Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Medeniyetler Çatışması ve Dünya Düzeninin Yeniden Kurulması

Samuel P. Huntington

Medeniyetler Çatışması ve Dünya Düzeninin Yeniden Kurulması Sözleri ve Alıntıları

Medeniyetler Çatışması ve Dünya Düzeninin Yeniden Kurulması sözleri ve alıntılarını, Medeniyetler Çatışması ve Dünya Düzeninin Yeniden Kurulması kitap alıntılarını, Medeniyetler Çatışması ve Dünya Düzeninin Yeniden Kurulması en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Atatürk modelini izleyerek, Türkiye ekonomik kalkınmada ve çarkları dönen bir demokrasi yaratmada büyük gelişmeler sağladı.
Sayfa 180Kitabı okudu
Evrensel demokratik devrim, demokratizasyona yardımcı olan bir dış çevre yaratabilir fakat belirgin bir ülkede demokratizasyon için gerekli olan koşulları üretemez.
Sayfa 140Kitabı okudu
Reklam
Mustafa Kemal Atatürk Osmanlı İmparatorluğu’nun yıkıntılarından yeni bir Türkiye yarattı ve hem Batılılaşmak hem de modernleştirmek için muazzam bir çaba sarf etti. Atatürk bu yolda ilerlerken ülkenin İslami geçmişini reddederek Türkiye’yi “kutuplaşmış bir ülke” ve dini, mirası, gelenekleri, kurumları Müslüman olan ama yönetici elitleri tarafından modern, Batılı ve Batı’ya uyumlu olması için çalışan bir toplum haline getirdi.
Körfez krizi esnasında Türkiye'nin geleneksel dostlarından olan Almanya'nın, Irak'tan Türkiye'ye yapılacak bir füze saldırısını NATO'ya karşı yapılmış bir saldırı olarak görmeye karşı çıkması da Türkiye'nin güneyden gelebilecek tehditlere karşı Batılıların desteğine güvenemeyeceğini gösterdi.
Sayfa 208 - Okuyanus - Ekim - 2018Kitabı okudu
İnsanlar ve halklar arasında uzlaştırılabilir olmayan farklılıklar da olabilir, vardır da. Asıl mesele, farklı anlayış ve inanışların birbirlerinikuvvet yoluyla fehtetmeye kalkışmadan, barışçı bir biçimde bir arada yaşayabilmeleridir.
Sayfa 456Kitabı okudu
Yalnızca toy bir kibir Batılıları Batı’nın eşyalarını kullanmanın Batılı olmayanları “Batılılaştıracağını” düşünmeye itebilir.
Reklam
İslam’da Tanrı Sezar’dır; Çin ve Japonya’da Sezar Tanrı’dır; Ortadokslukta Tanrı Sezar’ın küçük ortağıdır. Kilise ile devletin birbirinden ayrılması ve aralarında sürekli tekrarlanan çatışmalar Batı medeniyetini simgelemektedir ve bu durum başka hiçbir medeniyette var olmamıştır. Otoritenin bu şekilde ikiye ayrılması Batı’da özgürlüğün gelişmesine muazzam bir katkı sağlamıştır.
Çin'in Doğu ve Güneydoğu Asya'da hakim güç olarak yükselişi, Amerikan çıkarlarına, bunlar tarihsel olarak kavrandığında, ters düşecektir.
Sayfa 470 - Okuyanus - Ekim - 2018Kitabı okudu
Cumhurbaşkanı Demirel, Başbakan Çiller ve diğer Türk liderlerin Türkiye'yi kültürler arasında bir köprü olarak tanımladıklarına dikkat çektim ve eğer böyleyse Türkiye'nin çok faydalı bir rol oynayabileceğini ileri sürdüm. Bunun doğru olduğunu düşünüyorum. Ancak söylemem gerekir ki köprü olmanın bazı zorlukları vardır. Bir köprü iki toprak parçasını birleştiren ancak ikisine de ait olmayan suni, kırılgan bir yapıdır.
Sayfa 179Kitabı okudu
Reklam
Belki Batı modernliği yarattı ama diğer toplumlar ve kültürler kendi kültürlerinden kendi kalkınma ve modernleşme tarzlarını geliştirebilirler.
Sayfa 179Kitabı okudu
Nisan 197'de Türkiye AT'ye tam üyelik için başvurdu. Bunu kamçılayan nedenlerden biri, Türk liderlerin Türkiye'deki demokratik eğilimleri ve modernizasyonu, kuvvetlendirme ve koruma ve islami muhafazakarlığı destekleyen güçleri soyutlama arzularıdır.
Sayfa 136Kitabı okudu
Batılı olmayan toplumların birliği ve Doğu-Batı ikiliği Batı’nın uydurduğu birer mittir. Bu mitler, Şarkiyatçılığın kusurlarından muzdariptir ki Edward Sait bunları haklı olarak “tanıdık olan (Avrupa, Batı, biz) ve yabancı olan (Şark, Doğu, onlar) arasındaki farklılığı” desteklediği ve ilkinin ikinciye üstünlüğünü varsaydığı için eleştirmiştir.
450 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.