Merdivenli Sokak

1 Kişi
Okunma
Beğeni
Görüntülenme
Bir kitaba kaç ömür sığdırabilirim ki, bilemiyorum. Bildiğim tek şey var: O da bu kitaba birçok hayatları sığdırmaya çalışacağımdır. Biliyorum ki, bu benim için hiç de kolay olmayacak. Sevdiğim insanların sadece arkalarında giderken bana bıraktıkları hayatlar var ve ben bunlarla yüzleşmeye hazır olmadığım hâlde bunu yapmam gerektiğini çok iyi biliyorum. İşte pek çok neden var ki bu kitabı yazmam için kalemimi elime aldırdı, hem de çocuk denilecek yaşlarda... O zaman buyrun bu güzel hikayeyi bizimle paylaşmaya..
Tahmini Okuma Süresi: 7 sa. 56 dk.Sayfa Sayısı: 280Basım Tarihi: 2021Yayınevi: Cağaloğlu Yayınevi
ISBN: 9786059502542Ülke: TürkiyeDil: Türkçe

280 syf.
8/10 puan verdi
Penbe ve Yorgo'nun eziyetli ama roman olan aşkını sade bir dille anlatan bir eser. Tasvirleri ilgiyle okudum romanın konusunun geçtiği ikinci kısmı oturdugum yere yakin bir yer olduğu için. Anılar o kadar güzelliklerle ve üzüntüler ile dolu ki okurken bizi düşüncelere eskilere götüren cümlelerle dolu. Gemlikten İstanbula sonra yaşanan olumsuzluklarla Gemliğe geri dönmesiyle mekan kavramını özetleyebiliriz. Hastalıklar çoğu zaman insanların hayatinda ne kadar büyük değişiklikler oluşturduğunu görüyoruz üzüntüyle. Suat doktor, Teyze, komşular ve akrabalar ile geçmişe yolculuk yaptıran eseri bir çırpıda okuyacağınıza eminim. Yazarın başka kitaplarını okuma merakı oluşturdu. Bazen hayat sizi mutlu etsede hüzünlü anılarına yanına hediye bırakıyor. Belkide bu da olgunlaşmamızı ve büyüyüp tecrübelerimizle kavrulmamızı sağlıyor. Sağlıklı olmak ve anı yaşamak çok önemli kavramlar... Iyi okumlar sonraki kitapta görüşmek üzere .
Merdivenli Sokak
Merdivenli SokakMine Dev · Cağaloğlu Yayınevi · 20214 okunma
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.