Kişisel kitap arşivinizi oluşturmak, okurları, kitapları, yazarları ve konuları takip etmek için 2milyon+ okurun arasına katılın.
Akış
Alıntılar

Kürt Sorunu

Kürt Sorunu

Ya Tam Kardeşlik Ya Hep Birlikte Kölelik

ez ji xew rabûm ,gul firoşek dî pîr gelek şa bûm ,gul bi dil didi Cegerxwîn
Hasan Cemal, Milliyet, 13 Eylül 2003
"Kamuya açık yerlerde, çarşıda pazarda Kürtçe konuşulması yasaklandı. Kürt ve Kürt dili yok sayıldı. Doğan çocuklara Kürtçe isim verilmesi yasaklandı. Kürtçe yer isimleri değiştirildi. Bügünlere kadar geldi bu yasaklar. Demokrasinin kolunu kanadını kıran, huzuru zora sokan,... Sayfa 263 - Timaş Yayıncılık
Kars'ı da ben ekliyorum :)
Kürtçenin en fazla konuşulduğu iller Hakkari%88, Van%76,6, Diyarbakır%72,6, Mardin%66,4, Muş%64, Bitlis%62,4, Ağrı %60, Bingöl%56,5 ve Elazığ%52,9 şeklindedir.Sayfa 33 - Timaş Yayıncılık
Bediüzzaman Said-i Nursi
Kader bana Türkçeyi az vermiş, hatta hiç vermemiş. Dilim kalbimin lisanını iyi anlamıyor ki, iyi tercümanlık etsin. Hem de derin yerde çıkarıyor manayı ; bazı hakikat parçalanır. Sizin fehm ve dikkatiniz bana yardım etsin.Sayfa 429 - Timaş Yayıncılık
Diyarbekir 5 No'lu Cehennem
Bedii Tan çok dayak yedi ve yatağa düştü. Yatağa düşünce gardiyan 'Onu bana getirin' dedi. Götürdük. Bedii Tan ayakta duramıyordu. Kafasından bir bidon soğuk su boşalttılar. Yere yığıldı. Kalkması emredildi. Duvara tutunarak güçlükle kalktı. Kalkmasıyla beraber,... Sayfa 393 - Timaş Yayıncılık
375 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.