Stephen King
Usta yazar Stephen King’in novela türündeki öykülerinden oluşan Kuşku Mevsimi, en fazla “Shawshank Redemption” adlı filme çekilmiş öyküsüyle büyük ilgi gördü. Ülkemizde “Esaretin Bedeli” ismiyle hafızalara kazınan film, Amerikan Film Enstitüsü’nün hazırladığı “En İyi 100 Film” listesinde yer almaktadır. Bugüne dek pek çok yapıtı film ve TV dizisi olarak yorumlanan yazarın Kuşku Mevsimi adlı romanında; Yetenekli Öğrenci, Esaretin Bedeli (Shawshank Redemption) ve Solunum Metodu adlı üç öykü bulunuyor. Stephen King, Kuşku Mevsimi ile yalnızca korku ve gerilimde değil dram türünde de usta bir yazar oduğunu kanıtlıyor...
392 sayfa · İlk Yayın Tarihi: Nisan 1983

HEY AHBAP
9/10 puan verdi
Selam olsun Kral'a ve nice kitabına. Hey King sen gerçekten bu işi biliyorsun dostum. Oluşturmuş olduğun karakterlerle ahbaplık yaptım ve hepsini çok sevdim. Yolda yürürken Jake Eppingi gördüm. Yada
Kuşku Mevsimi ve Esaretin Bedeli
Kuşku Mevsimi ve Esaretin BedeliStephen King · Altın Kitaplar · 20221,359 okunma
10/10 puan verdi
Öncelikle ilk belirtmek istediğim. Kitabı aylar önce okuyup inceleme yazmamışım. İncelemeyi bırakın iki üç cümle dahi yorum yazmamışım. Kendime az önce çok kızdım. Okuduklarım arasında en iyilerden olan bu kitabı nasıl olur da hiçbir şey yazmamışım. Kitapta 3 hikaye bulunmaktadır. İlk hikaye ''Yetenekli Öğrenci'' Spoiler vermeden kısa kısa bahsetmek istiyorum. Dram ve gerilim bir arada ilerliyor. Öğrencimiz derslerinde çok başarılı bir gün ihtiyar Nazi askeri ile karşılaşıyor ve onun hayatını gizliden araştırıp takip ediyor. Nazi askerimiz kimliğini saklamaktadır. Kimseler onun öyle olduğunu bilmiyor. İhtiyar ile tanışan öğrenci neler neler yapacaklar. Okurken çok gerildim, dram ağırlıklı olmasına rağmen King yine çok başarılı. Devamı yok okumanız lazım. Çok beğendim. Çok sürükleyici ve merak uyandıran hikayeydi. ikinci hikaye ''Esaretin Bedeli'' size tek link ile göstereceğim ne efsane bir hikaye olduğunu. imdb.com/list/ls000062946 Dünya'da onu geçen film daha çıkmadı. Kitabı siz düşünün artık. Son hikaye ise ''Solunum Metodu'' iki hikayeye göre yavan kalmış ilk iki hikaye mükemmeldi. Onlarla kıyaslayınca hafif kaldı ama yine de akıyor sürükleyici. Finali için bile okunur. Bu kitap nasıl en az okunanlar arasında kalır? Nasıl keşfedilmedi? Benim için ''Yeşil Yol'' kitabından daha güzel bir kitap. Yeşil Yol zaten mükemmeldi. Kuşku Mevsimi ve Esaretin Bedeli, sizleri bekliyor... Dram ve gerilim severler kaçırmayın derim. King okurlar siz hiç kaçırmayın derim...
Sinema/Edebiyat
Puan vermedi
Esaretin Bedeli filminin uyarlandığı hikaye bu kitapta yer almakta, bazı sahnelerin kitapla çok alakası yok ama genel manada kitaba bağlı kalınarak çekilmiştir film.
392 syf.
9/10 puan verdi
Merhabalar. King'in okuduğum 10.kitabı. Ustanın bu kitabı 3 öyküden oluşmaktadır. Yetenekli Öğrenci, Esaretin Bedeli ve Solunum Metodu. Kitap yetenekli öğrenci ile başlıyor. Fotoğrafını gördüğü naziyi bir anda karşısında gören 13 yaşındaki Todd'un adamı tehtid edip o dönemde yaptığı olayları anlattırmasıyla başlıyor. Bu durum hem Todd'un hem de yaşlı nazinin hayatını nasıl değiştirdiğine ve ikilinin arasında kurulan bağa yönelik bir öykü. İkinci öykü, Esaretin Bedeli hepimizin filmini bildiği, izlediği dünyanın en iyi filmlerinden biri. Kitapla arasında küçük farklar olsada kitabı okumak daha güzeldi. Üçüncü öykü, Solunum Metodu bir kadının ve onun hamilelik sürecini takip eden doktorun öyküsünü anlatıyor. Okurken biraz ürkmüş olabilirim ama çok akıcı ve çok iyi bir öykü. Okumanızı tavsiye ederim. Kitapla kalın..
Puan vermedi
Kinqlə ilk tanışlığım bu kitabla oldu. Əsəri sevmişdim türkcə oxusam da axıcı və marağlı idi. Amma mənim üçün filmi daha özəl olmuşdu Filmdən sonra kitab mənim üçün tamamlandı sanki. Əsərdə işləmədiyi cinayətə görə həbs olunan Endi Şauşenk həbsxanasına gətirilir. İlk əvvəl heç kimlə yaxın əlaqə qurmasa da sonra Red'lə dostlaşmağa başlayır. Red isə həbsxanaya kənardan hər şey gətirə bilən biri idi. Endi ondan bir neçə işdə yardim istəmişdi. Endi öz ağlı sayəsində onu hər fürsətdə incitməyə çalışan Kız kardeşleri dəf etdi. Sonraa isəəə..... Endi mənə görə çox güclü, çox ağıllı və iradəli obraz idi. Onun zəkasına, iradəsinğ heyran oldum. Hər motivasiyam olmayanda səni xatırlayacam Endi
Şauşenkdən Qaçış
Şauşenkdən QaçışStephen King · Altun Kitab · 01,359 okunma
8/10 puan verdi
aslında bugün kitap inceleme yerine kitap özeti çıkartmak istedim ama tabiki okuduğum hikayeyi değiştirerek bu ihtiyar adam ile daha 15 yaşında olan sakalları yeni terleyen bir öğrencinin
10/10 puan verdi
Kitap benim için çok değerli çünkü izlediğim en iyi filmin kitabını okumak çok güzel. Film zaten imbde 1 numara. Kitapla film birebir uyumlu ama kitap filmden daha harika geldi. Kitabın içindeki diğer iki hikayeyi okumadım. Esaretin bedeli başlı başına bir yapıt zaten
10/10 puan verdi
Stephen King'in 1982'de yazdığı Kuşku Mevsimi yazarın 4 hikâyesinden oluşuyor...ama aslında 2 roman ve 2 hikâye barındırıyor demek daha doğru; çünkü örneğin Yetenekli Öğrenci 239 sayfa, Ceset de
Puan vermedi
Bu kitabı okuyan var mı? Merak ettiğim Kuşku Mevsimi ve Esaretin Bedeli iki farklı konu mu? Okuyan varsa lütfen yorum yapar mısınız? Kitabı alacak listeme ekledim fakat alıp almamakta kararsızım...Esaretin Bedeli filmini izlemiştim ve Andy'nin haksız yere hapis yatıp sabrının mükafatını alması çok hoşuma gitmişti...
390 syf.
10/10 puan verdi
Bir türlü adını hatırlayamadığım ama çok sevdiğimi hiç unutmadığım o öyküyü sonunda buldum. Bu kitapta 3 öykü var. Biri hiç “kuşkusuz” Esaretin Bedeli. Bunu zaten herkes biliyor ve seviyor. Benim vurgulamak istediğim kesinlikle ilk öykü olan YETENEKLİ ÖĞRENCİ. Yaklaşık ilk 250 sayfayı bu öykü kaplıyor zaten ve tam bir dram/gerilim örneği. Todd, Kurt’le konuşmaya başladığında cidden boyundan büyük bir işe bulaştığını hiç bilmiyordu. Zaten 13 yaşındaydı. Tam da insana şekil verilebilecek bir yaş değil mi? Bir SS subayı daha ne isterdi ki? Kötülüğün yavaş yavaş bir insanın iliklerine nasıl işlediğini görürken heyecandan yerinizde gerçekten duramayacaksınız. Bu arada ben bu öykünün bir filmi olduğunu birkaç dk evvel öğrendim. İzleyeceğim ve (okuduktan sonra) izlemek isteyenlere linki bırakıyorum. 720p-izle.com/izle/altyazi/ap... Ve son öykü var: SOLUNUM METODU. Bu da çok iyi bir hikaye... Ben çok gizemli buldum. Belki en gizemlisi buydu hatta. Kafamın içinde tek bir soru: Varlığını hissettiğim ama göremediğim o şey ne?!!

Stephen King
Stephen KingYazar · 124 kitap
Stephen Edwin King (d. 21 Eylül 1947, Portland, Maine), korku, doğaüstü kurgu, gerilim, suç, bilimkurgu ve fantazya türlerinde eserler üreten Amerikalı yazar ve senarist. Kitapları toplam 350 milyon kopyadan fazla sattı ve çoğunun film, televizyon dizisi, mini dizi ve çizgi roman uyarlamaları yapıldı. Yedi tanesi Richard Bachman müstear ismiyle olmak üzere, 62 roman ve 5 kurgu dışı eser yayınladı. Ayrıca çoğu, kitap koleksiyonlarında yayınlanan 200 kadar öykü yazmıştır. İlki 1987 yılında Sadist (Misery) romanı başta olmak üzere toplam 15 kez Bram Stoker Ödülü'ne layık görüldü. 2003 yılında Ulusal Kitap Vakfı (National Book Foundation) tarafından "Amerikan Edebiyatına Üstün Katkı Ulusal Madalyası" ile onurlandırıldı. 2004 yılında Dünya Fantazya Konvansiyonu (World Fantasy Convention) tarafından "Yaşam Boyu Başarı" ödülüne layık görüldü. 2007 yılında Amerikan Gizem Yazarları Organizasyonu (Mystery Writers of America) tarafından "Grand Master" ödülüne layık görüldü. Amerikan edebiyatına yaptığı katkılar nedeniyle, 2015 yılında Ulusal Sanat Vakfı (National Endowment for the Arts) tarafından "Ulusal Sanat Madalyası" ile onurlandırıldı. İlk romanı Göz (Carrie) 1974 yılında yayımlanmıştır. Özellikle 1982 yılında başlayıp 2005 yılında sona erdirmiş olduğu Kara Kule (The Dark Tower) serisi ile ünlüdür. Yeşil Yol (The Green Mile), Esaretin Bedeli (the Man Who Loved Rita Hayworth aka the Shawshank Redemption) gibi pek çok kitabı senaryolaştırılıp beyaz perdeye aktarılmıştır. İlk profesyonel kısa öykü satışını The Glass Floor adlı öyküsüyle Starling Mystery Stories'e yapmıştır (1967). Kitaplarının çoğu memleketi Maine'de geçer. Kaynak: tr.wikipedia.org/wiki/Stephen_King
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.