Burçak Çerezcioğlu
Yaşam ve ölüm arasındaki çizgi bazen çok incelebilir. Bu çizgide yaşanan hayatlar vardır. Can yakıcı hayatlar. Emek emek büyütülen sevgiler vardır. Cesaret olmadan tek adım atılamayacak tehlikelerin içine sokar insanı. Acıya beklenmedik faturalar çıkarır. En umulmadık anda, renkler değişir. Küçücük bir yaşamın ardında kalan, insanın kendisinden büyütüp sevdiği, korumaya yazgılı olduğu bağlılıklar vardır. Burçak Çerezcioğlu, 16 yaşında lösemiden öldüğünde, cesareti, sevgiyi ve yaşamı tanıyordu. Bu kitapta, kısa bir yaşamın kederini, güzelliğini acısını, bir savaşı okuyacaksınız. Ne yazıktır ki kurmaca olmayan bir hayatın öyküsünü.Bir babaya, bu dizeleri yazdırmış bir hayatın. Sabahları Hasta uyanmanı istiyorum. Hastaysan eğer Yaşıyorsun demektir.
288 sayfa

Yüreğiniz dayanacaksa okuyun! /İnsan üzüntüden nasıl ölmüyor anlamıyorum!
9/10 puan verdi
Ah, Yüreğim zor dayandı satırları okurken... Adım adım şahit olmak çok zor bu acıya.
7/10 puan verdi
Hiçbir zaman, hiçbir yerde bulamam mutluluğu çünkü o içimde. Mavi Saçlı Kız. Amansız bir hastalığa yakalanıp çocukluktan gençliğe adım atmaya çalıştığı dönemde tuttuğu günlükten kitaplaştırılan gerçek bir yaşam öyküsü. Genç kızın yaşama tutunmaya çalışması ve mavi saçlarının güzelliğini anlatışı, ailesinin çaresizliği ve kızlarının anısını yaşatmaya karar alışları. Yaşayamayanlar için de yaşayın her anınızı. İnsanın içini burkan, hüzünlü bir hikaye. Keyifli okumalar, kitapla kalın. Keşke hep hoşça kalabilsek...
10/10 puan verdi
Lösemili genç bir kızın günlüğünü ve fotoğraflarını barındıran; yaşama sevinci, ölüm ve aşk konularını iç içe işleyen ve kitabın yazarının kitabın kahramanı olduğu eserdir. Sarsıcıdır. Uzun süre
Mavi Saçlı KızBurçak Çerezcioğlu · Yapı Kredi Yayınları · 201612,8bin okunma
Bu yazı aslında bir inceleme değildir.
9/10 puan verdi
Soğuk bir yazı olacak, daha ilk cümleden belirtmek isterim. Kitabı okuduktan sonra sıcağı sıcağına yazsaydım, çok daha soğuk bir yazı olabilirdi, olacaktı da. Lâkin birtakım cenaze durumları ve
Mavi Saçlı KızBurçak Çerezcioğlu · Yapı Kredi Yayınları · 201612,8bin okunma
Okumakta zordu, yaşamakta. Peki bitti mi, kim bilebilir..
10/10 puan verdi
(İnceleme değildir.) Evet, Burçak, gittiğin yerde umarım mutlusundur.. Seninle tanışmayı hep erteledim, korktum. -Zaten ben bu hastalığı hatırlatan her şeyden kaçıyorum sanırım.- Okumakta yaşamak kadar zormuş gerçekten. İlk hastaneye yattığında ağrı krizleri geçirdiğinden bahsetmişsin. Yazması ne kadar kolay. Anlıyorum seni , hiç bir ilacın fayda etmediği o dayanılmaz ağrılar, bir bıçak alıp saplamak istiyor insan kalbine, sadece acı dinsin istiyor. Ağrılar, bitmeyen testler, ilaçlar, hastane kokusu, ailenin belli etmemeye çalışsalarda tedirgin yüz hali, mide bulantısı, halsizlik, kendinle verdiğin psikolojik savaş, delik deşik olmuş kolların.. Bu sadece bir hastalık olamaz, savaş bu, aynı zamanda kendinle verdiğin bir savaş. Kazananı da çok kaybedeni de. Daimi kazananlardan olmanız dileğiyle.. Neyse bu kadar melankoli ruha zarar :) Bu ilkbahar ve saçlarım rüzgarda savruluyor bu muhteşem bir şey :)) Aşk, sevgi, kariyer hepsi geçiyor size kalan geçirdiğiniz mutlu zamanlar :) Ve hayatta en önemli şey sağlık. Ve lütfen unutmayın; kimsenin sizi üzmesine izin vermeyin hep derim hayat üzülmek ve fazla ciddiye almak için çok kısa olabilir belli olmaz :)) oldu o zaman aşırı edebi içerikli yazımı burada noktalıyorum :)) Dipnot: “ Hoşça kal Burçak “
8/10 puan verdi
Çok küçük yaşta henüz hayatının ilk baharının başında kötü bir hastalıktan hayatını kaybeden bir genç kızın sarsıcı hikayesi. Bazen durup başka insanların hikayelerini de düşünmemiz gerektiğini canlı bir şekilde hissetmek isteyen herkes deneyebilir.
Puan vermedi
" Sen hey günlüğüm`ü okuyan çok şanslısın. " diyor başlarken Burçak... Sanki yıllar geçecek günlüğü`nü okuyacaklarını biliyormuş gibi. 12 yaşından günlük tutmağa başlar Burçak. İlk başta her şey normaldir. Okurken de görürsünüz. Doğal genç kız düşünceleri. İronik olanı ne biliyor musunuz? Burçak ; günlük tutmağa Anne Frank`a özenerek başlıyor. Sonunun ona benzeyeceğini bilmeye bilmeye... Kitab`ı eleştirmek gibi bir niyetim yok. Buna hakkım olmadığını da biliyorum. Nasıl eleştire bilirim ki, nasıl niye böyle yazmış diyebilirim ki, yaşadıklarını yazdığını bile bile... Elimizde olanların, yanıbaşımızda duranların hatta bizden uzak duranların da kıymetini bilelim... Hayat çok kısa... Bugün yanımızda olduğunu bildiğimiz birini yarın göremeye biliriz... Onun için kimsenin kalbini kırmamaya çalışalım. Mavi Saçlı Kız bize bunları anlatmağa çalışıyor... Keyifli okumalar.
8/10 puan verdi
Burçak.. Kısacık ömründe öyle değerli bir hatıra bıraktın ki ardında; yıllar sonra bile aklımıza her geldiğinde boğazımızı düğüm düğüm edecek, sevdiklerimizin kıymetini hatırlatacak. Teşekkür ederim..
Puan vermedi
Merhaba 1k okurları! Çok düşündüm inceleme yazıp yazmamak için. Gel git yaşadım. Nasıl yazsam, nereden başlayıp nerede bitirsem diye. Ama sonunda kaydetmem gerek diye karar verdim. Kitaba puan
10/10 puan verdi
Genç yaşlarında lösemiye yakalanan ve 16 yaşında ölen Burçak çerezcioğlunun güncesi.. "sabahları hasta uyanmanı istiyorum hastaysan eğer, yaşıyorsun demektir..." bir babaya bunu yaşatan bir süreci anlatır bu kitap. Okurken çok tuhaf şeyler hissediyor insan. gencecik bir kızın umutlarına, hayallerine, aşklarına tanık oluyorsunuz. sonunu bile bile keşkelerle okuyorsunuz 200 küsür sayfayı. her hayalinde bir şeyler acıyor insanın içinde. biliyorsunuz ki gerçekleştirecek kadar zamanı olmayacak hiçbir zaman.

Burçak Çerezcioğlu
Burçak ÇerezcioğluYazar · 2 kitap
15 Mayıs 1979' da İzmir'de doğdu. 11 Mayıs 1995' de doğum gününe 4 gün kala İzmir'de lösemiden öldü. Burçak hayata gülen gözlerle bakabilen, hayata bağlı, neşeli bir kızdır. Hayatta iki hedefi bulunmaktadır. Birincisi sinema sanatçısı, tiyatro oyuncusu veya manken olmaktır. Yani tanınmış, ünlü biri olmak istemektedir. Burçak'ın ikinci arzusu ise Amerika'ya gitmektir. Burçak çok küçük yaştan beri Amerika'da yaşamak, orada okumak istemiştir. Bu hedefi gerçekleşir ama Amerika'ya orada yaşamak için değil, son günlerini iyi geçirmesi için gider. Çünkü Burçak lösemi hastalığına yakalanmıştır.14 yaşında iken sırt ağrıları, halsizlik gibi nedenlerden dolayı hastaneye giden Burçak'ın önce sınav stresinden dolayı psikolojik bir rahatsızlığı olduğu söylenir, aynı belirtilerin artmasıyla tekrar hastaneye giden Burçak'a bu kez bir tür kemik hastalığına yakalandığı söylenir. Rahatsızlığının artmasıyla hastaneye tekrar giden Burçak'ın lösemi olduğu anlaşılır. Ailesi perişan olur, çok üzülürler ve bu hastalığı Burçak'a anlatmaya karar verirler. Burçak hastalığını öğrenince önce şaşırmış, inanamamıştır, ancak hiçbir zaman yılmamış, her zaman kurtulacağını düşünmüştür. Ve doktorların iki ay ömür biçtikleri Burçak yaşama azmi ile iki sene hayatını sürdürmüştür. Ailesi Burçağın Almanya'da tedavi olmasının daha iyi olacağını düşünerek Burçak'ı Almanya'ya götürmüşlerdir. Herkes Burçak için seferber olmuş, her yerde yardım için çalışmalar yapılmıştır. Burçak'ın en büyük korkusu saçlarını kaybetmek olmuştur, ama hiçbir zaman saçları tam olarak dökülmemiş ve dökülen saçları da peruk yapılmıştır. Burçak'ın rahatsızlığın arttığı bir dönemde doktorun tavsiyesi ile ailesi en büyük arzusunu yerine getirmek için Burçak' Amerika'ya götürmüşlerdir. Burçak'a ise iyileştiği için kendisine bir armağan olduğu söylenmiştir. Ancak yapılan tüm çabalara rağmen Burçak kurtarılamamış, rahatsızlığa daha fazla dayanamayan Burçak 16. doğum gününe 4 gün kala sonsuzluğa kavuşmuştur.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.