Richard Bach
İşte sana yeryüzündeki görevinin tamamlanıp tamamlanmadığını anlaman için bir test: Eğer yaşıyorsan, tamamlanmamış demektir. Jonathan Seagutt (Martı) yayımlandıktan sonra bana çok sorulan sorulardan biri de şuydu: “Richard, bundan sonra ne yazacaksın? Jonathan’dan sonra ne gelecek?” O zamanlar bir şey, bir tek kelime bile yazmama gerek olmadığı, kitaplarımın bir bütün olarak onlardan söylemelerini istediğim her şeyi söyledikleri yanıtını verirdim. Bir süre aç kaldıktan, arabam haczedildikten falan sonra gece yarılarına kadar çalışmak zorunda olmamak hoş bir şeydi doğrusu. Yine de hemen hemen her yaz çift kanatlı antika uçağımı Amerikan ortabatısının yemyeşil çayırdan denizlerine çıkarır, üç dolara yolcu alırken o eski gerilimi hissetmeye başladım yeniden -söyleyecek bir şeyler kalmıştı ve ben de bunları söylemiş değildim. Yazmaktan hiç hoşlanmam. Orada karanlıkta bir fikre sırt çevirebildiğim takdirde, ona kapıyı açmaktan kaçınabildiğim takdirde kaleme bile uzanmam. Ancak arada sırada ön duvar büyük bir patlamayla uçan cam, tuğla ve kıymık olarak içeri yıkılır, molozların üzerinden biri gelir ve boğazımdan yakalayarak hafif bir sesle, “Beni kelimeler halinde kâğıda dökmeden seni bırakmam,” der. Mavi Tüy’le böyle tanıştım.
141 sayfa · İlk Yayın Tarihi: 1993

142 syf.
9/10 puan verdi
“Belki de bu kitabı elinizde tutuyor olmanız bir raslantı değildir; belki bu serüvenlerde sizin buraya hatırlamak için geldiğiniz bir şeyler vardır.” Bu kitabı okumaya karar verirken böyle bir niyetim var mıydı emin değilim ama bana bir şeyler hatırlattığı kesin. Mavi Tüy, birine sorduğum “Hayatında ve düşünüş tarzında köklü değişiklikler
Mavi Tüy: Gönülsüz Bir Mesihin Serüvenleri
Mavi Tüy: Gönülsüz Bir Mesihin SerüvenleriRichard Bach · Epsilon Yayınları · 20131,162 okunma
112 syf.
9/10 puan verdi
Bir gün yolunuz bir sahafa düşerse, hiç aklınızda olmayan -kitaplar dünyasına yeni adım atmış biri olduğunuzu da düşünürsek aslında hiç bilmiyor olmanız da ilginç sayılamaz- bir kitap birdenbire yüzlerce kitabın arasından uzanır size. Ruhunuza mı uzanır, bilmem. Aradan yıllar geçse de unutamadığınız bir andır işte o. Zira öyle bir kitaptır ki söz konusu kitap; bas bas bağırır; "kapama kitabı" diye. Bir mucize beklediğinizi düşündüğünüz anlarda der ki; mucize belki de kitaptır! O kitabı okuduğunuz andan itibaren kitaplar dünyasında yaşamaya başlamışsınızdır. Ne zaman aklınıza bir şey takılsa, fallardan beklemezsiniz yanıtı; kitaplara sarılırsınız. Hem ruhsal hem fiziksel :) Yıllarca dönüp dönüp kendini okutan bu kitaba özellikle. Mavi Tüy, böyle bir yaşama sarılışın öyküsü benim gözümde. Öyle kıymetli bir kitap ki mucizenin ta kendisi. Bazı kitaplar vardır ya hani, minik boyutlarına bakmadan ne mesajlar verir. Neler neler anlatır duymak isteyene. Bu kitap bir mucizeydi; çünkü öyle olduğuna inanıyordu! Diyor ki, sen kendine inan. Yeter ki inan.
5/10 puan verdi
İşte sana yeryüzünde ki görevini tamamlanmadığını anlaman için bir test: Eğer yaşıyorsan , tamamlanmamış demektir. Güzel bir kitap olarak şiiri ve konu anlatımı olarak güzel bir kitaptı beğenerek okudum...
112 syf.
7/10 puan verdi
Martı jonathan la aynı tarzda yazılmış farklı bir hikaye. yazarın başarısı iki hikayenin arasında benzerlik olmasına rağmen bize yaşattığı duygunun aynı olmasıdır.
5/10 puan verdi
Mavi Tüy, daha önceki okumuş olduğum Martı kitabının yazarı olan Richard Bach'ın serisi gibi olmuş. Insanların düşünceleriyle yapabileceklerini metafor şeklinde anlatması biraz daha ilgi çekici kılıyor aslında. Kitap kahramanlarından Donald'ın bir mesih olduğu düşünülüyor fakat o sadece her insanın onun da yapabileceklerine inanıyor.Richard ile yaptıkları düşünce eyleminden sonra aslında herşeyin sadece düşünceden ibaret olduğunu gösteriyor. Demem o ki düşünce yolunuzu odaklandirarak suda yürüyebilir fakat toprakta da boğulabilirsiniz...Okur kalın.
9/10 puan verdi
Bu kitap aklınızda ya da elinizde ise vardır bir nedeni diyerek başlamak istiyorum. Richard Bach’ın ilk kitabı Martı’nın devamı gibi hissedip sıralamaya koyabilirsiniz. Benim önceliğim Mavi Tüy oldu. Hiçbir şeyin tesadüfi olmadığı gibi bu da değildi bence. Anlamlandıramadığım içinde kaybolduğum ara ara kitabın kapağını kapatıp düşündüğüm bir soruyla ya da bir cümleyle beni bambaşka yerlere götüren kısa ve öz anlatıp bu kadar derin manalar çıkardığım bir kitap olmamıştı bu zamana kadar. Şanslı olduğumu hissediyorum. Tavsiye üzerine aldığım bu kitabı okumayanlara tavsiye ediyorum. Bu bir akıma dönüşmeli; çünkü hakediyor.. İşte sana yeryüzündeki yeryüzündeki görevinin tamamlanıp tamamlanmadığını anlaman için bir test: Eğer yaşıyorsan tamamlanmamış demektir. Diyerek incelememi bitiyorum. Umarım aradığınızı bulduğunuz bulduğunuzu sevdiğiniz bir kitap olur sizler için de. Ben bunun mutluluğunu yaşıyorum. Teşekkürler Richard Bach.
10/10 puan verdi
Mavi Tüy
Çocuklarım gibi seviyorum sizi Jonathan’dan uçup gelen bir mavi tüy. Bir şey diyeceğim sana, şu tırtıl meselesi vardı ya, şimdilerde o sözü değiştirip bir acayip şekle sokmuşlar, özlü söz diye paylaşıyorlar. Görsen gülersin.
8/10 puan verdi
Çok ama çok değişik bir kitaptı. Kitabın sonunda keşfettiğim şey çok çok başkaydı. Adam yazarken demiş ya bu kitaptaki herşey aslında yanlış olabilir. Diye bu laf doğrulanmıştı. Bitirdiğimde bunun anlamını çözdüm. Bir mesihin yani mucizeler yaratan bir adamın hikayesi vardı. Yazarımızın zihninde bu adamla nasıl karşılaştığını anlatıyordu aslında. Bilemiyorum yani, kitabı anlamak için okumanız gerekli. Ben şu an ne desem boş. Ben ne okudum ya diyorum şu an resmen hatta. Tuhaf. Son bir alıntı paylaşacağım; "Kuralı başkalarına kendine davranılmasını istediğin gibi davrana çevirsek bile, bizden başkasının kendisine nasıl davranılmasını istediğini nereden bilebiliriz? Ne kadar dürüstçe uygularsak uygulayalım kuralın anlamı şudur: Başkalarına, başkalarına gerçekten davranmak istediğin gibi davran."
10/10 puan verdi
“Bu kitaptaki her şey Yanlış Olabilir.” Bu şekilde hayatımızdaki her şey de yanlış olabilir, bu yanlışları düzeltmek için bir ses benim için bu kitap. Nitelik olarak Simyacı’ya benzemekte bana göre, sadece onun kadar popüler kültürde yer edinemiş.
2/10 puan verdi
Yazar, kitap boyunca okurlara felsefi bir dil ile düşüncenin gücünü anlatıyor. İnsanın hayatta yapmak istediklerini istediği sürece yapabileceğini, kararsız kaldığında ise hiçbir zaman gerçek bir doğrunun olamayacağını söylüyor. Ama bana kalırsa kitapta eksik bir şeyler vardı.

Richard Bach
Richard BachYazar · 16 kitap
Richard Bach (23 Haziran 1936) ABD'li yazar 1955'te Long Beach State College'e başladı. Kurgu ve hayal konusunda birçok eser yazdı. Kitaplarının çoğunu kendi hayatından esinlenerek yazdı. Hava Kuvvetleri'nde pilot olarak çalıştı. Ardından birçok işe girdi. Kitaplarının çoğunda bir şekilde uçmaktan bahsetti. 1970 yılında; yem bulmak için uçmak yerine hızlı ve akrobatik uçmayı seçen bir martının hikâyesini anlatan kitabı, Martı'yı yazdı. Kitap 10.000 sözcükten daha az olmasına rağmen kurgu ve kurgu dışı kitaplar arasında en çok satan oldu. Rüzgarla Uçmak'a kadar en çok satanlarda yer aldı. Rüzgarla Uçmak 1972'de 1.000.000'dan fazla kopya sattı. Son yıllarda hayranlarıyla ilgilenmeye başladı. 1990'larda bir Amerikan şirketinde hayranlarının maillerine cevap yazmaya başladı. Bach'ın 6 çocuğu bulunmakta ve Bette adında bir eşi var. Ardından gazeteci olarak işe başladı ve babasız büyümek hakkında bir kitap yazdı. Bach 1977'de, Martı filmini çektiği sırada, aktris Leslie Parrish ile evlendi. Bach'ın Sonsuza Uzanan Köprü ve Bir eserlerini etkileyen kişi oldu. 1999'da boşandılar. Martı kitapları arasında en iyi kitap oldu.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.