Nazan Arısoy
Franz Kafka, gerçeklikleri sahteliklerin altına gizleyen zihinlerin yansımasıdır. Kopuş, vazgeçiş, aykırılık sembolü ve kendinde saklanan bir adamdı.Korkutucu, anlaşılması zor ve sıra dışı olması hatta tahmin edilemez tanımı onu daha iyi anlatan kelimeler. Franz ile ortaklığımız; babasızlık, sevgisizlik, aşksızlık ve anlaşılamamak malzemeleriyle inşa edilmiş yalnızlık sarayı sakinleri olmamızla başladı.Birbirimiz için uçurumdan düşmek üzere olan insana uzanan el olduk. Gücümüz yettikçe birbirimize tutunduk. Frank’ın yüreği, benim eksiklerimi tamamlamaya başladığında dünyayı yeniden tanımaya başladım. Benden bakınca Franz Kafka kim, kimimdi benim ve ben onun için kimdim, anlatmak istedim. Kafka’yı bir de benden tanıyın… Kafka’nın Sevgili Milenası
Tahmini Okuma Süresi: 9 sa. 4 dk.Sayfa Sayısı: 320Basım Tarihi: 2022Yayınevi: Dokuz Yayınları
ISBN: 9786257642637Ülke: TürkiyeDil: Türkçe

320 syf.
10/10 puan verdi
#seldaileoku #okudumbitti #kitapyorumu ‍️ Herkese merhaba, bugün Kafka ve Milena'nın aşkına konuk olacağız. Haydi yoruma bekliyorum. . "Özlenensin. Uykularımı kaçıran korkularımsın sen. Korun içinde ayazımsın. İtiraf etmeden yuttuğum kelimelerim, kurup kurup yıktığım kağıttan kulelerimin yegâne sebebisin. Özenerek yarattığım görkemli
Milena’dan Mektup VarNazan Arısoy · Dokuz Yayınları · 202237 okunma
320 syf.
10/10 puan verdi
Selamlar dostlarım sizlere eserlerini severek okuduğum Franz Kafka'nın 3 yıl boyunca mektuplaştığı sevgilisi Milena'nın, Kafka'ya olan mektuplarını anlatan bir kitabın incelemesiyle geldim. Sevgili Kafka'yı ve kitaplarını çok seviyorum ve onun hayatını, yaşadıklarını hep araştırıyor ve kendisine hep hayran kalıyordum. Yaşadığı sıkıntıları sanki ben yaşamışım gibi üzülüyordum ve bu hayranı olduğum yazarın sevgilisinin kendisine yazdığı mektupların derlendiği bir kitabı okumak gerçekten beni çok duygulandırdı. İlk sayfalarda Milena, Kafka'ya hissettiği duyguları ve yazarın başına gelen olayları yorumlamasını okuyoruz. Neyin ne olduğunu öğreniyoruz ve ardından mektuplar bölümüne geliyoruz. Kafka'yı sevgilisinin ağzından dinlemek çok tuhaf ama güzel bir duyguydu benim için. Eminim tüm Kafka okurları da aynı duyguları hissedecektir.
Milena’dan Mektup VarNazan Arısoy · Dokuz Yayınları · 202237 okunma
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.