Marf Orfası

Zion Lacroix
Magandalar. Orospular. Mide bulantıları. Baş dönmeleri. Ufak göz karamaları. Sallantılı dönemler. Sallantılı günler. Sallanan şeyler. Potansiyel hastalıklar. Zeka geriliği. Olmayan iş Pişmeyen aş. Bazı şeylerin uğramadan gitmesi. Mesela para. Mesela şöhret. Mesela samimiyet. Duygular mesela. McDonald’s.
Kambur yürüyen yaşlılardan bir tanesi kürdan kullanmanın ayıp olduğunu ileri sürüyor. Çanaktan şarap içen bar ahalisi bu fikri gündemi değiştirebilecek güçte bulunuyor. Yaşlıysanız ve kambur yürüyorsanız gündemle işiniz olmamalı.
Bana bir masal anlat baba.içinde para olsun. Harcasamda bitmesin ve ben ölümsüz olayım.
Biliriz ki sayısız kitap vardır. Sayısız vakit yoktur. Sayısız hissiyat yoktur. Sayısız düşünce vardır. Sayısız aşk vardır. Sayısız nefret vardır ama ilişkiler kısıtlıdır. Her bağın bir sayısı ve süresi vardır. Süre maddi aleme özgü bir mevhumdur. Mevhumlar icat edilmiştir. İcatlar fanidir. Faniler ölümü tadacaktır.
Sen kiminlesin peki? Sen neden çarptın kapıyı o zaman? Neden kafan taşlaşıyor? Neden dünü bugünde bırakamıyorsun? Neden sahneyi terk edemiyorsun?
SABAHATTİN ALİ'YE BİR DOKÜMANTER SÖZÜM VAR
Bağımlıyım kulaklarımdan seken seslere. Dinlemek istiyorum. Kuru karanlıkta inleyen köpeğim ben, ne olur kemiğimi verin. Saklanmayın hiç, buyrun gelin. Bir tef olayım ki vurun. Sizler uyurken betonlara kazıdığım düşlerimi okuyun. Bağımlıyım ben kalbimde sönen yüzlere. Kanamak istiyorum. Tan vakti düşüp yuvasından boynunu kıran kuşum ben, lütfen yumurtalarıma sahip çıkın. Çalmayın, bir kez olsun sevin. Bir kuşak olayım ki sarmalayın. Al düşene dek şakaklarınıza, kötü niyetleri baltalayın. Taze buğdayın yumuşak kokusu davet ediyor beni önümdeki cumbaya. Benekli böcekler raks ediyor iki damla yağmur için. Elimdeki salçalı ekmek atlayıp, kendini sarı çekirgelere armağan ediyor. Korkuyorum. Dedemin hatrına yaşıyorum.
31 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.