Bilgelik,Ezoterizm ve Sayılar

Mısır Mucizesi

R. A. Schwaller de Lubicz
Bil ki her yaşam ölümün kara yıkımının meyvesidir; bu kara köktür, sonradan beyaz ya da kırmızı olacak şeyin kökenidir, tıpkı kimi zaman bizim kara taşlarımızın içinden geçen damarlar gibi.
Sayfa 300Kitabı okudu
Kendiliğinden biçimsiz surette yayılan her şeyin kendisini tutup alacak bir şeye ihtiyacı olduğunu bilesin. Böylelikle Hava Evrendeki Ateşi tutar, Su Havayı tutar, zira Toprak Suyu taşıyan ve ona biçim veren kaptır. Böylelikle Toprak Bütün'ü içerendir. Üzerinde yürüdüğün, seni oluşturan dölsel Toprağın kaba sureti olan topraktan bahsediyorum.
Sayfa 292Kitabı okudu
Ancak a posteriori düşünme yöntemi üzerinden Bilginin nedenlerini araştırmak ile sezgiye, aydınlanmaya ve deneysel kanıtlarıyla birlikte tinsel deneyimlere, kısacası Doğanın ezoterizmine dayalı araştırmalar arasında temel bir fark vardır. Bu araştırma yöntemlerinden ilki zorunlu olarak mekanik rasyonalizme varır, zira nicel veriler ve onlar arasındaki etkileşim üzerine kuruludur; ikinci yöntem ise yalnızca "Tapınağın" bazı ayrıcalıklı mensuplarının erişebildiği tinsel kaynaklara bizi götürür.
Sayfa 282Kitabı okudu
Eylemsiz düşünce var olamaz. Eylemin tanımı İdeyi ve nesneyi yaratır ya da tanımlama "sınırlandırmayı" ima eder.
Sayfa 260Kitabı okudu
Yalnızca sonsuz hayatı dert edinen, ölümsüz ilkeyi temsil eden ruhun varlığı için her şeyi feda eden firavunî Mısır halkı bütün söylemlerinde korkunç derecede pozitiftir (toprak toprağa...). Bunun nedeni, firavunî halk için her şeyin duyumsanabilir Doğanın yaratılışının bir parçası olan bir işlevin sembolü olmasıdır; ölümsüzlüğün yaratılışının imgesi.
Sayfa 253Kitabı okudu
Antik Çin'de olduğu gibi Antik Mısır'da da Kral halkının nazarında Kozmosun cisimleşmiş halidir ve insanın kemâle erme sürecindeki mevcut halinin enkarnasyonunu temsil eder; Dev İnsan.
Sayfa 235Kitabı okudu
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.