Masal Araştırmaları

Saim Sakaoğlu

Masal Araştırmaları Sözleri ve Alıntıları

Masal Araştırmaları sözleri ve alıntılarını, Masal Araştırmaları kitap alıntılarını, Masal Araştırmaları en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Yeni Dönem: Üniversitelerde İlk Masal Çalışmaları
Prof. Dr. Selâhattin Olcay olan bilim kurulunun önünde tezini savunarak Türkiye 'de halk masalları üzerine doktarasını tamamlayan ilk araştırıcı oldu.
Tarih Öncesi Görüş / Mitoloji Okulu
Masalların kökü Hint Mitolojisi'nde (Veda'larda) aranılmalıdır.
Sayfa 20 - G.Huét 'in görüşüKitabı okuyor
Reklam
Tarihî Görüş/Hindoloji Okulu
İlk görüşte olduğu gibi bunlar da.Hindistan'ı kaynak olarak kabul ederler; ancak masalların bu alanda , tarihî devirlerde şekillenip yayıldıkları görüşü ileri sürülür.
Sayfa 23 - HUÉT'İN değerlendirmesiKitabı okuyor
Masalların Kaynakları
Gedeon Huet'nin sınıflandırması aşağıdaki gibidir: A.Tarih Öncesi Görüş (Kablettarih Nazariyesi) B. Tarihi Görüş (Tarihi Nazariye) C. Etnografik Görüş (Etnografik Nazariye)
Masalların Kaynakları
Masalların kaynağı konusu gündeme gelince, genellikle üç dönem ve her biriyle ilgili birkaç ad hatırlanır. Gédéon Huét 'nin sınıflanması aşağıdaki gibidir: A.Tarih Öncesi Görüş (Kablettarih Nazariyesi) B.Tarihî Görüş (Târihi Nazariye) C.Etnografik Görüş (Etnografik Nazariye)
Reklam
Parçalanan Mitler Görüşü
Masallar eski mitlerin parçalanmış şekilleridir. Bunlar ancak içinden çıktıkları mitlerin kesin olarak açıklanmasıyla anlaşılır.
Sayfa 6 - AkçağKitabı okudu