Futbolun Ordinaryüsü

Lefter

Haluk Hergün
"Uçan kaleci" Cihat Arman
Cihat'ın kanarya sarısı renklerinde bir kazağı vardı. Seyirciler bu kazağından ötürü ona "Kanarya" dediler. Sonra da "Sarı kanaryalar" Fenerbahçe'nin simgesi oldu.
Sayfa 22 - NtvKitabı okudu
Lefter, Fenerbahçe sevgisini şöyle tarif etmektedir: "Sarı lacivert formayı giydiğim zaman, içimde daima dalgalanan bir heyecan sezerim. Bu, o renklere karşı olan derin sevgimden doğar."
Sayfa 62 - NtvKitabı okudu
Reklam
Dünyanın en ünlü futbol yıldızlarından Macar milli takımı kaptanı Frenc PUŞKAŞ: Lefter'iniz fevkalade bir futbolcu.
Sayfa 259 - NtvKitabı okudu
"... Esasen benim hayatım yoktur. Futbol hayatım vardır. Bir ben varım, bir de futbolum."
Sayfa 19 - NTV YayınlarıKitabı okudu
Ben Fenerbahçe formasını sırtımda değil başımda taşıdım. 40 yaşında idim. Ogün'ü transfer etmişlerdi. (Ogün Altıparmak) Fikret Arıcan'la bir gün açık açık konuştum. "Abi" dedim, "Takım kaptanıyım. Yetenekli bir genç transfer ettiniz. Ben Lefter olarak 'Ya Ben ya Ogün' dersem bu gence yazık olur. İzin verin de futbolu bırakayım."
Sayfa 285 - NtvKitabı okudu
Futbol gözyaşı dökmesini bilmeyen insan sevinmesini asla öğrenemez.
Reklam
"Ben bu toprakların çocuğuyum. Burada doğdum, burada Lefter oldum. Bir Türk neler hissediyorsa, ben de aynı duygular içindeyim. Yani sonuçta ben de bir Türküm."
Sayfa 105 - NTV YayınlarıKitabı okudu
Büyüksün Lefter
Eşi İstavrini Hanım, sonraki yıllarda Lefter'in Mustafa Kemal'e olan özlemini, evinin başköşesindeki Atatürk büstünü her gün yatmadan önce öperek gidermeye çalıştığını söylüyor.
Sayfa 18 - NTV YayınlarıKitabı okudu
Ailenin geliri birçok ada sakini gibi denizden geliyordu. O deniz, bugünkü gibi daha küsmemişti kıyılarına... Ne nüfus bu denli çok, ne deniz bu kadar kirliydi. Cömert ve bereketliydi Marmara Deni­zi. Deniz motorları hem çok az hem çok pahalı olduğundan yelken açarak çıkıyordu balıkçılar denize... Adalar civarında her tür balık, istakoz, pavurya,
Sayfa 16 - "Dünyanın En Yaramaz Çocuğu", Yoksulun Yemeği İstakoz!Kitabı okudu
İstanbul Destanı - Bedri Rahmi Eyüboğlu
İstanbul deyince aklıma Stadyum gelir Kanımın karıştığını duyarım ılık ılık Memleketimin insanlarına Daha fazla sokulmak isterim yanlarına Ben de bağırırım birlikte Avazım çıktığı kadar Göğsümü gere gere Ver Lefter'e yaz deftere
Sayfa 308 - NTV YayınlarıKitabı okudu
Reklam
LEFTER.
Aman! O ne biçim? O ne alım Bir ayağında şut diğerinde çalım Bakın Sarı-Lacivert formasından akan şu tere Ver LEFTER'e yazsın deftere...
Sayfa 138Kitabı okudu
1940'lı yıllarda İstanbul'da en az Fb - Gs ezeli rekabeti kadar ilgi çeken büyük çekişmelerden biri de Beyoğluspor - Taksim karşılaşmalarıydı. Beyoğluspor İstanbullu Rumların, Taksim ise Ermeni vatandaşların kurduğu takımlardı.
Sayfa 30 - NtvKitabı okudu
Büyük iskender'in babasının 207 altın sikkeden oluşan definesinin daha yeni bulunduğu günlerde büyükada'yı bu definenin heyecanı sarmışken, küçük Lefter'in bir başka tutkusu vardır. Annesinin çoraplarından yaptığı bezden top!
Sayfa 17 - NtvKitabı okudu
A Milli futbol takımı ve gs'ın ünlü kalecisi - kaptanı Turgay Şeren: "Lefter Türk futbolunun ender yetiştirdiği bir kıymettir. Karşıma geldiğinde ürkerdim, titrerdim. Tüm takım arkadaşlarım onu engellemek için tekmeler savursa da o ne yapar eder yine karşıma dikilirdi."
Sayfa 260 - NtvKitabı okudu
20 seneyi aşan futbol hayatımda tek prensibim vardı: 'Her şeyi yerinde yapmak...' Yerinde eğlence, yerinde çalışma, yerinde istirahat.
Sayfa 197Kitabı okudu
Resim