Kişisel kitap arşivinizi oluşturmak, okurları, kitapları, yazarları ve konuları takip etmek için 2milyon+ okurun arasına katılın.
Akış

80 Puan · 11 İnceleme
YAN BRATİ, YAN KÖLETİ
Altan Tan
Altan Tan
Osmanlı döneminin özerk yapılandırmasıyla başlayarak 2009'a kadar ki isyanları, Cumhuriyet dönemi olaylarını, kürtlerin sağ ve sol düşüncelerini objektif bir şekilde aktarmıştır. Kitaba başlamadan önce yorumlara şöyle bir göz attığımda yazarın Kürt kökenli olduğu...
Puan vermedi
Kürt’ler
Yazar 1850’li yılarında ve iki bine kadar Kürt sorunu irdeliyor ve şu soru ile ne oldu ki Kürtçe yasaklandı, yer isimleri Kürtçe’den Türkçe’ye çevirildi, gibi konuları ele alıyor. Okurken herkesin kendine empati kurup ve ön yargılarında sıyırıp tekrar düşünmesi lazım!
600 syf.
Yazarın kürt oluşuna kürtlüğüne ve meseleyi tesbit etmesine diyecek bir şey yok... fakat kitap çok sığ... çok yavan... çok basit.. bugünün türkiyesin de devlet ağzı jargonu ile yazılmış... baskısı olan daha iyi metinler mevcut
8.2/10 · 390 okunma
Değinilmemiş üstü örtülü bilgileri gün yüzüne çıkaran bir kitap. Empati kurabilen insanlar için güzel bir eser dik kafalı dostlarıma pek önermiyorum ama .
8.2/10 · 390 okunma
12 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.