Kur'an Okumanın Adâbı ve Fazileti

İmam Gazali

Kur'an Okumanın Adâbı ve Fazileti Sözleri ve Alıntıları

Kur'an Okumanın Adâbı ve Fazileti sözleri ve alıntılarını, Kur'an Okumanın Adâbı ve Fazileti kitap alıntılarını, Kur'an Okumanın Adâbı ve Fazileti en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
"Allah katında Kur'an'dan daha üstün şefaatçi yoktur. Ne peygamber, ne melek ve ne de başkaları. "
Birini anlamak istiyorsan, o kimseyi baştan sona dinlemen gerekir.
Sayfa 77 - Çelik Yayınevi - 1. BaskıKitabı okudu
Reklam
Hz. Ali b. Ebû Talib(ra) der ki : Üç şey vardır ki, insanın belleğini güçlendirir, balgamı yok eder:Bunlar oruç tutmak, misvak kullanmak ve Kuran okumaktır.
و لذ كرالله اكبر Allah'ı anmak elbette en büyük ibadettir. Ankebüt-29/45
Abdullah b. Ömer (Ra) şöyle diyor: "Allah'ım! Allah'ım, kendime yazık etmem ve bir de nankör olmam sebebiyle ben senden mağfiret diliyorum."
Sayfa 131 - Çelik Yayınevi - 1. BaskıKitabı okudu
Bu ümmetin en büyük münafıkları cahil Kur'an okuyucularıdır.
Reklam
Amr b. As der ki: "Kur'an'daki her bir ayet, cennette insana bir derece kazandırır. O aynı zamanda evlerinin de manevi kandilleridir."
Bir kimsenin duygusuzluğu ve katı yürekliliği kendisi için en büyük bir felaket ve musibettir.
Sayfa 45 - Çelik Yayınevi - 1. BaskıKitabı okudu
Kur'an okuyan kişi, aklından arşı, kürsî'i, gökleri ve yeri ve bu ikisi arasında yer alan her şeyi, insanları, cinleri, hayvanları ve ağaçları geçirirse o zaman şu gerçeği kavrayabilir: bütün bu şeyleri yaratan, bunlara kadir olan, bunları rızıklandıran tek varlık, işte şu kelamını okuduğum Rabbim'dir. O'ndan başka buna güç yetirecek yoktur. Tüm yaratılanlar O'nun kudret kabzasında ve elinde bulunmaktadır.
Sayfa 74
Reklam
Allah katında hiçbir şefaatçinin mertebesi Kur'an'ın mertebesi kadar değildir.
Sadece kelimelerin karşılığını tercüme etmekle, manaların derinliğine ve hakiki anlamlarına ulaşılmaz.
Sayfa 177 - Çelik Yayınevi - 1. BaskıKitabı okudu
Kuran'ın gerçek anlamda okunması söz konusu olunca, okuyanda şu üç özelliğin birleşmesi gerekir;dil,kalp ve akıl. İşte bu üçü birleştiği anda okunan Kuran insan üzerinde etkisini gösterebilir. Dilin payı Kuran harflerini tecvid kurallarına göre tane tane okumaktır. Aklın payı manaların yorumu ve tefsiridir. Kalbin nasibi de öğütlerden etkilenmek, uyarılardan ders çıkarmaktır, gereğini yerine getirmektir. Dil okur, akıl okunanı tercüme eder, kalp ise bunlardan ders alır, öğüt alır.
332 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.