Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Resimlerle İnsanlık Tarihi Ansiklopedisi Cilt 1

Mağara Devri

Kolektif

Mağara Devri Sözleri ve Alıntıları

Mağara Devri sözleri ve alıntılarını, Mağara Devri kitap alıntılarını, Mağara Devri en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
"İlk insanın ateşle tanışması nasıl oldu? Onu ilk gördüğünde neler hissetti? Korktu mu, şaşırdı mı? Yoksa derin bir meraka mı kapıldı? Korkuyla merak arasında uzun yıllar geçmiş olabilirdi.. Sonunda merak korkuya galip geldi ve insan bu kez ateşten kaçmadı.. casaretini topladı ve ateşi elleriyle tuttu. Zira ateş, ışık, ısı, enerji demekti.. onunla birlikte insanın da gelişme ve yaşama biçimi tamamiyle değişti. Isısı sayesinde buzulların soğuğunu yendi. Işığı, geceyi daha az ürtücü hale getirdi. Hayvanların ateşten korktuklarını keşfettiklerinde.. hemen bundan yararlandılar.. artık mağaralarında güvenlik içindeydiler. Ateş sadece güvenli bir ortam yaratmıyor, aynı zamanda daha iyi beslenmelerini sağlıyordu.."
Karacan Yayınları
"Tarih öncesi dönemi araştırmak, esas olarak arkeologlara düşmektedir. Bu dönemden günümüze ilk insanların hayatlarını sürdürmelerini sağlayan silahlar.. onları tabiata hakim kılan bazı aletler... barınak olarak kullandıkları mağara ve ve konuklarla, insan kemikleri kalmıştı. Zaman bu izlerin büyük bölümünü yok etmiş, ancak toprağa gömülü kalanlar günümüze ulaşabilmiştir. İşte, arkeolojinin görevi de burada başlamaktadır."
Karacan Yayınları
Reklam
"Yardımlaşma olmadan büyük bir avla başa çıkmak mümkün değildi. Ortak hayat ve kolektif davranışlar, insana zekâyı, konuşmayı ve ve toplumsal teşkilâtlanmayı kazandırdı. Neandertal insanın bu konuda da önemli bazı başarılar elde ettiğini sanıyoruz. Büyük avlar için uyguladıkları metotlarından biri otları ataşe vermekti... ürken sürüleri uçurum ve bataklık gibi tuzaklara düşürerek... çaresiz kalan hayvanları öldürüp, geriye afiyetle yemek kalıyordu.."
Karacan Yayınları
Bir kaç asır öncesine kadar neandertal insanların yalnızca Avrupa'da yaşadığına inanılırdı. Araştırmaların en cok bu kıtada yapılmış olması, aslında yanlış olan böyle bir hükme varılmasına sebep olmaktaydı. Oysa neandertal insanları önemli coğrafi engelleri aşarak binlerce yolu katetmeyi başarmışlardı. yolları buzullarla kesilen insanların bir bölümü, buz dağlarının eteklerine yerleşti. Diğer bir bölüm ise, sıcak ve yağışlı tropikal bölgeleri yurt edindi. İnsanlar her iki bölgeye de kısa sürede intibak ettiler. Afrika ve Asya kıtasında bıraktıkları izler, bu insanların üç kıtaya da dağılmış olduklarını ispatlar.
Sayfa 42 - Karacan YayınlarıKitabı okudu
"Bu insanların inanışları hakkında da bazı şeyler söyleyebiliriz. Bir kere bu insanların ölülerini mağaranın içine gömmek gibi bir âdetleri vardı. Ölü sağ tarafına yatırılır, başı bir taşa yaslanır, bacakları kıvrılırdı.. acaba bu insanlar, ölümün uzun bir uyku olduğuna mı inanıyorlardı.. ölü silahları ve yiyecekleri ile birlikte gömüldüğüne göre, bir süre sonra uyanacağı gibi bir inançları olabilirdi.. üstelik mezarları, oturdukları yerin çok yakınında kazdıklarına göre, belki de, ısının hayat için ne kadar gerekli olduğunu farketmişlerdi.."
Karacan Yayınları
Fransa'nın güneydoğusunda Grenal Vadisinde yapılan kazılarda 85.000 yıl önceye ait 64 kültür katı bulundu. Arkeologlar bayram yapıyorlardı. Haksız da değillerdi. Rastladıkları tabakalar, insanın binlerce yılda gerçekleşen fiziksel değişiminin bir bölümü, bir anda gün ışığına çıkarıvermişti.
Sayfa 37 - Karacan YayınlarıKitabı okudu