Gölge ve Kemik Üçlemesi 2.Kitap

Leigh Bardugo

Tümünü Gör
6/10 puan verdi
İlk kitaba göre aksiyon biraz düşüktü. Alina gibi evlere şenlik bir karakter varsa kitapta çile, çek çek bitmiyor. Calaena gibi bir karakter okuduktan sonra çok rahatsız etmiyor ama okumayanlar için Alina tam bir kök söktürücü. Her ne kadar kitapta karanlıklar efendisi arka planda kalsa da benim tek favorim o. Spoi olmasın diye ayrıntıya girmek istemiyorum fakat karakterleri çok güzel işlemiş. Malyen kendi aleminde triplerde geziyor ve kesinlikle Alina'ya denk değil.Özellikle korsan kaptan, esprileri ve adamın rahatlığı o kadar güldürdü ki. Genel olarak sinir olduğum bazı noktalar olsa da anlatım güzel, evren çok sağlam. Bu yüzden bu belli başlı noktaları kusur olarak görmemeyi tercih ettim. Asıl merak ettiğim Kargalar Meclisi. Tavsiye eder miyim, kesinlikle.
8/10 puan verdi
Alina’nın Evrimi
İlk başta ikinci kitap vasfı taşımadığı için sevindiğim ama sonradan Alina ve Malyen arasında büyüyen güvensizlik ile delirdiğim bir kitap oldu. Ama kitap gerçekten sürükleyiciydi ve ortalık yine fena karıştı. Yeni karakterlere bayıldım. Tolya, Tamar ve Sturmhond. Hepsi çok iyiydi. Nikolai de unutmamak lazım. :) Alina’nın güçlü olmasını istemiştim. Ama bu kadarını da beklemiyordum. Bu nasıl bir açlıktır ya? Sonunda yine şok oldum. 3. Kitabı okumak için sabırsızlanıyorum. 8/10
9/10 puan verdi
Kuşatma ve Fırtına Kitap İncelemesi
Serinin 2.kitabı dolayısıyla yazdıklarım spoiler içermektedir. Serinin 2.kitabı dolayısıyla yazdıklarım spoiler içermektedir. Serinin 2.kitabı dolayısıyla yazdıklarım spoiler içermektedir. Serinin 2.kitabı dolayısıyla yazdıklarım spoiler içermektedir. Serinin 2.kitabı dolayısıyla yazdıklarım spoiler içermektedir. Serinin 2.kitabı dolayısıyla yazdıklarım spoiler içermektedir. Güneşin elçisi Alina Starkov, Karanlıklar diyarındaki karmaşayı ardında bırakarak bambaşka topraklara doğru yola çıkar... (Arka kapak) .... Geçmişimizi ardımızda bırakıp kaçmaya çalışsak da biz kendimizi de orada bırakmadığımız, yeni biri olmadığımız sürece geçmiş de bizim peşimizde gölge gibi gezecektir. Bu kitapta da Alina kendisine sırtını dönüp Malyen ile kaçar ama Karanlıklar Efendisi ve diğer kişiler peşini asla bırakacak gibi durmuyordur. En sonunda saraya döndüğünde artık bambaşka bir statü söz konusudur... Çoğu kişi "ilk kitaba göre durgundu" , "ikinci kitap sıkıcılığı vardı" vs vs yazmış ama benim duygularım tamamen pozitif. Çok severek okudum. Buna en büyük etki kitaba yeni katılan Korsan gemisi kaptanımız oldu. Bence tamamen sürprizlerle ve beklenmedik olaylarla dolu bir kitaptı. Üçüncü kitaba başlamak için sabırsızlanıyorum.
Kuşatma ve FırtınaLeigh Bardugo · Novella Dinamik Yayınları · 20194,723 okunma
100 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.