farklı fraksiyonlarda devamlılık arz ediyor. Sümerlilere ait olan tabletler çözülmeye başladıkça aslında duyduğumuz ve öğrendiğimiz birçok ayet/hadisin bu dönemde meydana geldiği ya da bu anlatılanların öncüsü olduğunu çok net bir şekilde bu eserde göreceksiniz. Thomas Paine'nin Akıl Çağından sonra okuduğum dinler üzerine en etkileyici eser bu eser derim. Dinlerin kökenlerine merak salan herkese şiddetle tavsiye eder ve iyi okumalar dilerim.
Kur'an, İncil ve Tevrat'ın Sumer'deki Kökeni
Kur'an, İncil ve Tevrat'ın Sumer'deki KökeniMuazzez İlmiye Çığ · Kaynak Yayınları · 20064,560 okunma
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.