Milli Kültür ve Kimlik

Nevzat Kösoğlu

Milli Kültür ve Kimlik Yorumları ve İncelemeleri

Milli Kültür ve Kimlik yorumları ve incelemelerini, Milli Kültür ve Kimlik kitabı hakkındaki okur görüşlerini , Milli Kültür ve Kimlik puanlarını 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.

Puan

8.710 üzerinden
13 Kişi · 4 İnceleme
215 syf.
·
Puan vermedi
Esenlikler. Eserimiz sosyoloji ve kültür alanında ele alarak milli meseleler üzerine makalelerden oluşuyor. Nevzat Kösoğlu’nun adına aşinayım, muhabbet ortamlarında milleyetçilik, Türk-İslam milliyetçiliği denildiği zaman adı geçen kişilerden biridir, önüme denk geldikçe birkaç makalesini okudum bu zamana kadar, kitabıyla tanışma fırsatını ise
Milli Kültür ve Kimlik
Milli Kültür ve KimlikNevzat Kösoğlu · Ötüken Neşriyat · 201897 okunma
215 syf.
9/10 puan verdi
Okuduğum en güzel kitaplardan birisi. Çevremdekilere de şiddetle önerdiğim bir kitap. Kitap Nevzat Kösoğlu'nun farklı dönemlerdeki yazılarının toplamından oluşuyor. Tavsiye ettiğim arkadaşlarıma da bu kitaptan önceki sen ve sonraki sen diye sorarım. Aldığım cevaplar istisnasız aynıdır kitap insanın düşüncelerini ya değiştiriyor ya da sağlamlaştırıyor.
Milli Kültür ve Kimlik
Milli Kültür ve KimlikNevzat Kösoğlu · Ötüken Neşriyat · 201897 okunma
Reklam
215 syf.
10/10 puan verdi
·
28 günde okudu
Kültür, bir milleti diğer milletlerden ayıran vazgeçilmez değerlerdir. Aynı dili konuşan, ortak bir hayat sürdüren toplum, ortak bir kültür oluştur. Milletler varlıklarını kültürler sayesinde koruyup sürdürebilirler. Birey, doğuştan var olan kimliğinin yanı sıra yaşam içinde yeni kimlikler edinir. Bu kimlikler; deneyimlerin, düşüncelerin, duyguların etkisinde oluşur. Giyim, kuşam, dinlenilen müzikler hepsi kimliğin bir göstergesidir. “Milli kimlik yahut sadece kimlik, milli kültürün ferdî ve içtimaî planda ortaya çıkan üslûbudur; kişiyi ve toplumu farklılaştıran, en yakınlarından başlayarak diğer benzerlerinden ayıran özellikleridir. Bu farklılıklar en geniş ifadesi ile yaşama biçimindeki özellikler, kendine -kişiye ve topuma- mahsus oluşlarıdır." diyor, Nevzat Köseoğlu. Gelişmiş ülkeler de kendi kültürlerini diğer milletlere benimsetmeye çalışır. Bir milleti, diğer milletlerden ayıran milli kimlik, toplumun özünü kaybetmemesi için elzemdir. Kültür, geçmişin birikimini gelecek nesillere aktaran bir köprü görevi görür. Gelecek kuşakların köklerini ve kimliklerini anlamalarına yardımcı olur. Bu sebeple geleneksel olan her şey korunmalı ve yaşatılmalıdır.
Milli Kültür ve Kimlik
Milli Kültür ve KimlikNevzat Kösoğlu · Ötüken Neşriyat · 201897 okunma
215 syf.
·
Puan vermedi
Milli kültür ve kimlik üzerine bir yazı
Merhaba sevgili okurlar, hepimiz bir dil, din ve ırka mensubuz ve bunları korumak bizim hayatımızın en önemli görevi. Sahip olduğumuz dili korumak bizden sonraki nesillere borcumuz. Bizler biliyoruz ki ülkeler artık kılıçlarla değil devletin din ile bağını kesmek, insanların içindeki milliyetçi damarı çekmek ve kültürünü değersizleştirmek ile oluyor. İşte bu kitap bizim nasıl kimliğimizden uzaklaştırıldığımızı, nasıl kültürümüzü beğenmez hale geldiğimizi gözler önüne seriyor. Yazar kitapta diyor ki "kültür yaşadığımız hayattır, içtiğimiz çorbadır, çorbayı içiş tarzımızdır, kaşık tutuş şeklimizdir." bizler işte bu kültürü kaybetme yolunda hızla devam ediyoruz ve adına da moda diyoruz veya popüler kültür diyoruz. Ve yine yazar diyor ki "türküler tarihimizdir, coğrafyamızdır, en derin maceramızdır, kültürmüzdür." Türk demek türkü demektir öz ve öz bizimdir. Tabi artık musikimizin bile içine farklı tarzları girdi. Türküler hasret barındırır içinde hep bir hasret ve efkar. Müzikte değişim ise arabesk ile başlamıştır. Acıdır arabesk, bizler ne kadar acı yaşarsak yaşayalım bunu dışa vurmak tercihimiz değildi. Tabii işin içine değişim girene kadar. Değişim tabiki hayatın kanunudur. Her devlet her kültür her ırk her din değişime mahkumdur. Ve şununla bitireyim yazar diyor ki "kültürümüz önemli bir dönemeçte dönüp bakılırsa iyi olur..." Tabii geç kalınmış. Çocuklarımıza milli bilinci aşılayalım. Çünkü geleceğimizin güzellikleri geçmişimize saklı.
Milli Kültür ve Kimlik
Milli Kültür ve KimlikNevzat Kösoğlu · Ötüken Neşriyat · 201897 okunma