The Generations Trilogy 3

Kasım 2018
GO! Kitap

2019 34. kitabı
Okunma: 15 Haziran 2019 22:38
Uyanış ~ Kaçış ~ Kurtuluş Seri Yorumu Uyanış serisi benim sevdiğim ve çok çabuk okuduğum bir seriydi. Konusu fantastik ve biraz içerisinde aşk (her kitapta olduğu kadar. Yani tamamen bunun üzerine
2023 26. kitabı
Okunma: 15 Mart 2023 03:17
Hiç bitmesini istemediğiniz bir seri oldu mu? Bu seri benim bitmesini istemediğim bir seri oldu. Üç kitabı da dolu dolu yazmış yazar. Bu son kitapta asla durmayan olaylar sürekli başka olaylarla daha heyecanlıydı. Sonunda ise Victor sırf Mattie ile olabilmek için yaptığı fedakar çok güzeldi. Aslında ben O'Malley ile olsun isterdim ama ölmüştü o. Bishop ise bilmiyorum. En iyisi Victor'du.. Bunu... benim için yapmıştı. Yürümekten çok tökezleyerek masanın çevresinde dolaştım. Sağ ön köşeye oturdum. "Evet konuşmak isterim." Dedim. "Çok isterim."
2021 14. kitabı
Okunma: 06 Mayıs 2021 09:59
Spoiler sonda ve uyardım gönül rahatlığı ile yorumumu okuyabilirsiniz. Uyanış-Kaçış-Kurtuluş serisinin son kitabı. Uzaylı istilasını okurken o kadar iyi anlatılmıştı ki olay sanki kitap okuyor gibi
2020 33. kitabı
Okunma: 28 Haziran 2020 02:57
Kitabın sonunda bu kadar ağlayabileceğimi asla düşünmemiştim. 3.kitap haliyle biraz sıktı, aşırı ayrıntı var ama okumadan da edemedim. :)) Eğer biraz olsun kafa dağıtmak isterseniz ve bu tarz kitaplarıda seviyorsanız neden okumayasınız.
2019 9. kitabı
Okunma: 19 Nisan 2019 15:56
Bu son seri de dahil benim favori kitabım olabilecek kapasiteye sahipken bitiş beni hayal kırıklığına uğrattı diyebilirim. Hala sevdiğim seriler arasında ancak kaç çeşit tahmin yürüttüysem de - iyi ya da kötü olsun farketmez- hiçbiri tutmadı. Aslında bu güzel bir şey diyebiliriz tahmin edilemez olması ama aşırı uç noktada bitti sinirleri bozan türdendi. Ayrıca çeviride de çok fazla hata vardı göze batıyordu tabi ki bu yayınevinin hatası. Ayrıca benim aklımda çok fazla soru kaldı. En basitinden Matilda'nın çocuğu kimden olmuştu? Okadigbo ya neden daha fazla yer verilmedi ve detaylı anlatılmadı (nasıl öldüğü vesaire)? Dünyadan Solomona ne zaman nasıl neden geçildi? Solomondaki semboller nelerdi ve anlamları neydi bu da detaylandırılmadı). Aklımda bunun gibi çok fazla soru kaldı. Zaten son kısma hiçbir şey demiyorum. Neredeyse kafayı yiyecektim. Böyle bir son olamaz. Çok büyük beklentilerim vardı oysa sonuç maria ve bishopun evlenmesi oldu.. Bir çok sevdiğim karakterin ölmesine göz yumdum ancak sonunun bu şekilde bitmesi... Biraz üzdü açıkçası. Yine de Victorun yaşlısıyla mattie için birleşmeyi seçmesi güzel bir detaydı. Daha iyi olabilir miydi, olabilirdi. Ama yine de son bölüme kadar heyecanla okutuyor. Yiğidi öldür hakkını yeme. Eksiklikleri olsa da benim favori serim olmasa da sevdiğim seriler arasında yer aldı. Yine de 4. bir kitap çıkarsa okur muyum bilmiyorum, bu noktada bırakmak en iyisi olabilir.
2019 15. kitabı
Kurgusu çok güzel bir seriydi. Ters köşesi de boldu. Sevdiğim pek çok karakter olmadık yerlerde ölse de genel olarak kitabı beğendim. Olaylar tahmin edilenden farklı seyrediyor hep, bu da ilgiyi canlı tutup daha bir heyecanla okumayı sağlıyor. Bazı konuların ucunun açık kalması bile hoş oldu bence.. Bilim kurgu-fantastik ve distopya sevenlere şiddetle tavsiyemdir.
2020 88. kitabı
Kitap Yorumu//Kurtuluş-Scott Sigler . Em, Doğum Günü Çocuklarını birleştirip “yetişkinlere” başkaldırdı ve halkını zafere taşıdı. Ama savaş henüz bitmedi. Gezegenleri bir uzaylı istilası ile karşı karşıya. Bu istilacıları gezegenlerine çağıran “şey” ise günden güne güçleniyor. Hayatlarının ve gezegenlerinin kurtuluşu onu yenmelerine bağlı. Em Savage liderlik ettiği bu son savaştan galip çıkmak için kendi varlığı ile ilgili tehlikeli sırlarla ilk ve son kez yüzleşmek zorunda. . Şu seri ile ilgili size şu kadar söyleyeyim. Hani o abartılan İlluminae serisi var ya bunun yanında net ÇÖP. @scottsigler ın öyle bir kurgu zekası var ki. Devamlı bir yerlerden yeni bir şeyler çıkıyor ve sonunda ne olacak diye merakla okuyorsunuz. Adam dünya dışı bir yaşamdan gelmiş ki bunları yazmış diyebiliyorsunuz. @go_kitap tan çıkan bu seri neden popüler olmadı şaşkınım. Bilimkurgu sevenlerin şu seriyi okuması şart. Net şart. İlluminae serisinden 10 gömlek üstte ve İlluminaenin şu gereksiz abartılmasını bu kat kat fazlasıyla hakediyor!! Bence şekilciyiz. Bir seriyi pegasus allayıp pullayıp iki ciltli şekilli basınca herkes peşine düşüyor. Bu durumun başka bir açıklaması yok. . Bilimkurgu ve genç yetişkin seven biriyseniz bu seriyi kesinlikle okuyun. Her sayfasında yeni bir olay çıkıyor karşınıza ve sizi o kadar doyuruyor ki. Ya şurası açıklanmadı burası havada kaldı diyebileceğiniz hiçbir şey yok. Yazarın zekası o kadar iyi ki teknik kelimelerden betinlemeye her şey yerinde. Uzayla ilgili bir seri bu kadar iyi yazılabilirdi. Tavsiyemdir. Pişman olmazsınız.
2021 1. kitabı
Okunma: 28 Nisan 2021 00:00
Öncelikle merhabaa :) Bu inceleme benim bu platformdaki ilk incelemem olacak dolayısıyla çok mutlu ve heyecanlıyım. Bu seri abartısız benim şu ana kadar okuduğum en iyi seriydi diyebilirim.Ayrıca kesinlikle bir an bile şüpheye düşmeden bu seriyi herkesin okumasını tavsiye ediyorum. Hele ki bilim kurgu romanlarına ilginiz varsa kesinlikle okumalısınız. Kurtuluş, serimizin son kitabı ve ikinci kitabımız ''Kaçış'' ile birlikte serideki favorilerim. Elbette ki ilk kitabı da beğendim ancak iki ve üçüncü kitapta olayların hızlanmasıyla gerçekten ayrı bir boyuta ulaştı ve çok etkilendim. Üstünde durmak istediğim çok önemli bir nokta var ki o da kesinlikle yazarın betimlemeleri. Bence özellikle bilim kurgu kitaplarında anlatılan ortamın sağlam bir şekilde yansıtılması gerekir ki okur aklında güzelce canlandırabilsin. Bu bakımdan gerçekten yazara hayran kaldım diyebilirim. Okurken zorluk çekmeden film seyrediyormuş gibi gözümün önünde belirdi anlatılanlar. Baş karakterimiz Em'den kendimde bazı parçalar buldum ve bu onu daha çok sevmeme neden oldu diyebilirim. Baş karakter dışında diğer karakterlerle de oldukça bağ kuruyorsunuz. Kurgu ise muazzamdı. Şu ana kadar okuduğum bilim kurgu romanları arasında açık ara en iyisiydi. Bu kurgu herkesin harcı değil gerçekten. Fakat kitabın bu kadar kaliteli olmasına karşılık sonunu hiç sevmedim. Bu kadar güzel kurguya bu son... Ters köşe yapmak istemiş gibi ama bence bu şekilde olmamalıydı. Kendimi, hızlıca koşarken bir duvara yapışmış gibi hissettim. Ama ne olursa olsun mutlaka okunması gereken bir seri diyorum :)
2020 3. kitabı
Okunma: 24 Nisan 2020 17:30
Uyanış; bilmedikleri bir yerde uyanan çocuklar. Doğum günü çocukları... Kaçış; kaçmış oldukları gezegende yaşamaya çalışma, kendi insanları ve gezegende yaşayan sıçrayanlarla yapılan savaş ve dostluk. Kurtuluş ise; Bu gezegene neden geldiler, kim çağırdı, tek çağrı kendilerine mi yapıldı sorularıyla birlikte bir gezegen savaşını anlatıyor. İlk iki kitabı gibi sürükleyiciydi ve sonu beklenmedik bir şekilde bitmiş olsa da güzeldi.
KurtuluşScott Sigler · GO! Kitap · 2018490 okunma
Açıkçası diğer iki kitap kadar hatırlamıyorum içeriğini ve bu yüzden onlara göre daha düşük bir puan verdim ama bu kitabı da hızlı bitirdiğimi hatırlıyorum. Bir ara seriyi yeniden bitireceğim ve yeniden puanlarım. Bana göre sonu çok okuyucunun istemeyeceği şekilde olsa da yazarın karar verdiği son çok tatmin ediciydi ve eminim ki diğer okuyucular üzerinde de iyi bir etki bırakmıştır bu güzel son.