Bütün Eserleri 1

Yok

Orhan Veli’nin Kardeşi
·464 syf.·
2021 27. kitabı
Hiç unutmam. Sahafçı abi bu kitabı verirken “Maalesef herkes Orhan Veli’yi tanır ama kardeşini bilmez, okuyunca kitabın değerini anlayacaksın.” demişti. Mapusane ÇeşmesiMapusane Çeşmesi 20.yy ortalarındaki Türk hapishane yaşantısını evlerimize taşıyan Adnan Veli, Türkiye’nin her kesiminden insanı kitaba aktarmış diyebiliriz. Zaten bu kitabı diğer kitaplardan ayıran özellik, karakterlerin hepsini gerçek hayatta bulabilecek olmamız. Cahilinden, okumuşuna, hırsızından katiline, doğulusundan batılısına her karakter sizde iz bırakacak. Samimiyetten yer yer katıla katıla gülecek, yer yer yaşanan dramalardan ötürü hüngür hüngür ağlayacaksınız. Mutlaka okumalısınız.
2025 14. kitabı
Bundan yetmiş seksen yıl öncesine götüren bir kitap. Cezaevi anıları, çarpıcı ve şaşırtıcı bir dünya gösteriyor bizlere. Suçluların bazen komik, bazen düşündüren dünyasında bir yolculuğa çıkarıyor...
2020 18. kitabı
Yine harika bir kitap . Orhan veli nin gölgesinde kalmış, ıskalanmış bir yazar . 1950ler Türkiyesi , açlık, yokluk , sefalet , işkence, dayak , ölüm hapishanelerini anlatan eşsiz bir kara-mizah örneği. Tüylerimi diken diken eden , ağlatan ve güldüren hayatım boyunca unutamayacağım bir kitap oldu. Şiddetle tavsiye ediyorum
2024 5. kitabı
Okunma: 14 Kasım 2024 00:00
Şair Orhan Veli'nin kardeşidir. Kısa hikayeler bütünü olan eser, tam bir kara mizah şaheseridir. Pratik dili, anlatım rahatlığı ve özellikle sokak jargonunu ustalıkla yansıtması kitabı çok değerli kılmaktadır. Çaresizlik ve katıksız bencillik ,duygu düzleminde ve pratikte mizahi yolla vurgulanmaktadır.

Adnan VeliYazar · 7 kitap
9 Aralık 1916'da İstanbul'un Beykoz ilçesinde dünyaya gelen Adnan Veli'nin babası İzmirli tüccar Fehmi Bey'in oğlu Mehmet Veli, annesi ise Beykozlu Hacı Ahmet Bey'in kızı Fatma Nigar Hanım'dır. Yazar, Garip Akımı'nın kurucusu olan şair Orhan Veli Kanık'ın kardeşidir. Ayrıca, Füruzan Yolyapan adında bir kız kardeşi de vardır. Orta öğrenimini Galatasaray Lisesi'nde tamamlayan Adnan Veli mezuniyetinin ardından Hukuk Fakültesi'ne devam etti. Bir süre devlet memuru olarak çalıştı. Daha sonra ise Vatan gazetesi'nde muhabirlik yaptı. Ankara Cezaevi'nde hapis yatarken ise aynı gazetede Bir Hukukçu isimli makaleleri yayınlandı. Öyküler, radyo piyesleri, küçük fıkralar ve şakalar kaleme alan Kanık, toplumdaki alt ve üst tabaka insanların yaşamlarını karşılaştırdığı eserleriyle tanındı. Özellikle, mizahi öyküleri ile öne çıktı. 1952 yılında yayınlanan Mahpushane Çeşmesi isimli romanında tutuklu bulunduğu günlerdeki gözlemlerini kaleme aldı. Adnan Veli ayrıca, 1952 yılında abisi Orhan Veli'nin vefatının ardından Orhan Veli İçin isimli bir kitap derledi. 1953 yılında Yeditepe Yayınları tarafından basılan bu kitapta şairin yaşamı, sanat anlayışı ve ölümünden sonra yapılan yorumlar ve yazılan makaleler yer alır. Yazar, 6 Aralık 1972'de 56 yaşındayken vefat etti.