Messenger

İngilizce

Şifa Köyü
2026 1. kitabı
Okunma: 04 Ocak 2026 21:40
İlk iki kitabı bikaç bişey ekleyerek birbirine bağlayan bir kitaptı. Serinin üçüncü kitabı özellikle ilk kitap kadar iyi olmasa da kısa, sürükleyici ve basit bir dille yazılmış olduğu için gayet kendini okutan bir kitap. Başta söylediğim gibi bence asıl yazılma amacı konuları birbirine bağlamak olduğu için üstünde durmadan dördüncü yani son kitaptan devam edip seriyi bitirebilirsiniz.
Distopya
MesajcıLois Lowry · Arkadaş Yayınevi · 2018100 okunma
2025 24. kitabı
Serinin üçüncü kitabını da okumuş bulunmaktayım. Bu kitap da fena değildi. Son kitabı kaldı. Seri ilk kitabıyla sanki daha çok şeyler vaadediyordu ama okunmaya değer.
2025 17. kitabı
Seçilmiş Kişi serisinin üçüncü kitabı Mesajcı.İlk iki kitaptaki karakterlerin yerine yerleştiği kitap.Ne söylesem spoiler olacak bu yüzden "Ahh iyilik dolu yüce gönüllü Matty" diyerek burayı kapatayım. Bununla beraber doğanın bizden bağımsız olmadığını,biz kötüleştikce,bencilleştikçe ormanın da kötüleştiğini ve intikam için bilendigini görüyorsunuz.Kuantum dünyası her şeyin birbiriyle bağlantılı olduğunu söyler,biz de öyle gelişigüzel dünyaya fırlatılmış değiliz.En etkileyici kısmın da iyiliğin iyileştirdiği vurgusuydu.İyi olalım ve iyilik yapmaya devam edelim.New Age psikoloji akımları bizden verme duygumuzu alıp bencillestirmeye çalışsa da verici olmak iyidir.Elbette sınırlar önemli
MesajcıLois Lowry · Arkadaş Yayınevi · 2018100 okunma
Mesajcı (The Giver Quartet #3)
2020 40. kitabı
Okunma: 20 Temmuz 2020 11:35
Selam! Bu sabah, The Giver dörtlemesinin üçüncü kitabı olan 'Mesajcı'yı okudum. İlk kitapta Jonah'nın, ikinci kitapta da Kira'nın güçlerine ve yaşadıkları topluma odaklı romanlar okumuştuk. Bu kitapta da, ikinci kitapta tanıştığımız Matty karakterine ve Matty ile Kahin'in birlikte yaşadığı köye odaklı bir roman okuyoruz ve sonunda bu kitapta The Giver romanının kahramanı Jonas ve Kira ile Matty üçlüsünü bir arada görüyoruz. Bu kitabı da önceki iki kitap gibi çok sevdim ve özellikle serinin ilk kitabını 5 yıl önce okuyup, bu 5 yıl boyunca çok sevdiğim için ve sonu da çok açık uçlu olduğundan dolayı Jonas ve Gabe'e ne olduğu konusunda çok düşündüğüm için sonunda bu kitapta, ikisinin ilk kitabın sonunda gerçekten kurtulduğunu ve çok daha iyi bir topluluğa katıldıklarını görmek çok güzeldi. Kitapta, önceki iki kitapta olduğu gibi yozlaşmış bir toplum görüyoruz. Aslında, başta dışlanmış ve kendi topluluklarında kabul göremeyen insanların bir araya geldiği ütopik bir yer olan bu köy, insanların öz benliklerini maddi şeyler için takas etmeye başlamalarıyla, bencil bir topluluğa dönüşüyor ve dışarıdan gelen muhtaç insanları almamak için bir duvar örmeye başlıyorlar ve sonunda maalesef büyük bir fedakarlıkla her şey düzeliyor. Uzun zamandır bir kitabı okurken çok duygulanmamıştım ama bu kitabın sonu beni gerçekten çok duygulandırdı. Seriden geriye sadece tek bir kitap kaldı ama seriyi hemen bitirmek istemiyorum çok merak ediyor olmama rağmen. O yüzden sanırım son kitabı da gelecek ay okuyacağım.
2024 41. kitabı
Okunma: 10 Mayıs 2024 12:40
Lois Lowry’nin Seçilmiş Kişi dörtlemesinin üçüncü kitabı Mesajcı. Serinin üçüncü kitabında artık seçilmiş kişi ve maviyi toplamak’taki olaylar ve karakterler birleşmeye başladı. Bu sefer ana kahramanımız ikinci kitaptaki Matty idi. Onun güçlerini keşfedişini ve kullanışını okuduk. Meğerse bizim sümüklü Matty de Jonas ve Kira gibi yetenekli bir çocukmuş, onunki her ne kadar diğerlerinden farklı olsa da onlarınkinden çok daha değerli bir yetenek. Bu yetenek mevzusu çok sevmediğim bir element olmuş olsa da çocuk kitabı oluşundan güzel olduğunu kabul ediyorum. Bu kitapta kira artık babasının yanına dönmek zorunda kalıyor ve bunun için tabii ki yanında matty gidiyor. Yolculuk çok zorlu geçiyor zira orman artık kendini kapatmaya karar vermiş ve ziyaretçilerden hiç hoşlanmıyor. Matty gibi komik, haşin bir çocuk karakterini alıp ona böyle bir hikaye yazmak her yazarın harcı değildir sanki. Bu açıdan çok değerli ve yazarın yeteneğini gösteren bir kitap olduğunu düşünüyorum. Güzel bir hikayeydi, Son kitapta olacaklara hazırlık hikayesi gibiydi. Kitabın sonu her ne kadar yürek parçalamış olsa da beğendim.
2024 17. kitabı
Okunma: 06 Nisan 2024 22:27
Matty, Kahin'in yanında büyümüştür. Arada Kira ile görüşmeye devam etmektedir. Köyün Lider'in mesajlarını ormanda kaybolmadan sadece o iletmekteydi. Matty artık Takas Pazar'ına gidecek kadar büyüdüğünü düşünmektedir ama Kahin daha zamanı olduğunu belirttir. Zamanla Takas Pazarına gidenlerin davranışlarının hatta görünüşlerinin değiştiğini fark eder. Bunu tek o fark etmemiştir. Lider'de aynı şekilde bir problem olduğunu anlamıştır. Köy halkı artık dışarıdan gelenleri kabul etmek istememektedir. Kahin ise kızını duvarlar örülmeden önce köye getirmesi için Matty'den yardım ister.
Distopya
·184 syf.·
2019 98. kitabı
Nihayet iki kitabın karakterleri üçüncü kitapta bir araya geliyor. Kitabın nasıl başlayıp nasıl bittiğini anlayamıyorsunuz. Sona doğru korku-gerilim halini alıyor. O kadar ki yürüyerek okudum :) son sayfaya kadar devam eden o ürpertici his, son anda büyük bir üzüntü ve şaşkınlık ile sona eriyor.

Lois LowryYazar · 9 kitap
Lois Lowry (20 Mart 1937) ABD'li yazar. 20 Mart 1937'de, Hawaii'de Amerikan ordusunda diş hekimi olarak görev yapan bir babanın 2. çocuğu olarak dünyaya geldi. Babasının mesleği yüzünden ailesiyle beraber birçok yere gitti, birçok farklı şehir ve ülkede yaşadı. Bugün çocuk ve gençlere yönelik romanlarıyla ünlenen Lowry'nin en önemli ve ünlü eseri The Giver isimli romandır. Birçok tartışmaya konu olan roman Amerika'daki bazı okullarda yasaklanmıştır. Yazar The Giver başta olmak üzere birçok eseriyle çeşitli ödüller kazanmıştır. Evli ve iki çocuk annesi olan yazarın, Boston'da bir apartman dairesi ve 1840 yılından kalma bir çiftliği vardır.