Korku Gerilim Öyküleri

Doğada ne kadar yer kaplıyoruz? - Kuşlar
2024 69. kitabı
Okunma: 26 Mayıs 2024 18:32
Kanat çırpışlarını yüzünüzde hissedebileceğiniz sümsükkuşları, martılar ve kargalar… Sayfaları çevirirken o esintiyi hissettiriyorlar adeta. Alfred Hitchcock’un sinemaya uyarladığı muhteşem hikaye “Kuşlar” beni de esaret altına aldılar. İçinizden bazıları bilir benim de bir kuşum var. Ve emin olun sokakta baktığım da niceleri. Ne kadar tehlikeli olabileceklerini biliyorum o özgür savaşçıların. Ne kadar sevgi dolu olduklarını ve vefalı olduklarını da. Gelelim
Daphne du Maurier
bizim için başka ne öyküler yayınlamış bu kitapta. Monte Verita (Hakikat Dağı) olağanüstü hatta kitaptaki en iyi öyküydü diyebilirim. Tıpkı Anna’nın da dediği gibi “Dağlar oldukça talepkardır!”. Yükseklere tırmanmayı sevenlerin Monte Verita’yı çok seveceğinden eminim. Nefesinizi doğru ayarlayın derim. Elma Ağacı hikayesi ise; uzun yıllık evliliklerin bazıları hep sonbaharı yaşamıştır bana bunu gösterdi. İkili ilişkilere dair tutkallaşma ve iğne batması rahatsızlığı verebilecek türden bir duygusallık içeriyor. Basit bir fotoğrafçı, Son bir öpücük ve İhtiyar… Bunlar da kitapta siz değerli okurların büyüteçli gözlerine bıraktığım diğer hikayeler. Yazar Daphne, bizlere hep derinlikli ve sonunu açık etmeyen sözcüklerle yaklaşıyor. Kitabın kapağını kapattığımda kafamda oluşan net bir sonun olmadığını fark ediyorum. Bazılarımıza gıcık bir davranış gibi gözüken bu detayı çok iyi işlediğini söylemeden geçemeyeceğim. Dünya üzerinde egemenliğimizin ne kadar yer kapladığı ile alay edildiğini okumak isterseniz, “Kuşlar” göğün dört bir yanından süzülüp evlerinize, arabalarınıza hatta hayatlarınıza konmaya geliyorlar.
Korku-Gerilim
Bilinmezliğin Karanlık Dünyası
2026 27. kitabı
Okunma: 04 Nisan 2026 10:32
Yazar gelirim, psikolojik, karanlık ve gizemden oluşan 6 kısa öyküye kitapta yer veriyor. The Birds ( Kuşlar) : Doğa ve insanın çaresizliğini konu alan kuşlar ansızın insanlara saldırıyor ve bir ailenin hayattanı konu alıyor. The Apple Tree ( Elma Ağacı) : Bir kadının eşine sunduğu hayat ve vefatından sonra adamın bahçede duran bir ağacın geçmiş hayatını hatırlatmasını içeriyor. Last Kiss ( Son Öpücük) : Aşk ve kaybı konu alan öyküsünde geçmişte yaşanılan bir aşkın unutulmaz duygusunu anlatıyor. Monte Verita : Bir grup insan, Monte Verita adlı ütopik ve izole bir yerde kendi ideallerini yaşamaya çalışmasını içerir. A Simple Photographer (Basit Bir Fotoğrafçı) : Basit bir hayat süren, çektiği fotoğraflar aracılığıyla insanların gizli yönlerini ve hayatın gerçeklerini keşfeden bir kişiyi ve duyduğu aşkın kendi ölümüne nasıl sebep olduğunu anlatır. The Eldery ( Yaşlı Adam ) : Yaşlı bir adamın yalnızlığı, geçmiş hatıraları ve hayatın kaçınılmaz sona yaklaşımını anlatılır.
Ütopya
Öykü Severler Muhakkak Okumalı
2025 29. kitabı
Okunma: 15 Kasım 2025 00:00
Gagalarını ve pençelerini insanlara geçirmeye can atan kuşlar, yüksek dağların arasında tuhaf bir tarikat, öte-dünyadan mesajlar gönderen bir elma ağacı... Gotik edebiyatın ustası Daphne du Maurier'nin adeta şov yaptığı öykü kitabını canlı yayında konuştuk. Öykü severler muhakkak okumalı bizce. Sohbetimizin linki de burada: youtube.com/live/2vi9r_q05IA
2024 36. kitabı
Okunma: 18 Mart 2024 03:32
Daphne du Maurier
1952 yılında ilk baskısını yapan Kuşlar, Daphe du Murier'nin en bilinen eserlerinden birisi. Benim yıllardır çevrilmesini istediğim bir eserdi ve İthaki Yayınları tarafından
Korku-Gerilim
2020 13. kitabı
Birçoğumuz Alfred Hitchcock’un “Kuşlar” filmini duymuş ya da izlemişizdir ancak bu filmin bir kitaptan esinlenerek yapıldığını sanırım birçoğunuz benim gibi ilk kez öğreniyor. Bu kitap filmle aynı
2018 128. kitabı
Okunma: 09 Temmuz 2018 17:34
Aynı adla beyazperdeye de uyarlanan filminin daha korku dolu ve daha doyurucu içeriği olduğunu söyleyebilirim bu eser için. Bu nedenle " Kuşlar " kitabı bu bağlamda biraz kısa ve eksik kalmış gibi hissini veriyor. Tavsiye eder, iyi okumalar dilerim.
2018 27. kitabı
Okunma: 28 Mayıs 2018 13:12
Kitap yarım bırakılmışlık duygusu içinde soru işaretleriyle dolu olarak bitiyor. Kuşlar, insan türüne neden savaş açmıştı? Kuşlar, insan türü için neden tehdit haline gelmişti? Bu ve benzeri sorulara teşvik ediyor yazar. Kitabın etkisi kitap bittikten sonra bir süre daha devam ediyor, kurgunun yarım kalmış gibi gözüken belirsizliğiyle. Soğuk savaş atmosferinden fazlasıyla etkilendiğini düşündüğüm bir kitap.
2017 3. kitabı
Okunma: 06 Ocak 2017 14:58
Alfred Hitchcock’un klasikleşmiş 1963 yapımı Kuşlar filminin bu kitaptan uyarlandığını görünce kitap ilgimi çekti. Sanırım şu an kitabın yeni basımı yok. Ancak sahaflarda bulunabilir. Kitap, denize kıyısı olan küçük bir kasabada yaşayan Nat ve ailesinin birden garip bir şekilde insanlara saldırmaya başlayan kuşlara karşı mücadelesini anlatıyor. Kitabın dili oldukça sade ve olay örgüsü sizi baya meraklandırıyor. Ancak kitap sanki güzel bir romanın başlangıç taslağı gibi. Hatta sonu da her şeyi havada bırakarak olmadık bir yerde bitiyor. Bu konu kısa bir hikaye yerine harika bir roman olabilirmiş. Zira yazarın anlatımı çok hoşuma gitti. İnsanı ister istemez heyecanlandırıyor ama havada kalan sonuyla da hüsrana uğratıyor.
2024 55. kitabı
Okunma: 07 Temmuz 2024 23:36
Daphne De Maurier'den okuduğum ilk eser. Kısa bir öykü. Kitabın 62 sayfalık kısalığına rağmen gizemi ve gerilimi tadında olmuş. Karakterler de güzel işlenmiş kitapta. Bu kitabın Alfred Hitchcock tarafından beyaz perdeye yansıtılmış filmi ise bana göre kitaptan daha güzel. Kitabı okumaktan da daha uzun sürer muhtemelen. Bu yazarın bu kitabına şans verin. Rebecca adlı eseri de yine Alfred Hitchcock tarafından sinemaya uyarlanmıştır. Keyifli okumalarınız olsun.
2026 52. kitabı
Okunma: 02 Mayıs 2026 06:27
"Postmodern Gothic" ya da "Female Gothic" Daphne du Maurier’in yazın dünyası, onun aristokrat ama bohem kökenleri ile Cornwall’un hırçın doğasına duyduğu melankolik tutkunun
The Birds and Other StoriesDaphne du Maurier · Little, Brown and Company · 2013179 okunma

Daphne du MaurierYazar · 23 kitap
Dame Daphne du Maurier (13 Mayıs 1907 – 19 Nisan 1989) İngiliz hikaye, roman ve oyun yazarı. Romanlarından Rebecca (film uyarlaması 1941'de En İyi Film Oscar'ını kazandı) ile Jamaica Inn ve kısa hikayelerinden The Birds veDon't Look Now başta olmak üzere birçok çalışması sinemaya uyarlanmıştır. Büyükbabası oyuncu ve yazar George du Maurie, babasıysa oyuncu Gerald du Maurier'dir. Ablası Angela da yazardı ve kız kardeşi Jeanne ise bir ressamdı. Gençliği Daphne du Maurier, tanınmış bir aktör olan Sir Gerald du Maurier ve aktris Muriel Beaumont'in üç kız çocuğundan ikincisi olarak Londra'da doğdu. Büyükbabası, Trilby romanında Svengali karakterini yaratan yazar ve karikatürist George du Maurier'dir. Bu bağlantılar ona edebi kariyer kurmasında yardımcı oldu ve du Maurier, erken dönem çalışmalarından bazılarını Beaumont's Bystander dergisinde yayımlattı. İlk romanı The Loving Spirit 1931'de yayımlandı. Du Maurier ayrıca James Matthew Barrie'ye Peter Pan, or The Boy Who Wouldn't Grow Up'ta ilham olmuş Llewelyn Davies çocuklarının da kuzenidir. Küçük bir çocukken babasının ünü sayesinde tiyatronun birçok parlak yıldızıyla tanıştı. Tallulah Bankhead ile tanıştıktan sonra onun gördüğü en güzel canlı olduğunu söylediği kaydedilmiştir.