Sezai Karakoç

Tümünü Gör
Puan vermedi
“Sıcak yaz göklerinde Önde uzanan ovada Birden bir ışık sağdan Bir ışık soldan çıkar Ve bunlar Şimşek hızıyla birbirine ulaşırlar Bunu halk adak için uğur sayar Derler: Leyla ile Mecnun buluştular Bu göz açıp kapama anında Ne varsa dile muradında Mutlak yerine gelir arzun Yerde kavuşamayanlar gökte kavuşurlar Ve bir uğurlu anda Kavuşmak isteyenleri kavuştururlar”
Leyla ile Mecnun - Şiirler VII
Leyla ile Mecnun - Şiirler VIISezai Karakoç · Diriliş Yayınları · 20231,587 okunma
9/10 puan verdi
Sezai Karakoçla tanışmak isteyenler bu eseriyle buluşsunlar çok yabancılık çekmeyeceğiniz bi olay örgüsü olan eserin şiir tadında anlatılması büyük başarı. Şiir severlerden daha çok yüreklere, duygulara hitap edeceğini düşündüğüm için okuma aşkı olan çoğu kişiye tavsiye ederim. Herkese keyifli okumalar
10/10 puan verdi
Harika, Harika, Harika...
"Yerde kavuşamayanlar gökte kavuşurlar." Sanırım bu ufak cümle tüm kitabın özeti niteliğinde. Aşıklar yeryüzünde cefa çekmek zorundadırlar. İşte Leyla ile Kays'ın yani Mecnun'un hikayesi de böyledir. Bu aşk hikayesine bir de Sezai Karakoç'un mükemmel anlatımı eklenince ortaya muazzam bir eser çıkmaması olanaksızdı.
Leyla ile Mecnun - Şiirler VII
100 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.