İsyan, Zafer ve Destan

Timaş Yayınları
9786050820553
Sıralamalar

2018 32. kitabı
Kitaba ne zaman başladım ne zaman bitti anlamamıştım. Oldukça akıcı bir anlatımı vardı. Ayrıca, Okay Tiryakioğlu'nun kaleminden çıkan her bir kitabın yeri her zaman ayrıdır. Zira tarih roman tarzında okumaya kendisiyle başladım desem yanlış olmaz. Elbette daha önceden de okudum ama ilk bu tarzda okumam gerek dedirten kitaplar değildi.
2021 22. kitabı
"Doğanlar hem yaşamayı hem de ölümü kabullenir ve arkalarında çocuklar bırakırlar; böylece ölüm yeniden doğar." Mevlana ve Kanuniden sonra okuyacağım 3. Okay Tiryakioğlu kitabı. Kitap Kanuni, Pargalı, Vehimi Orhun üçgeninde yaşananları anlatıyor. Çok başarılı
2015 157. kitabı
Okunma: 29 Kasım 2015 00:00
Bir yanda Vehimi Orhon Çelebi, Delice, Karamani Ömer ve Hilali teşkilatı bir yanda Pargalı İbrahim Paşa ve Kanuni Sultan Süleyman Haçlı Ordu'sunu Mohaç'ta yer ile yeksan eden Sultan Süleyman'ın destanı istihbaratın ne kadar önemli ve mühim bir mesele olduğunu inancın zaferi nasıl taçlandırdığını Okay Tiryakioğlu'nun kaleminden bir solukta okuyabilirsiniz. Tarih bir millet varolduğu müddetçe ders alacağı yegane kaynaklardan biri olacaktır.
Puan vermedi·320 syf.·
2015 522. kitabı
Okay Tiryakioğlu'nun bütün romanlarını okumuş birisi olarak özellikle Kanuni, Sultan ve Süleyman Han üçlemesi başta olmak üzere çoğunu epeyce sevdiğimi söylemem lazım. Hatta orada oluşturduğu Vehimi Orhun Çelebi karakterini de çok beğenmiştim. Aynı Vehimi'yi aslında Yavuz'da anlattığı konuların merkezine yerleştirerek Çaldıran'da bir kez daha anlatmıştı. Ancak bu sefer tıpkı Cristopher Nolan'ın Batman Başlıyor'da yaptığı gibi bildiğimizi sandığımız bir hikayeyi baştan anlatıp, Vehimi'nin nasıl bir hayatı olduğunu anlatmıştı -ki çok iyiydi. Ancak Tiryakioğlu bulduğu kaynağı biraz zorlamaya başlamış gibi. İlk defa bir romanında bu kadar sıkıldım. Kaldı ki ben Vehimi'ye ve Kanuni döneminde diğer kitaplarından aşinaydım. İlk defa okuyacak bir okuru sıkacağı kanısındayım. Özetle, Mohaç'ta kendi çizgisinin altında kalmış gibi geldi bana.
2018 78. kitabı
Okunma: 17 Haziran 2018 12:42
Istihbarat oluşumu, Pargalı İbrahim, Kanuni ve içinde bulunduğu o başarma gereksinimlerini güzel anlatmış. Osmanlı ve Osmanlı'da istihbarat bilgilerinin önemini okumak isteyenler için okunmalı. Keyifli okumalar :)

Okay TiryakioğluYazar · 40 kitap
1972 yılında Mersin’de doğdu. Çocukluğu İstanbul - Erenköy’de geçti. Annesinin armağan ettiği gizemli ve kara mizah yüklü öykü kitaplarıyla edebiyata dair ilk heyecanları uyanmaya başladı. Bilkent Üniversitesi’ndeki eğitimini 1994 yılında yarıda bırakarak tamamen edebiyata yöneldi. Yurtdışında, uzak ve gizemli ülkelerde yaşamayı daima sevdi. Edebiyat çalışmalarının roman alanındaki ilk ürünü olan “Karanlığın Çağrısı” isimli eseriyle Beyan Yayınları 2002/İlk Romanlar ödülünü kazandı. İkinci romanı “Gölgeler” 2004 yılında basıldı. Bunu 2005’te üçüncü romanı “Bin Yılların Gecesi” takip etti. Asıl çıkışını 2009 yılında “Kuşatma 1453” ile yaptı. Tarihi roman okurlarının büyük ilgisiyle karşılaşan Kuşatma 1453’ü, “Kanuni” ve “Yavuz” başta olmak üzere diğer romanları izledi.