"Ferrarisini Satan Bilgeden Liderlik Bilgeliği'', başarılı ama tatminsiz bir avukat olan Julian Mantle'ın, geçirdiği kalp krizi sonrası hayatın anlamını sorgularken aradığı cevapları bulabilmek için Hindistan'a gider. Ve burada öğrendiği içsel dönüşüm, liderlik bilgeliğini önceki hayatında yer alan arkadaşına anlatır. Julian'ın içsel yolculuğu, liderlikte içsel bilgelik ve kişisel gelişimin önemini vurgular. "Liderlik Bilgeliği" kitabı ise bu temaları daha da derinleştirerek liderlerin kişisel değerlerini, amaçlarını ve vizyonlarını netleştirmeleri gerektiğini savunur. Ayrıca zihinsel disiplin, sürekli öğrenme ve dengeli yaşamın liderlik başarısına ulaşmada kritik olduğunu belirtir. Bununla birlikte öyküyü ünlü kişisel gelişim uzmanlarının, yazarların, düşünürlerin kısacası tarihe bir şekilde adını yazdırmış şahısların söz ve tespitleriyle kitabı başucu kitabına çeviriyor. Etkili liderlik konusunda detaylı ve derinlemesine bir bilgelik dersi olarak düşünebileceğimiz keyifli bir kitap. Hepimizin bildiğimiz şeyler diye düşündüğü ancak bazen silkelenmeye gereksinim duyduğumuzda okuyucu üzerinde yenilenme enerjisi oluşturabilecek bir kitap.