Ben kesilenin şahidi Ve haritanın şehidi Ben basit sözcüklerden doğan Çakıl taşlarının kanatlandığını gördüm Nidaların silah olduğunu gördüm Üstüme kalbimin kapısını kapatana kadar Barikatlar kalkınca benden Ve yolların yasağı Kalbim özgürlükle doldu Kaburgam taş Karanfili uzatırım Karanfili uzatırım.
Filistinli şairimiz, coğrafyasını şiirinde hissedebilirsiniz ve daha fazlasını. Şiiri bana 'Adonis' in şiirlerini anımsattı, aynı ruhla beslenmiş. Adonis' te dediğim gibi şiirinin derinliği çok iyi. Kesinlikle kaçırmayın derim bu tarz sevenler.
Rita seni seviyorum. Seni seviyorum. Sen uyu ben gidiyorum Taş yürekli bir güvercin gibi nedensiz gidiyorum Nedensiz gidiyorum cılız bir esinti gibi Rita seni seviyorum. Seni seviyorum. Sen uyu Tam on üç kış sonra soracağım Soracağım: Hâlâ uyuyor musun Yoksa uyandın mı? Rita! Rita seni seviyorum Seni seviyorum...