Ahmet Ümit
Evvel zaman içinde kalbur saman içinde, cinler cirit oynar iken eski hamam içinde, bir varmış bir yokmuş.Aydınlık bir göğü, parıltılı bir denizi, verimli toprakları olan güzel mi güzel bir ülke varmış. Bu kitaptaki masalları annemden dinledim. Annem de küçükken bir masalcıdan dinlemiş. Dedem kızının gönlünü hoş tutmak için bir masalcı tutmaktan çekinmemiş anlaşılan. Annem daha pek çok masal dinlemişti ama hepsini anımsamıyordu. Bana da anlatmış, ben de anımsamıyordum. Aslına bakarsanız bu kitaptaki masalları da çoktan unutmuştum. Yıllar sonra Antep'e baba evine döndüğümde, biraz da rastlantı sonucu annem yeniden anlattı bu masalları. Ahmet Ümit'ten hem küçüklere hem büyüklere masallar! Polisiye roman kurgusuyla; soluksuz takip edilen, hepsi birbirine bağlanan beş masal. Padişah'la beraber Şapkacı'nın, Müezzin'in, Demirci'nin, Kuyumcu'nun, Köradam'ın serüvenlerinin peşinde, adeta Binbir Gece Masalları lezzetiyle.
160 sayfa · İlk Yayın Tarihi: 1995

Puan vermedi
Adı üstünde masal masal içinde... kitap birbirine bağlı beş masaldan oluşuyor. İstanbul Hatırası kitabı ile tanıdığım yazar Ahmet Ümit yine çok güzel bir kitap yazmış.Kitabın içinde hem büyüklerin hem de küçüklerin işine yarayacak öğütler var. Evinizde küçük çocuklar varsa birlikte okumanızı tavsiye ederim...
Puan vermedi
Kelimenin tam manasıyla tatlı bir masal kitabı ama bence 7'den 77'ye tüm çocuklar için hem akıcı hem eğitici olmuş keyifli bir okuma deneyimi idi bilhassa çocuklara okunabilir ama çok küçük olmamali emin olun okuyan yetişkin de çok keyif alacaktir
Puan vermedi
Ahmet Ümit, çocukken annesinin ona anlattığı masalları derlemiş, özlerini bozmadan eklemeler yaparak düzenlemiş ve bizlere sunmuş Masal Masal İçinde kitabında. Halkını çok seven iyiliksever bir Padişah vardır ancak yaptığı iyilikleri anlatmayı ve övgüyü çok sever, haliyle etrafında dalkavuklar eksik olmaz. Bu duruma üzülen ve Padişah’ın aynı zamanda çocukluk arkadaşı olan Vezir, Padişah bir gün kendisinden daha iyiliksever birisinin olup olmadığını sorduğunda, açık yüreklilikle “Evet vardır” der. Dalkavukluğa alışmış olan padişah bu cevap karşısında çok şaşırır ve kendisinden daha iyi olan bu kişiyi tanımak ister. Bu kişi Köradam’dır. Vezirle beraber Köradam’a giderler ve ensesine vurana bir kese altın verdiğini görürler. Köradam’ın hikayesini merak ederler. Köradam bir şartla anlatmayı kabul eder, tek şartı yine tuhaf bir davranışı olan Kuyumcu’nun hikayesini öğrenmeleridir. Padişah ve Vezir bu şekilde Kuyumcu’dan Demirci’ye, Müezzin’e, Şapkacı’ya sırasıyla gitmek zorunda kalırlar. Şapkacı’nın hikayesini öğrendikten sonra, her birinin hikayesini dinleyip, diğerine anlatarak geri dönerler. Her masal bir insani değerin önemine vurgu yapmaktadır. Paylaşmamak, savurgan olmak, kıskançlık, açgözlülük ve sabırsızlık bu anlatıcıların hayatlarını etkilemiştir.  Klasik masallarda alışageldiğimiz üzere bu masallarda mutlak iyi ve mutlak kötü yoktur. İyi ve kötü davranış aynı insanda, doğru ve yanlış bir arada bulunabiliyor. Ahmet Ümit’in akıcı dili ve temiz türkçesi ile masaldan masala sürüklenmeyi vaat ediyor okuyucuya bu güzel kitap. İyi Okumalar...
Masal Masal İçindeAhmet Ümit · Yapı Kredi Yayınları · 20198,9bin okunma
Masal deyip geçmeyin bu çok başka...
10/10 puan verdi
Merhabalar sevgili okurlar. Okumayı seven herkese selam olsun :) Öncelikle belirtmek isterim ki bu benim Ahmet Ümit'in okuduğum ilk eseri. Fakat benim üzerimde öyle bir etki bıraktı ki,
Puan vermedi
Insanın eksiklerini gün yüzüne çıkaran okudukça kendinden parçalar bulmana eksiklerini görmeni sağlayan yetişkin masal anlatimi olan guzel bir kitap ve unutulmamasi dileğiyle aklımın bir köşesinde varlığın daim olsun dediğim bir kitap oldu .
“Acıyı bilmeden sevincin anlamını kavrayamayız.” ’ Diyor kitabında
Masal Masal İçinde
bizlere nasihat dolu bir masal kitabı. Her insanın hatalara ne kadar elverişli olduğunu okuduğumuz masalların
160 syf.
10/10 puan verdi
Ahmet Ümit’in polisiye tarzı dışında daha çok çocuklara yönelik gibi dursa da büyüklerinde okuyabileceği bir kitabını okudum. Masal masal içinde adı gibi iç içe girmiş masallardan oluşuyor okuması gayet keyifliydi, tavsiyedir. İyi okumalar.
Masal Masal İçindeAhmet Ümit · Everest Yayınları · 20188,9bin okunma
Soğuk tatlı gibi masallar
143 syf.
9/10 puan verdi
Kitabın önsöz kısmı yani başlangıç kısmı bile bir merak uyandırdı. Ahmet Ümit'in farklı tarzda yazdığı ve benim okuduğum 2. Kitabı. İsminden anlaşıldığı üzere 6 masal var. Hepsi de birbirinden güzel. Çok zevkli, verilmesi gereken ders sonunda yazılmış, bazı yerlerde ben çok üzüldüm mesela. Şapkacının hikayesinde içim acıdı biraz. Her hikaye birbirine bağlı aslında. Zincir gibi ama farklı tadları var. Ben Ahmet Ümit'in polisiye romanda uzman sanardım ama sadece polisiye değil her alanda iyi bir kalemi var. Ben Stefan Zweig hayranı olarak Ahmet Ümit'e de hayranım kalemi olarak. Hem de ortak yönleri olarak sade, akıcı, gereksiz ayrıntı olmayan, kısa cümleler ile derin anlam taşıyan cümleleri var. Demem o ki gece yatarken muhteşem gidecek bir kitap. Ben çok severek okudum. Zevkle okuyacaksınız. Tavsiye ederek günleriniz güzel geçsin diyorum. Sevgiyle kalın efenim 🙃
Masal Masal İçindeAhmet Ümit · Doğan Egmont Yayıncılık · 20138,9bin okunma
adlı kitaplarından sonra
'in farklı bir yönünü
Sokağın Zulası
Sokağın Zulası
adlı kitabında derlediği şiirleriyle keşfetmiştim. Şimdi de canım biraz masal okumak istedi. Bir de baktım ki ne göreyim? Karşımda
Masal Masal İçinde
gibi bir seçenek vardı. Böylece Ahmet Ümit'in yine farklı bir yönünü daha keşfedebilecektim. Aslında büyük bir beklentim yoktu ama açıkçası gayet beğendim. Kitabın başında bir harita var. Sarayda başlayan yolculuğunda bir padişah ve onun veziriyle birlikte kentten kente yürüyüp ilginç insanların hikâyelerini dinleyeceksin. Hele kuyumcunun hikâyesi... Ah, iğrenç insanlar! Yukarıda bahsettiğim diğer kitaplar da birbirinden güzeldi. Onları da okumanı tavsiye ederim. Bir fikir edinmek için de incelemelerimi okuyabilirsin. Aşağıya bağlantılarını bırakacağım. Aşkımız Eski Bir Roman: #139649971 Kırlangıç Çığlığı: #153136677 Sokağın Zulası: #164270176 Keyifli okumalar!
143 syf.
8/10 puan verdi
Masal Masal İçinde kitabı, birbiri ardına bağlanan 5 masaldan oluşmakta. Kitabın içerisinde anlatılan her masal, insanoğlunun yapabileceği hataları gözler önüne sermektedir. Kıtabın içerisinde bulunan her masal yol gösterici nitelikte. Okurken "vay be, şaka gibi, hiç beklemiyordum" tarzında şaşkınlık ifade eden cümleleri inanın okurken siz de kullanacaksınız. Okuyan her bireyin mutlaka kendine de pay çıkarabileceği, sürükleyici masallarıyla 7den 70e herkesin bir çırpıda okuyacağı keyifli bir kitap. Kesinlikle tavsiye ediyorum :)
Masal Masal İçindeAhmet Ümit · Doğan Egmont Yayıncılık · 20138,9bin okunma

Ahmet ÜmitYazar · 39 kitap
Ahmet Ümit, 1960’ta Gaziantep’te doğdu. 1983’te Marmara Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü’nü bitirdi. 1985-1986 yıllarında, Moskova’da, Sosyal Bilimler Akademisi’nde siyaset eğitimi gördü. Şiirleri, 1989 yılında Sokağın Zulası adıyla yayımlandı. 1992’de ilk öykü kitabı Çıplak Ayaklıydı Gece yayımlandı. Bunu Bir Ses Böler Geceyi, Agatha’nın Anahtarı, Şeytan Ayrıntıda Gizlidir adlı polisiye öykü kitapları izledi. Hem çocuklara hem büyüklere yönelik Masal Masal İçinde ve Olmayan Ülke kitapları ile farklı bir tarz denedi. 1996’da yazdığı ilk romanı Sis ve Gece, polisiye edebiyatta bir başyapıt olarak değerlendirildi. Bu romanın ardından Kar Kokusu, Patasana ve Kukla yayımlandı. Bu kitapları Ninatta’nın Bileziği, İnsan Ruhunun Haritası, Aşk Köpekliktir, Beyoğlu Rapsodisi, Kavim, Bab-ı Esrar, İstanbul Hatırası, Sultanı Öldürmek,Beyoğlu’nun En Güzel Abisi ve Elveda Güzel Vatanım adlı kitapları izledi. Ahmet Ümit’in, İsmail Gülgeç’le birlikte hazırladığı Başkomser Nevzat-Çiçekçinin Ölümü ve Başkomser Nevzat-Tapınak Fahişeleri, Aptülika (Abdülkadir Elçioğlu) ile birlikte hazırladığı Başkomser Nevzat-Davulcu Davut’u Kim Öldürdü? ve Bartu Bölükbaşı ile birlikte hazırladığı Elveda Güzel Vatanım-İttihatçıların Yükselişi adlı çizgi romanları da bulunmaktadır. Eserleri yirminin üzerinde yabancı dile çevrilmiştir. Yazarın tüm yapıtları Everest Yayınları tarafından yayımlanmaktadır.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.