Sessiz Ol, Laneti Uyandırma

Lahit

Bram Stoker

Antik ve gizemli bir gerilim romanı
2018 3. kitabı
Okunma: 21 Ocak 2018 18:02
Bram Stoker’ın yazmış olduğu korku-macera tarzı roman, Mısır mitolojisinden etkilenen biri için adeta bir baş yapıt. Yazarın en ünlü kitabı meşhur Drakula. Ama bu kitaba şans yüzü gülmediği için ünlenememiştir. Yoksa gerek kullanılan dil gerekse mükemmel olay örgüsü tek kelimeyle bir okuma ziyafeti sunuyor insana. Şimdi biraz kitap içeriğinden bahsedecek olursam. Çok zengin bir Mısır bilimleri uzmanı ve mezar araştırmacısı evinde komaya giriyor ve güzel kızı eve duygusal hisler barındırdığı bir avukat olan bizim kitabın ana karekterini çağırıyor. Evin heryeri mumya ve değerli eserlerle dolu. Olay burada başlıyor, çünkü evde paranormal şeyler olmaya başlıyor size bunlardan bahsedip heyecanını kaçırmak istemem ama bu olayların Mısır ayinleri ve mumyalarla alakalı şeyler olduğunu söylesem herhalde heyacanı kaçmaz aksine benim gibi Mısır tarihi ve mitolojisini seven arkadaşlar için teşvik edici olur. Kesinlikle okumanızı tavsiye ettiğim bu kitapla ilgili internette düzgün bir konu anlatımı ve özete ne yazık ki ben denk gelmedim o yüzden bu yazının sizin açınızdan yol gösterici olmasını temenni eder, güzel okumalar dilerim.
Roman
LahitBram Stoker · Erasmus Yayınları · 2017248 okunma
2025 33. kitabı
Okunma: 11 Haziran 2025 15:57
Çok heyecanlı ve akıcıydı. Olayların akışı ne olacak acaba diye merak ettiriyordu. Tek sıkıntısı sonunun çok hızlı bağlanması diyebilirim. Tam olarak ne oldu anlayamıyorsun başta.
2017 2. kitabı
Okunma: 18 Şubat 2017 00:00
bu kitabı okurken ben bu kıtabın sonunu gerçekten merak ediyorum diyeceğiniz bir kitap tek söyleyebileceğim bu kitapta bir olay oluyor adam villasında kızı ve hizmetçileri ile yaşıyor olayın kahramanı kızı. biraz astroloji ve mısırın eski tarihinden bilginiz varsa kitabın sonunun nasıl olacağını az çok bililrsiniz. kitap yazarı için söylenecek birşey varsa oda çok güzel bir strateji kitabıdır. tavsiye ederim
2025 57. kitabı
Okunma: 09 Haziran 2025 19:25
Margaret Trelawny'nin avukat olan Malcolm Ross'u panik içinde ünlü Mısır bilgini babası Abel Trelawny'nin durumu için yardıma çağırmasıyla başlıyor hikaye. Dört gün boyunca komada kalan, geceleri yanında bekleyenler olmasına rağmen bilinmeyen bir güç tarafından saldırıya uğrayan, evindeki Eski Mısır eserleri ve lahitlerle yaşayan Abel Trelawny'nin gizemli eşyaları ve bunların en değerlisi olan Kraliçe Tera'nın lahdi ile onun yedi yıldızlı yakutu etrafında dönen bir gizem hikayesi yazılmış. İlk başta bir yere varacak diye heyecanla okusam da -paranormal olayları severim- bir türlü anlatının zirvesine çıkamıyor. İnsan elinin altında mumyalar ve Antik Mısır lanetleri varken nasıl bu kadar kuru ve gereksiz uzun, hareketsiz bir kurgu yazabilir? Gizem merkezli konusu olan hikayelerde açık uç bırakılmasını hiç sevmiyorum çünkü bu bana sanki yazar da ne yazacağını bilememiş de "siz bitirirsiniz artık, benden bu kadar" demiş gibi hissettiriyor. Hayır, ben senin ne düşündüğünü merak ediyorum. Diriltilmesi için 40 sayfa hazırlık yapılan Kraliçe Tera'nın, onunla birlikte gömülmüş kedisinin ve yedi yıldızlı yakutunun çok daha coşkulu bir anlatımı olmalıydı. Okurken canımdan can gitti, bir an önce bitsin de gidelim istedim. Fikir çok güzel, kurgu zayıf, tempo kötü, karakterler sığ, her şey aşk içinmiş ama birileri durmadan bir şeyler için lütfediyormuş gibi... 19. yüzyıl erkeğinin hayal dünyasına hoş geldiniz.
2021 10. kitabı
Okunma: 22 Mayıs 2021 15:51
Drakula'nın yazarından, antik mısırın mitleri ve gizemleriyle bezenmiş,gizemli,sürükleyici, maceraperest ve sürükleyici bir eser.Başlarda gayet akıcı,gizemli ve gerilimliydi,sayfalar su gibi aktı. Yazarın dili de gayet pürüzsüz. Ama ne yazık ki sonlara doğru olaylar karmaşıklaştı ve anlamakta güçlük çektim.Sonuysa beklentimi karşılamadı açıkçası. Ama genele bakıldığında güzeldi. Bu arada kitabın baskısına değinmeden geçmek imkansız. Gerçi ben kütüphaneden ödünç alarak okudum ama yine de, sayısız kelime hatası,bir okadar noktalama işareti hatası(noktaların konmaması) vardı. Rahatlıkla berbat bir basım diyebiliriz. Sırf bu hatalardan dolayı okurken daha dikkatli olmalısınız.
2026 26. kitabı
Tutku dolu bir eski mısır bilgini evinde saldırıya uğrayınca, kızı Margaret genç avukat Ross’u çağırır. Ross sevdiği kadının yardımına koşarak giderken aslında büyük bir gizemin içine sürüklendiğinden haberi yoktur. Ev tıpkı bir müze gibi mumyalarla eski eşyalarla biblolarla doludur. Başlarda ne olduğunu anlayamazlar, çünkü adamın başında nöbet tutarken tekrardan saldırıya uğruyordur. Bir an geliyordur ve hepsi uyuşturuulmuş gibi bir uykuya dalıyordur. Bunu evdeki mumya yapımında kullanılan malzemelerin kokusunda verseler de daha sonrasında neden böyle bir şey olduğu açıklığa kavuşunca olay daha çok fantastik bir olay evrilir. Ortada bundan yıllar önce bulunan bir mezar, bir kraliçe mezarı vardır ve o Gizemyn üzerinde bulunan yedi köseli bir taş yer alıyordur. Baba kendine geldiğinde bu olayı hep beraber çözmek için tekrardan Mısır’a doğru yola alırlar ve büyük bir deneye hazırlanırlar. Okurken sizi sürükleyen, başta sizi poliseiymiş gibi gelen ama sonrasından mitolojik bir hikaye olarak ortaya çıkan bir eser. Üstelik astral beden hikayesi, fantastik olaylar onların yalnız olmadığını bundan seneler önce ölmüş kraliçenin onlarla işbirliği yaptığını öğrendiklerinde hiç de korkmadan yola devam ederler. İşte bu maceracı ruhu çok sevdim. Drakula ile anılan bu yazar bence bu kitabıyla bambaşka bir boyuta geçmiş. Neden bu kitap bu kadar popüler olmamış bilmiyorum ama kesinlikle alınıp okuması gereken Mısır mitolojisi  ile alakalı çok güzel şeylerin içinde yer aldığı harika bir deneyimdi benim için.
2024 72. kitabı
Okunma: 27 Temmuz 2024 11:58
Puanım 2/5 (%40/100) Maalesef pek beğenmediğim bir kitap oldu. Bram Stoker'ın Dracula kitabının muazzam olması ve bu kitabın da Mısır mitolojisi/tarihi ile alakalı elementleri taşıması beni çok çekmişti ama bitirdiğimde (ki zor bitirdim) hayal kırıklığına uğradım. Sevmediğim birkaç özellikten bahsedeyim. Öncelikle diyaloglar çok yapmacık ve kötüydü. Hikayenin ilerleyişinde sorunlar vardı. Başlar çok yavaştı ama bir anda çok hızlandı ve kitap bitti. Sonu da zaten çok aceleye getirilmiş gibiydi ve hiç tatmin etmedi beni. Genel olarak okuması keyifli değildi, karakterler yeterince ilgimi çekmedi ve ilerleyişte ciddi sorunlar vardı. Ehhh işte diyebileceğim bir kitap oldu benim için. Neyse ki indirimden aldığım için çok para vermemiştim...
2015 11. kitabı
Bu kitap sizi eski mısırın gizemli dünyasına doğru yolculuğa çıkarıyor. Bu yolda sizlere esrarengiz eski mısır büyüleri ve tılsımlar eşlik ediyor. Bram Stoker, kitaptaki betimlemeleri öyle güzel kurgulamış ki, eski mısırın kokusu burnunuza değin gelecek. Benim kitapta beğenmediğim tek şey, kapağının yayın evince güzel tasarlanamaması, kaldı ki, geceleri çok korkunç olabiliyor ve orjinal ismi "The Jevel of Seven Stars (Yedi Yıldız Mücevheri)" ın Türkçeye "Tılsım" ismiyle çevrilmesi. Kitabı okumalı ve bu fantastik yolculuklara çıkmalısınız.
2023 38. kitabı
Okunma: 07 Temmuz 2023 16:11
Yazarın okuduğum ilk kitabı beğendiğimi söylebilirim ama sonu biraz tuhaf geldi evlilik dışında. Hikaye güzel ilerliyor seyiri mükemmel sekteye uğramadan merakla okuyorsunuz hiç tereddüt etmeden eski Mısır bilimi ve mumyaları konusunda merakınız varsa okunması gereken bir hikaye roman. Okuyun, okutturun, iyi okumalar.
Gizlilik İçinde
2021 24. kitabı
Aynı kitap farklı yayınevlerinden farklı kapak ve farklı isimlerle çıkıyor. Bu yüzden benim gibi bir çok okurda eminim aynı kitabı bilmeden satın almışlardır. Maalesef zaten kısıtlı olan bütçemde yine kaynak israfı olarak yerini alan bu ve benzeri kitapları yayınlayan yayınevlerinden bir rica olarak lütfen bir uyarı ile yayınlayın diyorum. kitap güzel ama 2 kere alınacak kadar değildi. Maalesef kitaplar satarken pek para etmiyor aynı fiyata okumadığım bir kitabı almayı tercih ederdim.

Bram StokerYazar · 22 kitap
8 Kasım 1847 yılında İrlanda'nın Dublin şehrinde doğan Stoker, nedeni bilinmeyen bir hastalık nedeniyle bir süre ayağa kalkamaz. Daha sonra iyileşir ve sıradan bir çocukluk dönemi geçirir. Eğitimini tamamladıktan sonra memurluk yapmaya başlar ve aynı zamanda Drakula (Dracula) isimli eseri yazmaya başlar. Takip eden yıllarda tiyatro eleştirilerine dair birçok yazı yazan Bram Stoker, yazdığı Drakula kitabını Londra'da basma şansını yakalar. Bu roman ile elde ettiği ün sonunda geri kalan hayatını bir edebiyatçı ve yazar olarak sürdürür. Yaşadığı toplum tarafından karakteri ile de beğeni kazanan İrlandalı yazar 1912 yılında, 64 yaşındayken yaşamını yitirmiştir.