Kur'an'da Allah

Arif Tekin

Kur'an'da Allah Sözleri ve Alıntıları

Kur'an'da Allah sözleri ve alıntılarını, Kur'an'da Allah kitap alıntılarını, Kur'an'da Allah en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Dinlerin kadına bakışı hep aynı
Mesela Tevrat'ta "Eğer evlenen bir kız gerdek gecesi bakire çıkmazsa onu götürün babasının evi önünde taşlayarak öldürün" deniyor. "Tesniye 22/21 ve devamında"
Sayfa 125 - Berfin yayınlarıKitabı okudu
Bir taraftan kainatın yaratıcısı, bir şeye ihtiyacı olmayan bir Tanrı, öbür taraftan bana kul /köle olun şeklinde aşırı derecede insanlara yüklenmesi, ciddi bir çelişkidir.
Sayfa 191 - Berfin yayınlarıKitabı okudu
Reklam
Tanrı neden insanı yakar ki?
Aslında her şey gayet açıktır ki, Kuran'a göre Tanrı'nın emrini dinlemeyenler, cehennemde sürekli kalacaklar ve yanacaklardır.
Sayfa 205 - Berfin yayınlarıKitabı okudu
Ateistlere diyor :-)
İnanmayanlar hakkında "Kahrolsun (o fikir adına) kendi tahminlerini ileri sürenler! Onlar bir sarhoşluk ve cehalet içinde şuursuzdurlar" deniliyor. Zariyat suresi 10. ve 11. ayet
Sayfa 32 - Berfin yayınlarıKitabı okudu
Yaktığı yetmiyor bir de yeniden yaratıp yakıyor!!
"Şüphesiz ayetlerimizi inkar edenleri biz ateşe atacağız. Derileri yanıp döküldükçe, azabı tatmaları için onların derilerini yenileyeceğiz." Nisa 56
Sayfa 209 - Berfin yayınlarıKitabı okudu
Açıklanamaz çünkü bir mantığı yok.
Peki duruma göre Tanrı'nın bazen kızan, bazen de sevinen biri olması nasıl açıklanabilir? O zaman neden kendisi tam da,mükemmel değil, yoksa onu da o yapıda ayarlayan biri mi var?
Sayfa 30 - Berfin yayınlarıKitabı okudu
Reklam
Kuran ancak ve ancak eski inançların bir devamı ve biraz da içinde Muhammed'in şahsi siyaseti olan beşeri bir yasadır; bunun arkasında tanrı yoktur.
Sayfa 10 - Berfin YayınlarıKitabı okudu
Kur'an zihniyeti, ataerkil bir anlayışın egemen olduğu bir zamanda ortaya atıldığı için, muhatapları hep erkekler olmuş ; kadın kısmı hiç dikkate alınmamıştır.
Sayfa 21 - Berfin yayınlarıKitabı okudu
Tüm dinler sonuç itibariyle insan kökenlidir; bunların tanrısal boyutları yoktur.
Sayfa 190Kitabı okudu
Ben şahsen kainata bir yaratıcı bulmaya çalışırsam, kalkıp da bunu 14 asır öncesine ait mitolojik kaynaklarda aramayacağım. Çünkü o çağlarda tanrının varlığıyla ilgili uygulanan metotlar ve bu arada ona biçilen nitelikler, maalesef artık günümüzde geçerli olmuyor.
Sayfa 11 - Berfin YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Şimdi burda kadın yüceltiliyor mu?
100 binden fazla insanın huzurunda Veda hutbesinde Muhammed, “Siz eşlerinizi döverken sakın yara açacak tipten dövmeyin’ şeklinde güya ömrünün sonlarına doğru iyileştirici bir düzenleme yapıyor. Daha kötüsü, bir sözünde, ‘Erkek eşini dövmekten sorgulanmaz. Onların yüzlerine vurmayın, onları toplum içinde sövmeyin; ancak yaparsanız bunları evde yapın’ diyor Muhammed! Yine bir başka sözünde, ‘Eğer bir toplum kendi yönetimini kadına devrederse, o toplum iflah olmaz ! ‘Kadın tarafından yönetilen bir toplum için, yerin dibi yerin üstünden daha hayırlıdır (o toplum batsa daha iyidir demek istiyor)’ diyor.
Sayfa 127 - Ebu Davud, Nikâh, 2142 ve 2147. İbni Mace Nikâh 1850 ve 1986. Tac. 2/326. Tecridi Sarih, Diyanet tercemesi, no: 1660 Tac. 5/345)Kitabı okudu
Gazab kelimesi Arap lügatinde darılmak, öfkelenmek, hışma gelmek, hiddetlenmek, kızmak... gibi anlamlara gelir ki, kâinatın yaratıcısı hakkında kullanılması, onun güçlü olmasını göstermez; tersine eksik bir sıfatla nitelendirilmiş olur. Çünkü bu durumda, Kur’an’da Allah’ın adeta bir insan gibi, yerine göre sakin, yerine göre de kızgın olabileceği sonucu ortaya çıkar ki, şu benzer olumsuzluklara yol açar: Denilse ki Allah bazen kızar bazen de sevinç duyar; o zaman demek ki kendisi zaman zaman bazı olayların etkisinde kalıp değişime uğrayabilir. İşte böyle bir nitelik tanrıya atfedilemez, bu çok yanlış bir nitelemedir.
Kur’an’da Allah’ın erkeklere tanıdığı avantaj kısmında, ‘Eğer içinizden hür mü’min kadınları nikâh edecek mali gücünüz yoksa o zaman cariyelerle (savaş esiri kadınlarla) idare edin’ şeklinde, erkeklere avantaj tanınıyor.
Kutsal dinlerin tanrıyla hiç ilgileri yoktur, ancak bunların liderleri kendi siyasetlerini topluma kolay kabul ettirmek için tanrıyı kullanırlar; işte o zaman biraz iş kolaylaşır. Aksi halde buna inanıldığı sürece Ortadoğu’da huzurun sağlanması kolay görülmüyor.
İnanmayanlar Muhammed’den şunu istiyorlar: “Biz senin Allah’tan geldiğine inanmıyoruz. Madem öyleyse o zaman Allahına söyle üzerimize taş yağdırsın da görelim.” Buna karşı güya Allah, ‘İçinizde Muhammed varken ben size nasıl kıyayım’ anlamında ayet gönderiyor. Kişiye özel benzer tanrılar Sümerlerde de vardı. Her kralın ayrı ayrı şahsi tanrısı vardı. Bellidir ki birçok konuda olduğu gibi bu önemli meselede de eski mitolojik inançlardan etkilenme söz konusudur.
Sayfa 210Kitabı okudu
44 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.