Küreselleşen İslam

Olivier Roy
Küreselleşen İslam, Siyasal İslam'ın İflası'nın bıraktığı yerden sürdürüyor İslami hareketlerin başarısızlık öyküsünü: Roy yeni olan gelişmenin İslam'ın Batı'ya girişi, Batılılaşması, diğer bir deyişle küreselleşmesi olduğunu öne sürerek, bu yeni koşulların farklı İslami çevreleri nasıl etkilediğini inceliyor. Paris banliyölerindeki müslüman gençlerden Afganistan'ın uzak köşelerindeki kabilelere, Londra'da yerleşik cami imamlarından Taliban'a ya da Türkiye'de REFAH ve sonrasında AKP gibi bir partiye kadar İslamcı aktörler konusunda geniş bir uzmanlığa sahip olan yazarın, İslamcılığın bireyselleşmeye ve yeni bir etkinleşmeye doğru gittiğini öne sürdüğü bu kitabının, elimize, dünya çapındaki İslam ile ilgili olguları gerçekten anlamamıza olanak sağlayan bir sosyoloji verdiğini düşünüyoruz. (Arka Kapak'tan)
200 sayfa

Olivier Roy
Olivier RoyYazar · 7 kitap
1949'da doğdu. CNRS'in (Ulusal Bilimsel Araştırmalar Merkezi) Çağdaş İran Dünyasında Toplumsal Bilimler Bölümü'nde araştırma görevlisi olarak çalıştı. 1972'de felsefe doçenti oldu. 1985'ten beri CNRS'te çalışmaktadır. 1980-88 arası Afgan direniş hareketiyle sekiz yolculuk yapan Roy, 1985'te L'Afghanistan, Islam et modernité politique (Afganistan, İslam ve Siyasal Modernlik) kitabını yayımlamıştır. Siyasal İslam ve Orta Asya üzerine (İran, Afganistan, eski SSCB'deki müslüman cumhuriyetler) çalışmalarıyla tanınan yazarın Afganistan’da Direniş ve İslam (Yöneliş Yayınları, 1990) adlı bir kitabı yayımlanmıştır. Metis’te yazarın başlıca kitaplarından Siyasal İslamın İflası (1994), Farhad Khosrokhavar ile birlikte yazdığı İran: Bir Devrimin Tükenişi (2000), Yeni Orta Asya ya da Ulusların İmal Edilişi (2000), Küreselleşen İslam (2003) ve Kayıp Şark’ın Peşinde’yi (2015) yayımladık.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.