Leonardo’nun Yahuda’sı

Leo Perutz
Büyük Üstat Leonardo da Vinci’nin heyecanla beklenen başyapıtı “Son Akşam Yemeği” yarım kalmıştır. Milano’daki Santa Maria delle Grazie manastırının yemekhanesi için yaptığı resim üzerinde aylardır çalışamamasının Leonardo’yu yılgınlığa gark eden bir nedeni vardır. İsa’ya ihanet eden havari Yahuda’nın kafasını resmederken esinleneceği bir model bulamamıştır. Bu amaçla şehirdeki en kötü insanın peşine düşen Üstat, bütün sokakları, meyhaneleri ve pazarları gece gündüz dolaşır. O sıralarda şehre gelen Bohemyalı bir tüccar, eski bir borcu tahsil etme peşindedir. Bir de şehirde görüp âşık olduğu bir genç kızı aklından çıkaramamaktadır. Leo Perutz bu sürükleyici ve eğlenceli tarihi romanda, kibir, ihanet, sanat ve sanatçının yaratma edimi gibi temalara odaklanır.
Yazar:
Çevirmen:
Zehra Yılmazer
Zehra Yılmazer
Editör:
Gamze Varım
Gamze Varım
Tahmini Okuma Süresi: 4 sa. 59 dk.Sayfa Sayısı: 176Basım Tarihi: Mayıs 2021İlk Yayın Tarihi: 1959Yayınevi: Türkiye İş Bankası Kültür YayınlarıOrijinal Adı: Der Judas des Leonardo
ISBN: 9786254054143Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Ciltli

176 syf.
Puan vermedi
Kitabı okumaya iten sebep öncelikle kitabın ismi. Dünyada iz bırakan iki gerçek karakter. Da Vinci ve Yahuda. Kitaba çok büyük bir hevesle başladım.O dönem, cümleler,zaman ve mekan çok güzel ifade edilmiş. Hz İsa'nın havarileriyle yedigi "Son akşam yemeği"nin resmedilişini anlatan, Lenoardo'nun Yahuda'sı isimli bu kitapta Lenoardo'yu arayın ki bulun. Çok lezzetli başlayan bu kitap,edebi yönden çok basit anlatılmış bir aşk hikayesine bırakıyor konuyu.Biraz hayal kırıklığı oldu.Çünkü Leonardo sadece kitabın başında ve sonunda ortaya çıkıyor.Ve sadece Leonardo'nun olduğu yerlerde bu kitabı okuduğunuzu hissediyorsunuz.Benim için biraz hayal kırıklığı olsa da Milano'daki atmosferin içinde kendimi buldum yine de.Ayrıca kitapta Türklere de çok yer verilmiş ve Türkleri barbar,hristiyanları öldüren, onların kanlarını döken,nezaketsiz ve dolandırıcı bir millet olarak göstermiş yazar.İnsan biraz içerliyor buna. Da Vinci ,Yahuda yüzünü kitabın sonunda buluyor.Dünyanın en hain yüzünü. Yahuda ya da Leonardo ile ilgili daha güzel, kalbi titreten bir kitap varsa okumak isterim.
Leonardo’nun Yahuda’sı
Leonardo’nun Yahuda’sıLeo Perutz · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 20212,504 okunma
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.