Mesnevi Terapi

Nevzat Tarhan

Mesnevi Terapi Sözleri ve Alıntıları

Mesnevi Terapi sözleri ve alıntılarını, Mesnevi Terapi kitap alıntılarını, Mesnevi Terapi en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
"Mantıksal zekâsı yüksek olan bir kişinin vizyonu vardır , parmakla gösteriliyordur , başarılıdır. Ama acaba mutlu mudur ?"
Sayfa 40 - Timaş YayınlarıKitabı yarım bıraktı
"Kötü dostla ünsiyet belaya bulaşmaktır..."
. Düşünmeyi öğrendim. Sonra kalıplar içinde düşünmeyi öğrendim. Sonra sağlıklı düşünmenin kalıpları yıkarak "düşünmek" olduğunu öğrendim. .
Mesnevi'den Söz
Ey oğul! Hırslı olanlar mahrum kalırlar. Hırslı insanlar gibi hızlı hızlı koşma; yavaş yürü!
“Nefsini alçak gören kişi, ne mutludur. Dağ gibi kendini üstün gören kişinin vay haline! Şunu iyi bil ki bu kibir, ululanma, herkesten üstün görme hali, öldürücü bir zehirdir. Ahmaklar bu zehirli şarabı içerek sarhoş olurlar.”
Aklın gözü kördür ahlak olmadıkça..
Insanın gözü kördür ışık olmadıkça Aşkın gözü kördür gerçekler olmadıkça Aklın gözü kördür ahlak olmadıkça Hırsın gözü kördür terazi olmadıkça Şöhretin görüş kördür tevazu olmadıkça Gücün gözü kördür erdem olmadıkça Paranın gözü kördür insaf olmadıkça Menfaatin gözü kördür empati olmadıkça Adaletin gözü kördür hakkaniyet olmadıkça Tabibin gözü kördür tıp etiği olmadıkça Medeniyetin gözü kördür bilgelik olmadıkça
Bedensel zeka değerleri; - iç disiplin - realist olmak - hedefe kilitlenmek - çeldiricilere ket vurmak - risk alabilmek - adanmışlık - takipçilik - fedakarlık - kararlılık..
250 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.