Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Kur'an'a Göre Geçmiş Kavimlerin İnkırazında Ma'siyetin Önemi

Zeki Tan

Kur'an'a Göre Geçmiş Kavimlerin İnkırazında Ma'siyetin Önemi Sözleri ve Alıntıları

Kur'an'a Göre Geçmiş Kavimlerin İnkırazında Ma'siyetin Önemi sözleri ve alıntılarını, Kur'an'a Göre Geçmiş Kavimlerin İnkırazında Ma'siyetin Önemi kitap alıntılarını, Kur'an'a Göre Geçmiş Kavimlerin İnkırazında Ma'siyetin Önemi en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
kıssaların gayesi
Kur'ân-ı Kerim' deki kıssalar anlatılırken bazılarının bu işi maksadindan çıkarıp işi hikâyeciliğe dökmek gibi tavırları kıssaları asıl mecrasının dışına çıkarmıştır.
Sayfa 25 - neşriyat dağıtımKitabı okudu
kıssaların önemi
Mesela: Kur'an'da derli toplu ve tek bir surede uzunca anlatılan kıssa olması bakımından Hz. Yusuf'un kıssasına dikkatle baktığımız zaman örnek bir insanda hangi vasıfların bulunması gerektiğini, inananların muhtelif durum ve sıkıntılarda nasıl hareket edeceğini görmek mümkündür.
Sayfa 19 - neşriyat dağıtımKitabı okudu
Reklam
Bir insan kâfir olabilir, fakat her sıfatı kâfir olacak diye bir kaide yoktur. Kâfirdir fakat mü'min'de olması gereken çalışkanlık sıfatına sahiptir. Bu kimse muvaffak olabilir. Kur'an'ın dünyaya taalluk kanunlarında bütün insanların eşitliği söz konusudur. Kur'ân-ı Kerîm bunu şöyle ifade eder. "Bilsin ki, insan için kendi çalışmasından başka bir şey yoktur. Ve çalışması da ileride görülecektir." (Necm, 53/39-40)
Sayfa 42 - neşriyat dağıtımKitabı okudu
"Kim hidayet yolunu seçerse, bunu ancak kendi iyiliği için seçmiş olur; kim de doğruluktan saparsa kendi zararına sapmış olur. Hiçbir günahkar, başkasının günah yükünü üstlenmez..." (isra,17/15)
Sayfa 51 - neşriyat dağıtımKitabı okudu
Bütün insanlar günah veya sevap işleseler Allah'ın izzet, azamet ve mülkünde sivrisinek kadar bir şey ne artar ne de eksilir. Allah yine de bütün kainatın mutasarrıfı ve sahibidir.
Sayfa 94 - neşriyat dağıtımKitabı okudu
Kuran kıssaları üzerine
...Kur'ân-ı Kerîm'de bazı peygamberlerin kıssaları bir defa zikredilirken (Yusuf kıssası gibi) bazıları da çokça zikredilmektedir. Kur'ân-ı Kerîm'in kıssalarının tekrarı; hem Kur'ân-ı Kerîm'in fesâhât üslubunu gösterir hem de istenen ilâhi mesajın iyice yerleşmesini sağlamak gayesini güder.
Sayfa 12 - Kitap Neşriyat DağıtımKitabı okudu
Reklam
Abdest iki dakikada öğrenilebilecek bir mesele... Bu konuda yüzlerce sayfa ve ciltlerle kitap yazılmasının ve mezheplerin bu konuda ihtilaf etmesinin sebebi nedir? Doğrusu şaşılacak bir şey.
Sayfa 18 - neşriyat dağıtımKitabı okudu
Hz. Peygamber içtiği soğuk suyun nimet olduğuna ve bunun da mutlaka hesabının verileceğine dikkat çekiyor. ( Ahmed b. Hanbel) Ayakları şişinceye kadar ibadet ederek Allah'a karşı nasıl şükür edilmesi gerektiğini ümmetine göstermiş oluyordu.
Sayfa 132Kitabı okudu
" Allah, insanlara karşı lütuf sahibidir, ama çokları şükretmiyorlar" ( Yunus, 10/60)
Firavun bütün isyan ve ilahlık iddiasına rağmen (Zâriyat, 79)23) dörtyüz yıllık hayatında mutfağında bir tek tabağı bile kırılmadığı söylenir. Kâfirler yaptığı iyiliğin karşılığını dünyada görür, kötülüklerinin cezasını ahirette çeker .
Reklam
Günümüzde veba salgınında hastalar nasıl karantinaya alınıyor, çözüm yolları aranıyorsa, hastalığa tutulmuş günümüz toplumları da sünnetullah çerçevesinde karantinaya alınabilir.
Bizden önce geçenler, biz ve bizden sonra gelenler için sünnetullah değişmez. Değişen sadece insandır.
Kur'an-ı Kerim kıssaları sırf tarihi bilgi vermek için varid olmamıştır. Kıssalarda ki gaye, hâdiselerden insanların ibret almasıdır. Bunlar bir nevi "Tevhid Tarihi" manasını taşır.
Abdest iki dakikada öğrenilebilecek bir mesele... Bu konuda yüzlerce sayfa ve ciltlerle kitap yazılmasının ve mezheplerin bu konuda ihtilaf etmesinin sebebi nedir? Doğrusu şaşılacak bir şey.
Mesela, abdest üç ayda öğretileceğine, Ad kavminin, Semud kavminin neden helak olduğu öğretilmeliydi. Acaba günümüz toplumu da Ad ve Semud kavmine benziyor mu?