Brian Selznick
Hugo Cabret ve Buluşu'yla anlatıda yeni bir çığır açan Brian Selznick, okurlarını bir kez daha göze, akla ve kalbe hitap eden bir yolculuğa sürüklüyor. Ben ve Rose, farklı zamanlarda aynı hayalin peşine düşmüş iki çocuktu. İkisi de hayatlarını değiştirmek istiyordu. Ben hiç tanımadığı babasını özlerken, Rose'un kalbi ise gazete ve dergilerden kestiği resimlerini bir albümde topladığı gizemli bir aktrisin sevgisiyle doluydu. Günlerden bir gün, bu iki çocuk, aradıklarını bulabilmek için çaresiz ve yalnız yola koyuldu. Elli yıl arayla yaşanan ve biri sözlerle, diğeri resimlerle anlatılan bu iki hikaye benzersiz bir simetriyle birbirine bağlanıyor. Kutup Yıldızı, son derece hayalperest ve yetenekli bir yazarın kaleminden, zengin, karmaşık, etkileyici ve benzeri şimdiye dek yazılmamış bir hikaye.
603 sayfa · İlk Yayın Tarihi: 2011

10/10 puan verdi
Kutup Yıldızı ne güzel bir kitaptı öyle kitabın bende uyandırdığı hissi kaybetmeden hemen inceleme yazmak istedim. Öncelikle kitabın sayfa sayısı 630 sayfa fakat yazar çizimlerle anlattığı için çok çabuk bitti. Kitabın konusundan da kısacık bahsetmek istiyorum Ben ve Rose adlı iki çocuk var. Aralarında 50 sene var ve bunlar benzer hayatı paylaşıyorlar. Bu ikilinin kesiştiği hayat ise New York'a yöneltiyor. Gerek konusu olsun gerek çizimi olsun muazzamdı.
10/10 puan verdi
BAYILDIM! Hikayenin bir kısmını yalnızca çizimlerle anlatma fikri, bugüne kadar gördüğüm en yaratıcı fikir olabilir! Gerçekten çok güzeldi!
Puan vermedi
Bu kitap sayesinde bugünü 'şükür günü' ilan ediyorum :) işitme engelli olsaydım hayatımda neler değişirdi diye düşündürdü bana. Ayrıca ne kadar da boş nankörlükler yaptığımın farkına varmamı sağladı. Kimisi basit bulur bu kitabı, kimisi konusuna takılıp gereksiz bulur; ben işitme engelli olarak büyüyen kadına, çocuğa odaklandım konudan ziyade. Farkındalığımın arttırılması gerekiyomuş ki bu kitap karşıma çıktı. :) Tavsiye ederim.. Her kitaptan bir cümle ya da bir kelime ya da bir olay hayatınıza dokunsun dilerim. iyi okumalar..
Puan vermedi
B A Y I L D I I I I I M !!! Ben ve Rose farklı zamanlarda , farklı yıllarda yaşayan veee hayallerinin peşinde koşan çocuklar ! Farklı hayatlardan daha sonra bir şekilde birleşen inanılmaaaz,düşünülemez bir bağ !!! Rosenin hayatı resimlerle anlatılırken , Gencin hayatı yazılarla anlatılıyor ! Ve sonraaaaaaaa ! Hoooooppppp hikayeler birleşiyor ve mükemmel biz kitap ortaya çıkmış oluyooorrr yazarın resimleri de üstelik harikulade ! M Ü K E M M E E E L !
8/10 puan verdi
Kutup Yıldızı beğenerek okuduğum bir kitaptı .Kitabın yarısı resimliydi resimlere hayran kaldım .Kısaca kitapda arlarında 50 yaş olan iki kişinin hayatını anlatıyordu .Kitabı çok sevdim denemenizi tavsiye ederim.
Puan vermedi
İlk kez böyle bi kitap okudum. İki ayrı karakteri birini yazı diğerini sadece resmederek anlatmış.. Farklıydı. Konusu çok etkileyici olmasa da bu tür bi kitabı okumak güzeldi.
9/10 puan verdi
Ahh bu kitabı neredeyse üç senedir okumak istiyordum...Maalesef basımı durdurulduğu için hiçbir yerde bulamıyordum.Çok uzun bir süre bekledim bir umut tekrar başlanır diye ama artık dayanamadım. Mükemmel bir kitap.Ne kadar okumaya kıyamasam,yavaş yavaş okumaya çalışsam da öyle güzeldi ki elimden bırakamadım.Sanki bir film izliyor,başka bir dünyaya gidiyordum.Çizimleri eşsiz güzellikte.Her sayfasına hayran kaldım.İki hikâyenin bir kitapta toplanması;bir kişinin yazı ile diğer kişinin ise çizim ile anlatılması olayını çok sevdim.Karışık olacağını düşünsem de öyle değildi.Hiç sıkmıyor,altı yüz küsür sayfalık kitap bir saatte bitiyor.Okuması çok zevkli. Hugo Cabret'in filmi olduğunu bildiğim için onu ertelemiştim ama bu kitabın da varmış sonradan öğrendim.En kısa zamanda izlemek istiyorum.Umarım beklentilerimi karşılar.
9/10 puan verdi
Hikaye çok ilginç olmasa da kitabın içi fazlasıyla ilginçti. İki çocuğun hikayesi anlatılıyor. Birisi yazıyla, diğeri ise diğer çocuktan 50 yıl önce, çizimle anlatılıyor. Çizimleri yazarın kendisi yapmış ve o kadar güzel ki gerçekten her çizime hayranlıkla baktım. Kitap sayfa sayısı ve içinde iki hikaye anlatıldığı için beni korkutsa da (belki anlamam diye) hiç öyle olmadı. Gerçekten çok basit ve güzeldi. Çocuklarınız bile okuyabilir rahatlıkla.
Puan vermedi
Şimdiye kadar okuduğum en ilginç kitaptı desem yanlış olmaz herhalde. Kitabı ilginç kılan şey içinde iki hikaye olması ve birinin yazarak birinin de çizerek anlatılması ve bu çizimleri de yazarın yapmış olması. İki hikaye arasında 50 yıl var ve bu ikisi sonunda oldukça güzel bir yerde birleşiyor. Kitapta anlatılan hikayesinin açıkçası öyle abartılacak bir güzelliği yok ama çizimler için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Her sayfada yazarın yeteneğine ayrı bir hayranlık duydum. Eğer biraz olsun ilginizi çektiyse kitaba şans verin derim.
10/10 puan verdi
Yaa çook tatlı ve çok güzeldi kitap çizimlerle anlatılması kapağı kağıt kalitesi çook güzeldi bir solukta okunacak bir kitaptı 600 sayfa olduğuna aldırmayın çizimlerle birlikte kitap okadar sabah başladım öğlen bitti bence çok güzeldi çok sevdim

Brian Selznick
Brian SelznickYazar · 5 kitap
Kitaplar: Zamanın Efendisi Hugo Cabret ve Buluşu, Bunun adı findel Filmler: Hugo Eğitim: Brown Üniversitesi, Rhode Island Tasarım Okulu Ödüller: Caldecott Madalyası Adaylıklar: Gençlik Edebiyatı Dalında Amerikan Ulusal Kitap Ödülü,Diğer
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.