Hayat, Anlam ve Dil

Metaforlar

Mark Johnson
Tahmini Okuma Süresi:
10 sa. 53 dk.
Sayfa Sayısı:
384
Basım Tarihi:
17 Ağustos 2022
Yayınevi:
Minotor Kitap
Orijinal Adı:
Metaphors We Live By
ISBN:
9786057175212
Ülke:
Türkiye
Dil:
Türkçe
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

Puan vermedi·344 syf.··
2025 54. kitabı
·
12 günde okudu
·
Okunma: 11 Ekim 2025 15:29
Merhaba sevgili Opiaalar okuyucuları ve imgenin gücüne inananlar, Tarih boyunca dil gelişimini sürdürürken, bizim de kullandığımız dilsel göndermeler ve metaforlar değişime uğruyor mu? Kültürel
MetaforlarMark Johnson · İthaki Yayınları · 201578 okunma
8/10
·344 syf.··
Beğendi
·
2018 1. kitabı
·
1 saatte okudu
·
Okunma: 13 Ocak 2018 10:20
Kitabı doktora dersinde sayfa sayfa inceledik. Kitabı okuyana kadar metaforlar hakkında sadece edebî sanatlar çerçevesinde bilgim vardı. Kitabı okuduktan sonra metaforun kapsamının çok geniş olduğunu ve bizlerin sadece onun bir parçacağını bildiğimizi fark ettim. Kesinlikle okunması gereken bir kitap.
Eğitim
MetaforlarMark Johnson · İthaki Yayınları · 201578 okunma
7/10
·344 syf.··
Beğendi
·
2021 4. kitabı
Kitap oldukça öğretici. Metaforların bu kadar derin bir araştırma ve inceleme konusu olduğunu (hemde on yıllarca) hiç tahmin etmiyordum. Metafor kavramının hayatımızda ne kadar önemli bir yer
Düşünce
MetaforlarMark Johnson · İthaki Yayınları · 201578 okunma
Puan vermedi·344 syf.··
2022 13. kitabı
Ahhh!! Mükemmel kitap diyecek söz yok fakat kaç kere baştan başladığımı hatırlamıyorum. Biraz zor kitapsın kabul. (Bu benim 20 yıllık olan kitap tecrübeme göre bir zorluk tabiki) o zaman şunu söylemek istiyorum. ZAMAN PARADIR, AŞK BİR YOLCULUKTUR ve PROBLEMLER YAPBOZDUR. ENFLASYON DÜŞMANDIR, DÜŞÜNCELER YİYECEKLERDİR.
Felsefe
MetaforlarMark Johnson · İthaki Yayınları · 201578 okunma
10/10
·384 syf.··
2024 19. kitabı
Prof.Ə.Rəcəbli "Koqnitiv dilçilik" kitabının girişində Y.Stepanovun "Konstantlar: rus mədəniyyəti lüğəti" kitabının adını çəkərək yazır ki, "...istərdim ki, Y.Stepanovun kitabı kimi bir kitabım olaydı. İndi belə bir kitab haqqında düşünmək mənim üçün gecdir". Mən də hörmətli müəllimim sözlərinə nəzirə olaraq G.Lakoff və M.Jonsonun "Metaphor we live by" kitabı üçün deyirəm ki, "Onların kitabı kimi bir əsərim olmasını istəyərdim. İndi belə bir kitab haqqında düşünmək mənim üçün tezdir". Bilmirəm, o gələcək gələcək ya yox, amma mən o gələcək üçün çalışacam.
MetaforlarMark Johnson · Minotor Kitap · 202278 okunma