Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Mehmed Akif

Sezai Karakoç

Mehmed Akif Gönderileri

Mehmed Akif kitaplarını, Mehmed Akif sözleri ve alıntılarını, Mehmed Akif yazarlarını, Mehmed Akif yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
“… bizler bugün Âkif’ler ordusu içinde O’na sesleniyor ve diyoruz ki: “Boşuna yaşamadın boşuna savaşmadın ve boşuna ölmedin.”
Sayfa 34 - Diriliş YayınlarıKitabı okudu
“İstanbul’un kalbi noktasında bir çocuk doğdu: Mehmet Âkif. İlkin Ragif’ken, halkın alışılmamışa olan uymazlığıyla Âkif olan Mehmet Âkif. Baba soyu Rumelili, Ana soyu Buharalı, doğuş yeri Fatih.Yani tam bir Doğu İslamlığının, Batı İslamlığının ve Merkez bir İslamlığının sentezi bir çocuk…”
Sayfa 10 - Diriliş YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Şimdi Âkif,gün gün ölen biri değil,saat saat doğan biridir.
Sayfa 58 - Diriliş yayınlarıKitabı okudu
Yeni ve taze bir ruhla ,İslâmı, çağın teknik ve maddî güçleriyle de donandıktan sonra, içimizde ve dışımızda ihya etmektir.
Sayfa 38 - Diriliş yayınlarıKitabı okudu
Türk edebiyatında,Âkif kadar,hayatı şiire ve şiiri hayata sokmuş şair yoktur.
Sayfa 37 - Diriliş yayınlarıKitabı okudu
Akif'in fikir kaynağı bizzat toplum ve toplumda yaşayan düşüncedir.
Sayfa 24 - Diriliş yayınlarıKitabı okudu
Reklam
"...ölen Akif toprağa düşen bir tohum gibiydi. Toprağa bir kar düştü. Sonra mevsim geçti, hava ısındı. Akif topraktan binlerce Akif olarak fışkırdı."
"Akif, 'şiirle düşünme' yi edebiyatımıza sokan hemen hemen tek şairdir. Bir toplumun, bir ömür başından geçenleri şiirle anlatması da diyebiliriz Safahat'a."
Reklam
Bir savaşta, askerleri heyecanlandırmak için komutanın yaptığı bir konuşmadır Akif'in şiiri. Ama savaş bittikten sonra, şehit olanlar için dikilen anıt ve kitabedir, o kahramanlığın destanıdır Yahya Kemal’inki.
Her yıkılanı, kalemiyle, şiiriyle kontrol ediyor, her teklifi, her tasarıyı ve her yapılanı değerlendiriyor, kıymet hükümlerine bağlıyordu. Bu uğurda, son yıllarında, İstiklal Marşı'nı yazdığı yurdundan uzakta, Mısır'da yaşadı. Dönüşü, âdeta ölümünü sezen sevgili yurdun, bir çekim kuvvetiyle oldu. Geldi ve sevdiği toprağa gömüldü ve vatan oldu. Sağlığında nasıl Milletse, ölünce de vatan oldu. Fakat ölen Akif toprağa düşen bir tohum gibiydi. Toprağa bir kar düştü. Sonra mevsim geçti, hava ısındı. Akif topraktan binlerce Akif olarak fışkırdı. Akif bugün ölmedi, bugün doğdu. Âkif bugün diriliyor.
Sayfa 55 - Yeni İstanbul,1963Kitabı okudu
Fâniliğin kaçınılmaz bir gerçeği olarak sona eren muhteşem Osmanlı çağının son ve başlayan Türkiye'nin ilk kahramanlık figürlerinin şiirini yapan, ebedi anıtlarını diken yalnız Akiftir: Çanakkale Şehitleri Destanı ve İstiklal Marşı.
Boşuna yaşamadın, boşuna savaşmadın ve boşuna ölmedin.
Demek ki, Akif, Milletin malı olmuş, Millet Ruhuna kök salmıştır. Akifin ruhu dirilmiş ve genç nesle sinmiştir, görüyoruz ve Akif, toprağa verilirken henüz duvarlara tutuna tutuna gezen çocuklar olan bizler bugün, bu yeni Akifler ordusu içinde O'na sesleniyor ve diyoruz ki: "Boşuna yaşamadın, boşuna savaşmadın ve boşuna ölmedin."
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.