Marf Orfası

Zion Lacroix
CAN KORUR'UN ÖNSÖZÜ
Anlatının, edebiyat dünyasının üvey evladı muamelesini görmesinden daima büyük bir rahatsızlık duymuşumdur. Belki bu metin de bir hikayeden çok bir anlatı olduğu için gereken değeri görmeyecek. Hikayesi olmayan bir karakterin günlerini okuyoruz, onun hayatının dolgu malzemelerini. Günlerini nasıl geçirdiği, kimlerle seviştiği, ne için acelesi olduğunu bir bir anlatıyor bize. Zamanını bölerek, parçalayarak daha iyi yaşıyor. Günlerinin uçuculuğunu gözümüze gözümüze sokuyor, koş diyor koşmaya devam et.
DİKKAT ET HAYVAN, BOZACAKSIN!
Anlamlandırmak zor biliyorum. Kullandığım arabanın arka koltuğunda kim bilir kaç bebek ziyan oldu. Onların yasını tutsam, bana devrileceğim bir omuz olur musun?
Cümleler uzarsa ömür kısalır.
Biliriz ki sayısız kitap vardır. Sayısız vakit yoktur. Sayısız hissiyat yoktur. Sayısız düşünce vardır. Sayısız aşk vardır. Sayısız nefret vardır ama ilişkiler kısıtlıdır. Her bağın bir sayısı ve süresi vardır. Süre maddi aleme özgü bir mevhumdur. Mevhumlar icat edilmiştir. İcatlar fanidir. Faniler ölümü tadacaktır.
Bir pazar günü aktivitesi olarak yaşlılığımla tanışıyorum bugün.
Bana bir masal anlat baba.içinde para olsun. Harcasamda bitmesin ve ben ölümsüz olayım.
31 öğeden 21 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.