Haziran 2014
Günışığı Kitaplığı
Sıralamalar

2021 53. kitabı
Okunma: 27 Ekim 2021 11:45
Küçük bir adada yaşayan ailenin, aslında ailenin büyük oğlu Mistral'in hikayesi. Hikaye neyi anlatıyor diye sorarsanız ben de anlamadım diyebilirim. Manasız bir kitaptı. Adada büyümeye çalışan, adaya gelip gidenleri anlatan özellikle de Mistral'in yaşlarında olan bir kızın Cloe'nin, Mistral'de bıraktığı etkiyi; kısacası bir çocukluk aşkını ve adadaki o yalnızlığı size hissettitmek isyeyen ama bence başarısız olan bir kitaptı. Güzel miydi? Bence kesinlikle değildi. Alırken çok daha farklı bir duyguyla okuyacağımı sanıyordum; lakin konu ve anlatım gerçekten çok yavandı, çok boştu. Üzgünüm ama okumak için zaman kaybı olduğunu düşünüyorum... MistralMistral Angela NanettiAngela Nanetti
MistralAngela Nanetti · Günışığı Kitaplığı · 201427 okunma

Angela NanettiYazar · 7 kitap
1942’de İtalya’nın kuzeyinde, Bolonya’ya bağlı Budrio’da doğan Angela Nanetti, Bolonya Üniversitesi Ortaçağ Tarihi Bölümü’nü bitirdi, İtalyanca öğretmenliği yaptı. 1995’te öğretmenliği bırakıp kendini yazmaya adayan Nanetti, 2003’te Il Mondo dell’infanzia (Çocukluk Dünyası) adlı kitabıyla Hans Christian Andersen Ödülü’nü kazandı. Le memorie di Adalberto (Adalberto’nun Anıları), Cambio di stagione (Mevsim Değişikliği) ve Angeli (Melekler), özellikle çocuk ve gençlik kitaplarıyla tanınan yazarın çeşitli dillere çevrilmiş eserlerinden bazıları. Yaklaşık yirmi dile çevrilen ve Günışığı Kitaplığı tarafından yayımlanan Dedem Bir Kiraz Ağacı (Mio nonno era un ciliegio, 1998) adlı çocuk romanı, 2002 Alman Gençlik Edebiyatı Ödülü’ne aday gösterildi, 2006 Chronos Ödülü’nü kazandı. Son kitabı La compagnia della pioggia (Yağmur Topluluğu, 2009) olan yazar, İtalya’nın Adriyatik kıyısında, Pescara’da yaşıyor. -