Kafkaslarda Kıyamın Kalp Atışları

Kıyamoğlu Sancaktar
Gömülen onbinlerce asker, bin küsur araç, onlarca helikopter, uçak, sayısız cephane... Ve mitinglerde, meydanlarda, camilerde çağlayan bir dua... bir haykırış "Çeçenya Ruslara mezar olacak"... Oldu ve "Moskof Mezarlığı" doğdu... "-.....Aldığımız istihbarata göre üç koldan Çeçenya'ya girecek ve Rus orduları yelpaze gibi Çeçenya topraklarına bir açılım yapıp kuvvetleri ülke sathına yaymak yerine, doğrudan harekat merkezi Grozni'ye saldırarak işi kafadan halletmek istiyorlar. Hesaplarına göre Grozni düşünce bütün Çeçenya düşecektir, ve direniş sindirilecektir." Yayımlandığı 2000 yılından beri onbinleri yutan bu heyecan girdabına, kapağı açtığınız anda kapılmaktan kendinizi alamayacaksınız.
220 sayfa · İlk Yayın Tarihi: 2004

240 syf.
Puan vermedi
Üç bölümden oluşan bu kitabın sadece birinci bölümünü okudum ve diğer iki bölümünü okumayı düşünmüyorum. Yaptığım eleştiride sadece birinci bölümü kapsamaktadır. Daha önceden araştırdığım bir konu olan Çeçenya direnişini, ve 1994 den 1996 ya kadar süren Rusya Federasyonu - Çeçen İçkerya Cumhuriyeti arasında yapılan ve her iki tarafın da büyük
Moskof MezarlığıKıyamoğlu Sancaktar · Yasin Yayınevi · 20041,033 okunma
220 syf.
Puan vermedi
Yazarımız 18 yaşındayken yazdığı için biraz amatörceydi. Bunu baza alarak okudum ama kitap beni duvardan duvara vurdu.Okurken kendimi boğacaktım az kalsın. Buna rağmen konu itibariyle güzel yazılmış dahice fikirler vardı. Yazarımıza başarılarının devamını diliyorum .
Moskof MezarlığıKıyamoğlu Sancaktar · Dila Yayıncılık · 20111,033 okunma
256 syf.
Puan vermedi
Kitap üç seriden oluşmakta serinin ilk kitabı kitabın kurgu değil gerçeklerden esinlenmesi, belgelerden ve birinci ağızdan bilgiler aktarması inceleme yazmama vesile oldu. Konusu ise 94-96 Çeçen-Rus Savaşını anlatıyor. Müslümanların;harp teknikleri,deha ,savaş stratejileri,operasyon algıları, manipüle teknikleri ve istihbarat olgusunu çarpıcı şekilde aktarmış. Ve Allah'ın mucizevi yardımı.. Yer yer "Kafkas Kartalı "Şeyh Şamil ve dönemin komutanı Şamil Baseyev'den bahsetmiş. Üslubu yalın ve akıcı her kesime hitap ediyor. Savaş ve tarih severlere tavsiye ediyorum. Ve son olarak kitaptan bir alıntı; 》Ölüm indirmede gökler, ölü püskürtmede yer 》O ne müthiş tipidir, savrulur enkâzı beşer...
Moskof MezarlığıKıyamoğlu Sancaktar · Dila Yayıncılık · 20111,033 okunma
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.