Lollipop, farklı olmanın ve dışlanmanın bir çocuğun hayatını nasıl etkilediğini anlatır.
Önyargılara karşı durmayı, empatiyi ve kendin olmanın değerini vurgular.
Merhaba Christine Nöstlinger’in “Lollipop” kitabıyla geldim.
Kahramanımız Victor-Emanuel Meier, adından hoşlanmamaktadır. Uzun araştırmalar sonucunda adını değiştirmeye karar verir. En sevdiği saplı bir yeşil şeker markası olan ‘Lollipop’ isminde karar kılar.
Yediği bu şekerlerin bir özelliği var, iyice yalayıp saydamlaştırınca, tek gözünü kısarak içinden baktığı kişiye her istediğini yaptırabilmek! Bu özellik sayesinde Lollipop birçok sorunu çözüme kavuşturuyor. Ancak söylediği bazı yalanlardan sıyrılmak hiç de kolay değil Oldukça eğlenceli, sosyal eleştiriler sunan güzel bir çocuk romanıydı.
3,4, ve 5. sınıf öğrencilerine naçizane tavsiyemle
Kitapla kalın..
Elbette kitap ef-sa-ne her yaş için uygun ve tatlı bence sevdim seni Lollipop bir çocuğun hayallerini güzel günlerini kötü günlerini anlatıyor ve çook iyi tekrar tekrar söylerim iyi bir kitap olduğunu ve iyi şeylere yönlendirme yaptığını teşekkür ederim.
CHRİSTİAN NÖSTLİNGER HARİKASIN
Adını sevmediği için kendisine en sevdiği şekerin adını veren Lollipop aynı zamanda yeşil Lollipop unu yalayarak incecik hale getiriyor ve ordan baktığı kişiye istediğini yaptırabiliyor
Hikayelerin konusu o kadar güzel ki. Birinde erkeklerin de ev işi yapabileceği, bir başkasında yalan söylemenin getirebileceği sorunlar..
9 yaş üzeri okuyabilir
Dünyaya bir lolipopun arkasından bakan çocuğun hikayesi.
Çocuk ve gençlik edebiyatı denilince akla gelen önemli yazarlardan biri olan Christine Nöstlinger, eğlenceli ve çocuğa görelik ilkesini benimseyen bir eser ortaya koymuş.
Çocuk kitapları, çocuğa herhangi bir fikri, ideolojiyi dayatmadan onların özgürce düş kurabilmesini geliştirecek nitelikte olmalıdır. Bu kitap da çocuk gerçekliği ve çocuğa görelik ilkelerini benimseyen, çocukların okurken eğlenmesini, hayal kurmasını geliştirebilecek niteliktedir.
Çocuklarımıza, öğrencilerimize önerebileceğimiz, çocukların iyi vakit geçirebileceği bir kitap.
Kitap, yalan söylemenin başımıza getirebileceklerini çok güzel bir şekilde anlatmış. Ben kitabı beğendim. Tavsiye edebileceğim kitaplardan biri. Okuyacak olanlara iyi okumalar...
Çocukken bazı şeylerin arkasına sığınmak isteriz çoğu zaman. Bizi koruduklarına inanırız ya da hiç kimse bizi anlamazken o “Şey” orada duran o “Şey” bizi anlıyordur. O “Şey” dediğimiz bazen uğurlu bir kolye, bir taş kimi zaman da bizi gerçekten dinleyip hak verdiğine inandığımız bir bebek oluverir. Masumiyet; ne hoş, ne temiz şey. İşte bu kitabımızda da kahramanımızın arkasına sığındığı şey bir Lollipoptur. Şeker, demiyoruz, lütfen zira o sıradan bir şeker değil. Lollipop, sayesinde zorlukların daha kolay üstesinden gelebildiğine inandığımız bir kahramanımız var bu kitapta. Okurken kendinizi fazlasıyla yakın hissedeceksiniz ve bir kitap kahramanı daha arkadaşınız olacak. Hayallerinizi süsleyen kitaplarla kalın.
Kitap H-A-R-İ-K-A. Kitabı biomem kaç kere okudum herkese öneririm. Kitabı okudum bitirdim ve direktman arkadaşıma okusun diye verdim. Yalvarırım ki okuyun..
Christine Nöstlinger, çocuk kitaplarıyla tanınan Avusturyalı bir yazardı. 2003 yılında, "en geniş anlamıyla çocuk ve genç yetişkin edebiyatına" yaptığı kariyer katkılarından dolayı, çocuk edebiyatının en büyük ödülü olan İsveç Sanat Konseyi'nden ilk iki Astrid Lindgren Anma Ödülü'nden birini aldı. 1984 yılında "çocuk edebiyatına kalıcı katkılarından" dolayı Hans Christian Andersen Madalyası'nı aldı ve 2012 yılına kadar bu iki büyük uluslararası ödülü kazanan üç kişiden biriydi.
Nöstlinger, 1936 yılında Avusturya'nın Viyana kentinde doğdu . Kendi itirafına göre, yaramaz ve öfkeli bir çocuktu. Liseyi bitirdikten sonra sanatçı olmak istedi ve Viyana Uygulamalı Sanatlar Akademisi'nde grafik sanatları okudu. Gazeteci Ernst Nöstlinger ile evlenmeden önce birkaç yıl grafik sanatçısı olarak çalıştı ve iki kızı oldu.
Nöstlinger'in eserlerinin büyük çoğunluğu çocuklara yönelik edebiyattır ve televizyon , radyo ve gazeteler için de yazılar yazmıştır. Anti-otoriter bir yaklaşımla eserlerinde çocukların ihtiyaçlarına odaklanmıştır . Irk, cinsiyet, cinsellik ve milliyet gibi tartışmalı konuları ele almasıyla tanınır.
İlk kitabı 1970'te yayınlanan ve resimlerini kendisinin yaptığı Die feuerrote Friederike'ydi . Kitap 1975'te İngilizce olarak yayımlandı.
WorldCat, katılımcı kütüphanelerde en yaygın olarak bulunan eserinin Fly away home ( Maikäfer flieg , 1973) olduğunu bildiriyor.
2021 yılında Viyana şehri ve Avusturya Kitap Yayıncıları Birliği tarafından onun adına Christine-Nöstlinger-Preis adlı bir ödül ortaklaşa kuruldu.
Dünyaca ünlü çocuk ve gençlik edebiyatı yazarı Christine Nöstlinger 28 Haziran 2018 tarihinde, 81 yaşında yaşamını yitirdi.